Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Mahtisormusten kakkoskauden traileri julkaistu

Prime Video on vihdoin kertonut, milloin Mahtisormusten uusi kausi tulee ruutuihin – ja trailerista voi jo kurkkia toisen kauden tulevia tunnelmia.

/ 16.05.2024 - 13:33
Mahtisormusten kakkoskauden traileri julkaistu

Ylivoimaisesti kaikkien aikojen kallein sarja, Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset valloitti katsojat ympäri maailmaa toissa syksynä. Prime Video on suunnitellut sarjaan viisi kautta, ja vain pari päivää sen jälkeen, kun Warner Bros ilmoitti ”elvyttävänsä” Taru sormusten herrasta -universumin Klonkku-elokuvallaan, kertoi Prime Video toisen kauden julkaisupäivän ja toi näytille ensimmäisen tiiserin kaudesta.

Ringenes Herre Maktens ringer sesong 2 1 5 scaled 2
Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset, 2. kausi. Kuva: Prime Video

Uusi sarja tulee olemaan historian kalleimpia tuotantoja. The Vergen mukaan ensimmäisen kauden tekeminen maksoi noin 465 miljoonaa dollaria, mikä tekee reilut 53 miljoonaa euroa jaksolta.

Kakkoskausi on kuvattu kokonaan Isossa-Britanniassa. Prime Video on siis siirtänyt tuotannon Uudesta-Seelannista uuteen Sheppertonissa sijaitsevaan jättistudioonsa.

Lue myös: Mahtisormukset mahtitehostein

Tarina perustuu J.R.R. Tolkienin (1892–1973) Taru sormusten herrasta -trilogiaan sekä kuuteen lisäkertomukseen, jotka syventävät hahmoja, kulttuuria ja tapahtumien taustoja. Ajallisesti Mahtisormukset sijoittuu aikaan ennen Taru sormusten herrasta -teoksen tapahtumia, jotka Peter Jackson oivallisesti sovitti elokuvaversioiksi vuosina 2001–2003. Sarja ei siis ole uusintaversio Jacksonin suositusta elokuvatrilogiasta, vaan kertoo Keskimaasta Toisella ajalla, tuhansia vuosia ennen Bilbon ja kumppaneiden syntymää.

Katso tästä kakkoskauden ensimmäinen tiiseri:

Toinen kausi keskittyy pahan Sauronin (Charlie Vickers) juoniin. Trailerilla tunnelmoidaan Sauronin aiheuttamalla uhalla Keskimaalle. Moni ensimmäiseltä kaudelta tuttu hahmo jatkaa sarjassa edelleenkin, kuten Galadriel, Elrond, prinssi Durin IV, Arondir ja Celebrimbor. Toinen kausi saa ensi-iltansa Prime Videossa 29.8.2024.

Ringenes Herre Maktens ringer sesong 2 1 6 scaled 2
Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset, 2. kausi. Kuva: Prime Video

Kakkoskaudella sarjan luojina ja vastaavina tuottajina jatkavat J.D. Payne ja Patrick McKay, ja ohjaajina nähdään muiden muassa Charlotte Brändström, Sanaa Hamri sekä Louise Hooper.

Juonitiivistelmä kuuluu seuraavasti:

Mahtisormusten toisella kaudella Sauron on joutunut Galadrielin hylkäämäksi, joten hän joutuu luottamaan omaan oveluuteensa luodessaan Mahtisormuksia, jotka lumoavat Keskimaan asukkaat hänen pahan tahtonsa valtaan. Uusi kausi jatkaa ensimmäisellä kaudella nähtyä eeppistä mittakaavaa ja kunnianhimoa. Suosikkihahmot heitetään pimeyden nousuveteen löytämään omat paikkansa kadotuksen partaalla olevasta maailmasta. Haltiat ja kääpiöt, örkit ja ihmiset, velhot ja soturit… Kun ystävyyssuhteet joutuvat koetukselle ja kuningaskunnat murenevat, pitävät hyvyyden voimat urheasti taistellen kiinni siitä, mikä on tärkeintä… toisistaan.

Ringenes-Herre-Maktens-ringer-sesong-2_1-1 Ringenes-Herre-Maktens-ringer-sesong-2_1-3 Ringenes-Herre-Maktens-ringer-sesong-2_1-4 Ringenes-Herre-Maktens-ringer-sesong-2_1-5 Ringenes-Herre-Maktens-ringer-sesong-2_1-6 Ringenes-Herre-Maktens-ringer-sesong-2_1-7 Ringenes-Herre-Maktens-ringer-sesong-2_1-8
<
>
Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset, 2. kausi. Kuva: Prime Video
Tähän mennessä 100 miljoonaa katsojaa on striimannut Mahtisormusten ensimmäisen kauden. Jo syksyllä 2022 kävi ilmi, että sarjan kiehtovimpiin hahmoihin kuuluvan Sauronin käskyläisen Adarin näyttelijä vaihtuisi Joseph Mawlesta Peaky Blindersista tuttuun Sam Hazeldineen. Hahmo kuitenkin pysyy samana ja jatkaa örkkien johtajana.

