Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Rähinää Yellowstonen kulisseissa – Costner jättää ohjelman!

Kahden egon kamppailu Yellowstone-sarjan taustalla johti Kevin Costnerin lähtöön.

/ 28.04.2023 - 10:44
Rähinää Yellowstonen kulisseissa – Costner jättää ohjelman!

Yellowstonen kulisseissa kuohuu. Kun Paramount alkuvuodesta erittäin yllättäen ilmoitti suosikkisarjan viidennen kauden jäävän tauolle, jäi ohjelman tulevaisuuskin hämärän peittoon.

Yellowstone sesong 5 a 1
Yellowstone, 5. kausi. Kuva: SkyShowtime

Yellowstone sijoittuu nykypäivän Montanaan ja kuvaa Duttonin valtasuvun käänteitä. Perheen pää on Kevin Costnerin esittämä John Dutton. Jo neljän kauden ajan ovat katsojat saaneet jännittää Duttonin perheen tilan, karjanjalostuksen ja elämäntavan kohtaloa.

Uuden vuoden jälkeen Paramount yllättäen ilmoitti, että viidennen kauden esittäminen pantiin jäihin. Kausi päätettiin samalla jakaa kahteen. Hädin tuskin puoliväliin ehtinyt viides kausi jäi pysähdyksiin, niin että kahdeksas jakso (“A Knife and No Coin“) on edelleen viimeisin nähtävillä oleva. Vielä joulukuussa oli kerrottu, että sarjan viimeinen jakso esitettäisiin 20.2.2023, mutta sitä ei vieläkään ole näkynyt. Toistaiseksi Paramount on sanonut asiasta julkisesti vain tämän:

Season 5 is slated to return in the summer of 2023, though an exact date has not yet been set.

Tuotannon pysähdys johtuu ilmeisestikin sarjan luojan Taylor Sheridanin ja sen päätähden Kevin Costnerin välisistä erimielisyyksistä.

Deadlinen mukaan Costner on tyytymätön kuvausten hitauteen, mikä haittaa näyttelijätähden muita hankkeita. Ilmeisesti Costner ei ole sitoutunut niin moneen kuvauspäivään kuin Sheridan ja muu tuotantoryhmä haluaisi. Muiden projektien aikatauluttaminen ei ole helppoa, kun Yellowstonen tuotantoa ei voi ennakoida: Taylor Sheridan kirjoittaa sarjaa varsinaisten kuvausten jo ollessa käynnissä lisäten jopa kokonaisia jaksoja kesken kaiken. Varmaa on ainakin se, ettei sarjaa ole kuvattu sekuntiakaan viime vuoden loka-marraskuun vaihteen.

Yellowstone Series Paramount 1 scaled 1
Kevin Costner, “Yellowstone”, 5. kausi. Kuva: SkyShowtime

Kun tiedot sarjan tauosta levisivät, alkoivat huhut siitä, että Yellowstoneen saataisiin uusi tähti: Matthew McConaughey. Luonnerooleistaan tunnettu McConaughey ei ole mikään keltanokka televisionkaan puolella, sillä 2014 hänet nähtiin yhden maailman parhaisiin kuuluvimpien sarjojen, True Detectiven, ensimmäisen kauden pääosassa.

The Hollywood Reporterin haastattelussa CBSViacomin toimitusjohtaja Chris McCarthy vahvistaa, että McConaugheyn kanssa on tehty sopimus:

Matthew McConaughey is lined up to star in a Yellowstone extension, which will move forward regardless of whether Costner returns to the original.

Jää nähtäväksi, tuleeko Matthew McConaughey tähdittämään Yellowstonen uutta spin-off-sarjaa vai kipuuako hän uudistettavan sarjan päähahmoksi. Jos Yellowstone “rebootataan”, poistuu samalla suurin osa tämän hetken keskeisistä näyttelijöistä.

Lone Star Matthew McConaughey
Matthew McConaughey “Lone Starissa”, 1996. Kuva: Columbia Pictures

Costnerin tulevaisuutta koskeviin kysymyksiin McCarthy vastasi ympäripyöreästi:

Yellowstone wouldn’t be what it is today without Kevin and we hope that that stays for a long time to come.

New York Post paljastaa, että Costner jättää Yellowstonen – eikä todennäköisesti enää osallistu uusiin kuvauksiin. Paramount keskittyy nyt saamaan väliaikaisen järjestelyn Sheridanin kanssa saadakseen ainakin viidennen kauden viimeisen viisi jaksoa valmiiksi. Sen jälkeen Costneria ei sarjassa nähdä huolimatta siitä, jatkuuko sarja, loppuuko se vai saako se jonkin uuden alun.

 

New York Postille puhunut lähde syyttää sotkusta pääosin sarjan luojaa Sheridania.

Lähteen mukaan Costner, joka on myös sarjan vastaava tuottaja, koki tulleensa torjutuksi ilmaistuaan huolensa siitä, mihin suuntaan tarina oli kääntymässä – siihen Sheridan oli kuulemma todennut:

Stick to acting!

Kommentti ei varsinaisesti luo hyvää pohjaa kahden suuren tähden/egon väliselle keskustelulle. “Vain Taylor tietää, mitä oikeasti on meneillään”, kertoi lähde New York Postille. “Taylor vietti vuosia Hollywoodissa saamatta arvostusta, ja nyt kun hän on vihdoin hierarkian huipulla, on egoilukin lähtenyt nousuun.”

Yellowstone Sheridan
Cole Hauser (vasemmalla) ja Taylor Sheridan “Yellowstonen” kuvauksissa. Kuva: Paramount

Vaikka tulemmekin loppukesästä näkemään John Duttonin kuolevan SkyShowtimella, eivät Sheridan ja Paramount ole valmiita hyvästelemään Yellowstonea ja Duttonin klaania.

Yellowstonen universumiin kuuluu jo kaksi prequelia, 1883 (2021) ja 1923 (2023), ja lisäksi tekeillä on jo kaksi spin-offia:

  • 1883: The Bass Reeves Story (1883:n spin-off)
  • 6666 (Yellowstonen spin-off)
Yellowstone sesong 5 2
Yellowstone, 5. kausi. Kuva: SkyShowtime
Tor Aavatsmark
(s. 1974): LB:n oma elokuvakriitikko ja toimitusjohtaja. Tor siirtyi LB Ääni ja Kuvaan vuonna 2005 omistamastaan mediayhtiöstä, jonka portfolioon kuului myös elokuvalehti – ja toi elokuvat mukanaan myös LB:n uutistarjontaan. Tor on koulutukseltaan yhteiskuntatieteilijä mutta tuntenut olonsa aina kotoisaksi mediayhtiön johdossa.

1 ajatus aiheesta “Rähinää Yellowstonen kulisseissa – Costner jättää ohjelman!”

  1. Jukka Niemi

    Harmi hyvä sarja ,odotan kuitenkin jatkoa sarjalle. Tähän asti paras game of thrones sarja jälkeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scifi-western Outer Rangesta uusi kausi

Paranormaali ruotsalaistrilleri tulossa SkyShowtimelle

Koodinimi: Annikan ensi-iltatunnelmia

Suomalaista nordic noiria

Kevin Costner jättää Yellowstonen

Lisää katsottavaa!

Ääni & Kuva
Scroll to Top