Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Uutta rikosdraamaa Ruotsista: Veronika

SkyShowtime on julkaissut trailerin uudesta ruotsalaisesta Nordic Noir -sarjasta.

/ 23.02.2024 - 07:41
Uutta rikosdraamaa Ruotsista: Veronika

Vuosi sitten syyskuussa SkyShowtime lanseerattiin Pohjoismaissa. Comcastin ja Paramountin yhdistymisen seurauksena syntynyt uusi suoratoistopalvelu tuotiin samanaikaisesti 22 Euroopan maahan, jossa mahdollisia tilaajia eli kotitalouksia on noin 100 miljoonaa. SkyShowtimen valikoimiin kuuluu elokuvia ja sarjoja Paramountilta (esimerkiksi Top Gun: Maverick) sekä Universal Picturesilta (Jurassic World Dominion).

Jokapaikan höylä Taylor Sheridan työskentelee yksinomaan Paramount Picturesille, ja aiemmin meillä päin olikin mahdollista nähdä hänen sarjojaan vain Paramount+ -palvelusta. Fuusion jälkeen Sheridanin hengentuotokset (Yellowstone, 1883, 1923, Mayor of Kingstown, Tulsa King, Special Ops: Lioness) ovat olleet nähtävissä SkyShowtimella.

SkyShowtime julkisti äskettäin lopputalven ja kevään uutuussarjat, joihin kuuluu myös ruotsalaisvoimin tehty Veronika. Alun perin Veronika oli Viaplayn alkuperäissarja, mutta SkyShowtime osti sarjan, jonka kerrotaan olevan paranormaaleilla elementeillä maustettu rikosjännäri.

Veronika a 5 1
Veronika. Kuva: SkyShowtime

Sarjan päärooleissa nähdään Alexandra Rapaport (Gåsmamman) sekä Tobias Santelmann (Welcome to Utmark, Exit).

Kahdeksanosainen sarja on Katja Jurasin ja Anna Lindblomin (Gåsmamman) käsikirjoittama ja Jonas Alexander Arnbyn ohjaama (War of the Worlds). SkyShowtime on nyt julkistanut sarjasta ensimmäiset kuvat, kaikkien näyttelijöiden nimet sekä trailerin.

 

Paranormaaleilla elementeillä ryyditetty psykologinen trilleri tuo uutta vivahdetta Nordic Noir -genreen. Sarjassa seurataan Veronika Gren -nimistä poliisia (Rapaport), joka kamppailee lääkeriippuvuuden ja monimutkaisen perhe-elämän kanssa – kokien samalla epämiellyttäviä näkyjä, jotka saavat hänet epäilemään todellisuutta.

Veronika a 3 1
Veronika. Kuva: SkyShowtime

Sarja sijoittuu pikkukylään, jossa Veronika asuu aviomiehensä Tomasin (Santelmann) kanssa. Veronika luulee sekoavansa, kun kuollut poika ilmestyy hänelle, mutta vastahakoisesti Veronikan on myönnettävä, että poika on todellinen.

Kun kaksi teinityttöä murhataan, Veronika joutuu pikkukylää sekoittavan murhatutkinnan pyörteisiin. Veronikan on paljastettava totuus ja löydettävä yhteys tapausten välillä estääkseen tappajaa iskemästä uudelleen. Mutta uskooko häntä kukaan?

Sarjan rooleissa nähdään myös tuttuja nimiä muista ohjelmista, kuten Olle Sarri (Snabba Cash), Isac Calmroth ja Arvin Kananian. Sivurooleissa ovat muiden muassa Sarah Rhodin, Wilma Lidén sekä Eddie E. Dominguez.

Veronika_a-11 Veronika_a-10 Veronika_a-7 Veronika_a-6 Veronika_a-2 Veronika_a-5 Veronika_a-4 Veronika_a-3 Veronika_a-9 Veronika_a-8
<
>
Veronika. Kuva: SkyShowtime

Alexandra Rapaport on iloinen sarjauutisen saamasta vastaanotosta:

Odotan innolla, että pääsemme jakamaan Veronikan SkyShowtimen katsojien kanssa. Olemme nähneet paljon vaivaa toteuttaaksemme visiomme, ja olen lopputuloksesta todella ylpeä. Mysteerin, rikosdraaman, psykologista trillerin sekä mahdollisesti yliluonnollisen elementin yhdistelmä on mielestäni ainutlaatuinen, ja toivon kovasti katsojien rakastuvan vauvaamme!

Myös Tobias Santelmann odottaa yleisön näkevän Veronikan:

Veronikan kuvaaminen ja Tomasin hahmon luominen oli todella kiva kokemus, sillä työryhmä ja näyttelijät olivat aivan mahtavia. Odotan innolla, että SkyShowtimen katsojat pääsevät eläytymään luomaamme jännittävään ja välillä aika karmivaankin maailmaan – olen varma, että sarja pitää katsojan koko ajan varuillaan!

Veronika tulee palveluun katsottavaksi maaliskuussa.

Veronika SkyShowtime Original series 16x9 1 scaled 1
Veronika. Kuva: SkyShowtime

SkyShowtime on julkaisemassa liudan muitakin alkuperäissarjoja, samoin kuin muutamia Hollywood-kassamagneetteja. SkyShowtimen Chief Content Officer, Kai Finke on ylpeä palvelun sisällöistä:

Odotamme innolla saavamme uuden ruotsalaissarjamme koko Euroopan nähtäväille maaliskuussa. Alexandra Rapaportin ja Tobias Santelmannin tähdittämä ja mahtavien ammattilaisten luotsaama Veronika-sarja tulee varmasti pitämään katsojat otteessaan.

Palvelu aikoo muutenkin lisätä paikallisten sarjojen tuotantoa, jollaisia ovat esimerkiksi  Bosé, Koodinimi: Annika, Fleeting Lies, Poker Face, The Invisible Ladies, The Winner sekä Warszawianka.

Tor Aavatsmark
(s. 1974): LB:n oma elokuvakriitikko ja toimitusjohtaja. Tor siirtyi LB Ääni ja Kuvaan vuonna 2005 omistamastaan mediayhtiöstä, jonka portfolioon kuului myös elokuvalehti – ja toi elokuvat mukanaan myös LB:n uutistarjontaan. Tor on koulutukseltaan yhteiskuntatieteilijä mutta tuntenut olonsa aina kotoisaksi mediayhtiön johdossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Paranormaali ruotsalaistrilleri tulossa SkyShowtimelle

Koodinimi: Annikan ensi-iltatunnelmia

Suomalaista nordic noiria

Kevin Costner jättää Yellowstonen

Lisää katsottavaa!

Netflix alkaa veloittaa tunnusten jakamisesta

Ääni & Kuva
Scroll to Top