Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Helmikuun 2022 suoratoistouutuudet: Netflix, Disney+, HBO Max, Prime Video, Apple TV+, Paramount+, Viaplay

Elokuvia ja sarjoja talviloman ratoksi – muun muassa ihana Mrs. Maisel tekee vihdoin paluun ruutuun!

/ 04.02.2022 - 11:30
Helmikuun 2022 suoratoistouutuudet: Netflix, Disney+, HBO Max, Prime Video, Apple TV+, Paramount+, Viaplay

Kohti valoa mennään! Helmikuu pyörähti käyntiin ja koronarajoituksetkin alkavat pian hellittää. Ulkona on silti kylmä ja illat pimeitä, joten mikäpä olisikaan mukavampaa kuin istahtaa sohvalle kuuman kaakaon kanssa nauttimaan mukaansa tempaavasta sarjasta tai jännittävästä elokuvasta.

Katso listauksestamme, mitkä suoratoistopalvelut tarjoavat sinulle kiinnostavinta uutta katseltavaa juuri nyt!

Netflix

Suurin ja kaunein suoratoistopalvelumme tarjoaa pohjoismaista herkkua helmikuuhun: 17.2. ruutuun pyörähtää Nuori Wallander -sarjan toinen kausi, jossa nuorta Kurt Wallanderia esittää Adam Pålsson.

 

Suosittu Viikingit-sarja puolestaan saa jatkoa 25.2., kun Vikings: Valhalla tulee katsottavaksi. Sarja sijoittuu noin 100 vuotta myöhempään aikaan kuin alkuperäinen Viikingit. Päärooleissa nähdään Pollyanna McIntosh, Frida Gustavsson ja Jóhannes Haukur Jóhannesson.

 

Jos romanttinen etelävaltioiden draama vahvoine naishahmoineen miellyttää enemmän, niin Sweet Magnolias -sarjan toinen kausi on nyt katsottavissa.

Suosittelemme myös Steve Carellin ja John Malkovichin tähdittämää absurdia komediaa eli Space Forcen toista kautta. Se tulee katsottavaksi 18.2.

 

 

Muita Netflixin sarjauutisia ovat Inventing Anna (11.2.), The Tindler Swindler (katsottavissa), Love is Blind, 2. kausi, One of Us is Lying (18.2.) ja Murderville (katsottavissa). Lisäksi kannattaa huomata kaksi elokuvauutuutta: toimintafilkka Fistful of Vengeance (17.2.) ja italialainen fantasiatrilleri (ripauksella romantiikkaa!) Don’t Kill Me (Non mi uccidere) (20.2.).

 

Disney+

Disneyn kuukauden kohokohta on tietysti Pam & Tommy, joka perustuu Pamela Andersonin ja Tommy Leen myrskyisään suhteeseen. Seksivideostaan tunnetun entisen tv-tähden ja rokkarin suhde ei ensisilmäykseltä tunnu sopivan Walt Disney Companyn perhearvoihin, mutta näin vain Disney+ tarjoilee minisarjan parin elämästä.

Sarjassa keskitytään Playboy-malli ja Baywatch-tähti Pamela Andersonin (Lily James) ja Mötley Crüen rumpalin Tommy Leen (Sebastian Stan) vaiheisiin sen jälkeen, kun kuulu seksivideo vuosi julkisuuteen. Ensimmäiset kolme jaksoa ovat jo katsottavissa.

 

Kuun lopussa (23.2.) Kingsman-elokuvat saavat jatkoa The King’s Man -leffan muodossa. Toimintaseikkailussa nähdään Ralph Fiennes, Gemma Arterton ja Rhys Ifans..

 

Wes Andersonin faneille tarjolla on ohjaajan uusin, The French Dispatch 16.2. Elokuva herättää henkiin 1900-lukulaisen lehdenteon kuvitteellisessa ranskalaiskaupungissa, jossa joukko journalisteja vastaa amerikkalaisen lehden teosta. Tähtikaartiin kuuluvat Benicio Del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand ja Timothée Chalamet.

Näköjään The Walking Dead on kuolematon, sillä 21.2. ruutuun pyörähtää sarjan kausi nro 11B (!). Trilleridraama No Exit puolestaan on striimattavissa 25.2.

