Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

1883, 1. kausi

Yellowstonen prequel-sarja on jopa parempi kuin esikuvansa.

/ 01.11.2022 - 12:00
1883, 1. kausi

Yellowstone sijoittuu nykypäivän Montanaa ja kertoo Duttonin karjatilaperheestä ja perheenjäsenten välisistä suhteista. Sarjan luoja Taylor Sheridan vie katsojat seuraavaksi Duttonin suvun historiaan. Sarja alkaa nimensä mukaisesti vuodesta 1883, kun köyhä Duttonin perhe lähtee etsimään onneaan lännestä monen muun tapaan.

Fakta

  • SkyShowtime
  • Julkaistu: 10. tammikuuta 2022
  • Ohjaus: Taylor Sheridan

Sarjan päähenkilönä on cowboyn arkkityyppi Shea Brennan (Sam Elliott): kovaksi keitetty mies, joka on kohdannut elämässään vaikka mitä. Brennan johdattaa Montanan luvattuun maahan saksalaisista ja itäeurooppalaisista koostuvan ryhmän, jonka joukkoon myös Duttonit ovat lähteneet. Jamesin (Tim McGraw) ja Margaretin (Faith Hill) vanhin tytär Elsa (Isabel May) kohoaa draaman keskeiseen rooliin. Countrylaulajapari Tim McGraw ja Faith Hill sopivat uudisasukkaiden maailmaan kuin olisivat 1800-luvulla syntyneetkin, mutta etenkin Brennanin ja Elsan hahmot varastavat huomion. Elsa toimii linkkinä sarjan vanhan ja uuden maailman välillä.

Sarjan käsikirjoittaja ja ohjaaja Taylor Sheridan osoittaa jälleen kykynsä moniulotteisten hahmojen kehittelyssä ja eläväisen dialogin kirjoittajana. Kunkin jakson tekeminen on kuulemma maksanut 10 miljoonaa dollaria, ja se näkyy. Villi länsi herää elää pienimmissäkin yksityiskohdissa, ja dramaturgia, leikkaus, kuvaus ja musiikki täydentävät kokonaisuuden. Sitä paitsi Billy Bob Thorntonin kuuluminen näyttelijäkaartiin on aina plussaa.

Westernien ystävät arvostanevat tätä brutaalin kaunista eeposta. Viisi tähteä vuoden eeppisimpiin kuuluvalle sarjalle.

Arvio on tehty kaikkien kymmenen jakson pohjalta.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top