Uudet näyttelijät

GABRIEL AKUWUDIKE

Gabriel Akuwudike on brittiläis-nigerialainen näyttelijä, joka on nähty kiitellyssä Hanna-sarjassa, Ridley Roadissa ja War of the Worldsissa. Akuwudike on näytellyt myös elokuvissa 1917 ja Brexit.

GABRIEL AKUWUDIKE
Gabriel Aukuwudike. Kuva: Prime Video

YASEN ‘ZATES’ ATOUR

Yasen ’Zates’ Atour tunnetaan parhaiten Coenin roolistaan The Witcherin toisella kaudella. Hän on myös esittänyt Reza Al-Rahmania Nuori Wallander -sarjassa. Atour on myös ohjannut elokuvan Good Intentions sekä tähdittänyt elokuvaa When the Screaming Starts.

Lue myös: Shōgun – Jes, mikä uusintaversio!

BEN DANIELS

Ben Daniels on esiintynyt muiden muassa (naurettavan huonossa) Jupiter’s Legacy -sarjassa, The Crownissa, The Exorcistissa, House of Cardsissa ja Law & Order: UK -sarjassa.
Hän on näytellyt myös elokuvissa Benediction, Captive State, Rogue One: A Star Wars Story ja The Exception.
Daniels on voittanut monia palkintoja muiden muassa The Normal Heartista ja All my Sonsista.
Hän on valmistunut London Academy of Music and Dramatic Artsista.

 

AMELIA KENWORTHY
Amelia Kenworthy. Kuva: Prime Video

AMELIA KENWORTHY

Amelia Kenworthy on valmistunut Royal Academy of Dramatic Artsista. Jo opiskeluaikoinaan hän osallistui lukuisiin tuotantoihin, kuten Spring Awakeningiin, A Midsummer Night’s Dreamiin ja Two Gentlemen of Veronaan. Hän on näytellyt myös lyhytelokuvissa, mutta Mahtisormukset ovat Kenworthyn ensimmäinen televisiotuotanto.

NIA TOWLE

Nia Towle on viimeksi nähty Netflixin Persuasion-elokuvassa. Towlen ensiesiintyminen oli The Ocean at the End of the Lane –näytelmässä. Opiskellessaan Guildhall School of Dramassa, josta hän valmistui 2021, hän näytteli pääroolit näytelmissä Yerma, A Streetcar Named Desire ja Medea.

NICHOLAS WOODESON

Nicholas Woodeson on tv-, elokuva- ja teatteriveteraani. Televisiossa Woodeson on nähty esimerkiksi sarjoissa Silent Witness, Baptiste, The Honourable Woman, Poirot ja Rome. Hän on tuttu myös elokuvista The Hustle, Paddington 2, The Danish Girl, Skyfall ja Conspiracy. Teatterissa Woodeson on nähty lavalla esimerkiksi tuotannoissa The Two Popes, The Mirror ja The Light and Death of a Salesman. Amelia Kenworthyn tapaan hän on valmistunut Royal Academy of Dramatic Artsista.

SAM HAZELDINE
Sam Hazeldine. Kuva: Prime Video

SAM HAZELDINE

Sam Hazeldine on näytellyt Peaky Blindersissa, Slow Horsesissa, The Huntsman: Winter’s Warissa, Mechanic: Resurrectionissa ja Ridleys Scottin The Last Duel -keskiaikadraamassa. Tällä hetkellä hän on The Sandmanissa ja The Playlistissä.

Vaikuttaa siis siltä, että Prime Video luottaa tälläkin kertaa melko tuntemattomiin näyttelijöihin Mahtisormustenroolituksissa.

 

Ringenes Herre Maktens Ringer 1 1
Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset, 1. kausi. Kuva: Prime Video

Amazon Studiosin televisiojohtaja Vernon Sanders kertoo tiedotteessa:

Ensi-illastaan lähtien Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset on päästänyt yleisön nauttimaan J.R.R. Tolkienin taianomaisesta Keskimaasta. Tähän mennessä sarjan ensimmäinen kausi on Prime Videon menestynein alkuperäissarja kaikilla markkina-alueilla. Sarjan on nähnyt jo 100 miljoonaa ihmistä. Kyseessä on siis oikea maailmanlaajuinen hitti. Toivotamme uudet näyttelijät tervetulleiksi ”veljeskuntaamme”, ja odotamme jo pääsevämme kertomaan lisää huikeita tarinoita toisella kaudella.

 

lotr s2 static2x3 2000x3000 pre final en us 3097758.jpg
Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset, 2. kausi. Kuva: Prime Video
Tor Aavatsmark
(s. 1974): LB:n oma elokuvakriitikko ja toimitusjohtaja. Tor siirtyi LB Ääni ja Kuvaan vuonna 2005 omistamastaan mediayhtiöstä, jonka portfolioon kuului myös elokuvalehti – ja toi elokuvat mukanaan myös LB:n uutistarjontaan. Tor on koulutukseltaan yhteiskuntatieteilijä mutta tuntenut olonsa aina kotoisaksi mediayhtiön johdossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scifi-western Outer Rangesta uusi kausi

Paranormaali ruotsalaistrilleri tulossa SkyShowtimelle

Koodinimi: Annikan ensi-iltatunnelmia

Suomalaista nordic noiria

Kevin Costner jättää Yellowstonen

Lisää katsottavaa!

Ääni & Kuva
Scroll to Top