 

HBO Max

HBO Maxilla kuukauden tärkein julkistus on Raised By Wolves -scifiseikkailun toinen kausi. Sarjassa kuvataan uskonnollisten konfliktien, pelon ja sodan runtelema planeetta, jota pidetään asumiskelvottomana. Siksi uskonnollisista fanaatikoista koostuva roomalaishenkinen Mithras-lahko yrittää etsiä elämiseen soveltuja maailmoja kaukaisista galakseista. Karulle Kepler-22b-kiviplaneetalle laskeutuu alus, jossa on kaksi androidia ja jäädytettyjä ihmisalkioita. Heidän tehtävänsä on kasvattaa terveitä, ateistisia ja pasifistisia ihmisiä, joista olisi tuleva ihmiskunnan uusi kulmakivi. Sarjan vastaava tuottaja on Sir Ridley Scott, joka on myös ohjannut ensimmäisen kauden kaksi ensimmäistä jaksoa. Toinen kausi on nyt katsottavissa.

Muitakin kiinnostavia sarjoja on tulossa HBO Maxille, kuten Elena Ferranten kirjoihin perustuvan My Brilliant Friend -sarjan kolmas kausi, jossa pääsemme jälleen seuraamaan Lilan ja Elenan elämää. Sen sijaan joudumme sanomaan hyvästit Killing Eve -sarjalle, jonka neljäs ja viimeinen tuotantokausi saa ensi-iltansa 27.2.

Elokuvapuolellakin tapahtuu: Steven Soderbergh on ohjannut Kimi-nimisen trillerin, jonka pääosassa nähdään Zoë Kravitz.

Myös monia Warner Brosin tuottamia elokuvia tulee katsottavaksi. Uudet nimikkeet ovat nähtävissä palvelussa vain 45 päivää teatteriensi-iltansa jälkeen. HBO Maxin uusiin elokuviin kuuluvat muiden muassa Judas and the Black Messiah, Clint Eastwoodin Cry Macho ja Will Smithin tähdittämä elämäkertaelokuva King Richard.

https://youtu.be/hn0SL4pi2a8

8.2. ensi-iltansa saa uusi Matrix-elokuva The Matrix Resurrections. Elokuvassa palaamme kahden todellisuuden maailmaan: toinen on arkielämää, toinen piilossa sen takana. Saadakseen selville, onko hänen todellisuutensa vain fyysinen vai henkinen rakennelma ja oppiakseen todella tuntemaan itsensä, on herra Andersonin (Keanu Reeves) jälleen valittava, lähteäkö seuraaman valkoista kania.

DC-universumin kohokohtiin kuuluu paljon uusia sarjoa: Naomi (katsottavissa), The Cleaning Lady (katsottavissa), The Girl Before (10.2.), State of the Union (14.2.), Snowfall (26.2.) ja The Fallout (katsottavissa).

 

 

Prime Video

Amazonin kuukauden isoin satsaus on Lee Childin romaaneihin perustuva Reacher-sarja, joka kertoo yksinäisestä entisestä eliittisotilaasta Jack Reacherista. Ensimmäinen kausi on nyt nähtävillä.

Lee Childin luomasta yhden miehen armeijasta, testosteronikimppu Jack Reacherista on tehty aiemmin kaksi elokuvasovitusta (2012 ja 2016). Tom Cruisen tähdittämät elokuvat eivät koskaan olleet mitään jättimenestyksiä. Nyt Prime Video yrittää omaa lähestymistapaansa Reacheriin, joka elää elämäänsä levottomasti vaeltavana erakkona. Sarjassa on varmasti hieman vanhanaikaista charmia, mutta toisaalta ”moderni”, ”älykäs” ja ”innovatiivinen” eivät olekaan määreitä, joita haluaisimme nähdä liitettävän Reacheriin.

 

Hieman laatutietoisemmille kuukauden kohokohta lienee The Marvelous Mrs Maisel -sarjan neljäs kausi. Sarjassa seurataan nuoren kotiäidin Midge Maiselsin (Rachel Brosnahan, House of Cards) arkea vauraassa ja konservatiivisessa New Yorkin juutalaisyhteisössä 1950-luvulla.

Epäonnistuneen avioliiton ja muutaman drinkin jälkeen paljastuvat Midgen hämmästyttävät koomiset kyvyt, ja hän päätyy elättämään itsensä (vanhempiensa kauhuksi) stand-up-koomikkona! Ei kovin yleinen ammatti naisilla 70 vuotta sitten, ja sarjan röyhkeä ja omaperäinen huumori pureutuukin juuri 50-luvun sukupuolirooleihin ja kiehtoviin hahmoihin.

