Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Uusi suomalaissarja SkyShowtimelle – Koodinimi: Annika

AJ Annilan ohjaama nordic noir -sarja on SkyShowtimen ensimmäinen pohjoismainen alkuperäistuotanto.

/ 17.08.2023 - 10:15
Uusi suomalaissarja SkyShowtimelle – Koodinimi: Annika

Suoratoistopalveluiden tuoreimpiin kuuluva SkyShowtime jatkaa jättien haastamista ja esittelee nyt ensimmäisen, pohjoismaista tuotantoa olevan sarjansa. Koodinimi: Annika (jonka työnimi oli ID) on suomalais-ruotsalaisena yhteistyönä luotu rikosdraama.

Lue myös: 1923, 1. kausi – Elokuvalegendat kiehtovassa länkkärissä

Sarja keskittyy suomalaiseen, taideväärennöksiin erikoistuneeseen Emmaan, joka soluttautuu tukholmalaiseen huutokauppakamariin selvittämään yrityksen yhteyttä pahamaineiseen rahanpesijään, joka tunnetaan nimellä Blanko. Emma salaa henkilöllisyytensä muuttumalla juhlia, huumeita ja viinaa rakastavaksi Annikaksi – eli täydelliseksi vastakohdaksi omalle rauhalliselle ja järkevälle luonteelleen. Samalla, kun maailmanluokan taideväärennös alkaa paljastua, on Emman kohdattava oma menneisyytensä…

Ensimmäinen traileri sarjasta on nyt katsottavissa:

 

Kuusiosaisen sarjan ovat luoneet Mia Ylönen ja Aleksi Bardy. Emmaa/Annikaa esittää Sannah Nedergård (Rikinkeltainen taivas). Kyseessä on Nedergårdin ensimmäinen päärooli draamasarjassa.

Kodenavn Annika sesong 1 1 15 scaled 1
Sannah Nedergård, ”Koodinimi: Annika”, 1. kausi. Kuva: SkyShowtime

Tiedotteessa Nedergård kertoo kuvausten olleen hyvin intensiivinen, mutta kuitenkin todella hauska kokemus:

Emman ja Annikan esittäminen ei olisi ollut mahdollista ilman kaikkien tiimiläisten kokemusta ja lämmintä yhteishenkeä. Tämä sarja on intohimolla tehty!

Muissa rooleissa nähdään Pekka Strang, Ardalan Esmaili (Snabba Cash), Eva Melander, Helena Bergström, Clarisse Lhoni-Botte ja Charles Martins (Emily in Paris).

Lue myös: Citadel, 1. kausi – Viihdyttävä vakoojajännäri

Koodinimi: Annikan on ohjannut AJ Annila (Rauhantekijä, Sauna, Ikitie).

Kodenavn-Annika-sesong-1_1-14-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-12-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-13-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-11-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-10-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-8-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-7-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-6-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-5-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-9-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-3-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-4-scaled
<
>
Koodinimi: Annika, 1. kausi. Kuva: SkyShowtime

Sarjan käsikirjoittaja Mia Ylönen kertoo:

Haastattelimme entistä peitetehtävissä toiminutta poliisia ja väärennösasiantuntijoita luodaksemme tarinalle todentuntuisen pohjan, ja lisäsimme päähahmon, joka ei tunnista omaa synkkää puoltaan. Emma hyppää täysillä peitetehtävään eikä tajua, että Annikana esiintyminen tulee lopulta paljastamaan hänen synkimmät salaisuutensa.

Kodenavn Annika sesong 1 1 2 scaled 1
Koodinimi: Annika, 1. kausi. Kuva: SkyShowtime

Koodinimi: Annika tulee SkyShowtimeen katsottavaksi syyskuussa.

 

Tor Aavatsmark
(s. 1974): LB:n oma elokuvakriitikko ja toimitusjohtaja. Tor siirtyi LB Ääni ja Kuvaan vuonna 2005 omistamastaan mediayhtiöstä, jonka portfolioon kuului myös elokuvalehti – ja toi elokuvat mukanaan myös LB:n uutistarjontaan. Tor on koulutukseltaan yhteiskuntatieteilijä mutta tuntenut olonsa aina kotoisaksi mediayhtiön johdossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scifi-western Outer Rangesta uusi kausi

Paranormaali ruotsalaistrilleri tulossa SkyShowtimelle

Koodinimi: Annikan ensi-iltatunnelmia

Suomalaista nordic noiria

Kevin Costner jättää Yellowstonen

Lisää katsottavaa!

Ääni & Kuva
Scroll to Top