Rachel Brosnahan on todellinen löytö pakkomielteisen Midge Maiselin roolissa, ja lisäksi sarja ilahduttaa upealla puvustuksellaan, lavastuksellaan ja ajan mukaisella musiikilla. Uusi kausi nähtävillä 18.2.

Muita Prime Videon kiinnostavia uutuuksia ovat Time is Up (katsottavissa), The Hating Game (10.2.) ja I Want You Back (11.2.).

 

Apple TV+

On sanottava, että Applen suoratoistopalvelussa sarjakohokohtia ei tule kovin usein, mutta minkä palvelu häviää määrässä, se korvaa yleensä laadulla. Siksi odotamme paljon uudelta Suspicion-jännityssarjalta.

Quentin Tarantinon Kill Bill -elokuvista legendaariseksi noussut upea Uma Thurman on nähty harvoin televisiossa viimeisen 7-8 vuoden aikana. Nyt Apple TV+ on onnistunut houkuttelemaan tähden tauolta ja kiinnittänyt hänet Suspicionin päärooliin. Thurman esittää menestynyttä bisnesnaista, Katherine Newmania, joka siepataan New Yorkissa hotellista. FBI epäilee teosta neljää brittiä, jotka olivat hotellissa tapahtumahetkellä. Voivatko he todistaa syyttömyytensä, ja ovatko he sitä? Ensi-ilta tänään 4.2.

Kuukauden muita uutuuksia ovat Ben Stillerin draamasarja Severance, pääroolissa Adam Scott (18.2.) sekä dokumenttisarja Lincoln’s Dilemma (18.2.).

 

Paramount+

Paramountin helmikuun tärkein brändi on Star Trek, jonka maailmaan uppoudutaan sekä Star Trek Discovery -sarjan kaudella 4B (11.2.) että Star Trek Prodigy -animaation muodossa (11.2.).

 

Bill Cosbyn alamäkeä päästään kurkistelemaan dokumenttisarjassa We Need to Talk About Bill Cosby (5.2.).

Ja ehdottomasti tärkein ja paras asia Paramount+ -palvelun helmikuussa ovat kauden päätösjaksot (7-10) Taylor Sheridanin mahtavasta 1883-länkkärieepoksesta!

1883 sesong 1 8 scaled 1
1883, kausi 1. Kuva: Paramount+

 

Viaplay

Kriitikoiden ylistämä norjalainen Pørni palaa vihdoin helmikuussa Viaplaylle. Toisella tuotantokaudella seurataan jälleen värikkään Middelthon-perheen päivittäistä kamppailua elämän vaikeuksissa.

Solsidanista tutun Josephine Bornebuschin ja Jonas Karlssonin uusi sarja näkee päivänvalon 20.2. Harmonica on viisiosainen draamasarja musiikista, rakkaudesta ja kodin löytämisestä. Karlsson ja Bornebusch ovat käsikirjoittaneet sarjan ja näyttelevät pääosat itse, Bornebusch on myös ohjannut sarjan.

 

Pohjoismainen suoratoistopalvelumme muihin uutuuksiin kuuluu Natascha Kampusch – A Lifetime in Prison, joka on Viaplayn upouusi dokumentti lapsena kaapatusta Kampuschista, joka vietti vuosia elämästään vankeudessa. Sarjassa seurataan myös hänen vaikeaa sopeutumistaan vankeuden jälkeiseen elämään, jossa uhrin syyllisyys varjostaa vapautta. Tulossa katsottavaksi 24.2.

Hauskoja striimaushetkiä ja mukavaa lopputalvea! 😊

Lue myös: Joulukuun 2021 uutuudet suoratoistopalveluissa

Tor Aavatsmark
(s. 1974): LB:n oma elokuvakriitikko ja toimitusjohtaja. Tor siirtyi LB Ääni ja Kuvaan vuonna 2005 omistamastaan mediayhtiöstä, jonka portfolioon kuului myös elokuvalehti – ja toi elokuvat mukanaan myös LB:n uutistarjontaan. Tor on koulutukseltaan yhteiskuntatieteilijä mutta tuntenut olonsa aina kotoisaksi mediayhtiön johdossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää katsottavaa!

Netflix alkaa veloittaa tunnusten jakamisesta

Dad, please don’t fuck this up!

House of Dragon alkaa - tätä on luvassa

Helmikuun sarjat ja elokuvat

Joulukuun uutuudet suoratoistopalveluissa

Scroll to Top