Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Sennheiser Momentum 4 Wireless pian saatavilla

Muotoilultaan päivittynyt Sennheiser Momentum 4 Wireless lupaa parempaa äänenlaatua puheluihin, mutta miten käy musiikin?

/ 20.06.2022 - 10:50
Sennheiser Momentum 4 Wireless pian saatavilla

Sennheiser on julkaissut teaserin elokuussa julkaistavasta Momentum 4 Wireless -vastamelukuulokemallista. Edeltäjänsä, erinomaisen Momentum 3 Wireless -mallin julkaisusta onkin kulunut jo kolme vuotta.

Lehdistötiedotteessa kerrotaan, että kuulokkeiden muotoilu on uutta ja entistä kevyempää. Kuvan perusteella näyttää siltä, että ilme mukailee Momentum True Wireless -täyslangattomien tyyliä: kangaspäällysteinen sanka muistuttaa nimittäin Momentum True Wireless 3 -kuulokkeiden latauskoteloa. Aiemmissa Momentum-sankakuulokkeissa päällinen oli nahkaa ja alumiini hallitsi ulkonäköä. Uutuuskuulokkeiden pehmusteiden kuvataan olevan entistä mukavammat – Sennheiserin mukaan ne ovat ”deep cushioned” – ja verhottu synteettiseen nahkaan.

Lue myös: Sennheiser Momentum 3 Wireless – Langatonta vastameluluksusta

Tuplasti enemmän akkua

Siinä missä useimmilla kilpailijoilla langattomien sankakuulokkeiden akunkesto on 25–30 tuntia, oli  Momentum 3 Wireless -mallissa virtaa vain noin 17 tunniksi. Tulevalle mallille luvataan sen sijaan peräti 60 tuntia soittoaikaa yhdellä latauksella! Tiedotteessa ei kerrota, onko akunkesto ilmoitettu vastamelun ollessa päällä vai pois, mutta veikkaamme jälkimmäistä. Joka tapauksessa akunkesto on paljon pidempi kuin lähimmillä kilpailijoilla, ja mikäli kuulokkeet on varustettu myös pikalatauksella (kuten tänä päivänä on syytä olettaa), ei tarvitse huolehtia akun loppumisesta pidemmälläkään matkalla.

Lue myös: Senneheiser Momentum True Wireless 3 – Huippuvivahteikkaat täyslangattomat

Vaikuttaako akunkesto ääneen?

Kun Sony pidensi sankakuulokkeensa akunkesto 24 tunnista WH-1000XM4-mallin 30 tuntiin, kyseessä ei ollut vain paremmasta akkuteknologiasta ja energiaa säästävästä Bluetoothista. Valmistajan oli tingittävä syvimmistä bassotaajuuksista. Sen sijaan uusin 1000XM5-malli tarjoaa jälleen mehukkaampaa syväbassoa, vaikka akunkesto onkin saatu pidettyä 30 tunnissa, joten molemmat ovat mahdollisia samassa tuotteessa.

Sennheiser lupaa Momentum 4 tarjoavan äänenlaatua, ”joka ylittää kaikki muut luokassaan”. Aika rohkea väite. Kuulematta on paras olla riemuitsematta liian aikaisin.

Momentum 3 Wirelessin etuihin kuului sen kova basso ja äänenpaine, joka mahdollisti lujemman soinnin kuin useimmilla kilpailijoilla. Se lienee myös syy, miksi akunkesto rajoittui 17 tuntiin. Luoja tietää, millaisia kompromisseja on äänen suhteen jouduttu tekemään, kun akunkesto on triplaantunut, mutta jokin vaikutus sillä on oltava. Toivomme kovasti, ettei Momentum 4 Wireless -kuulokkeista tule sellaista mitäänsanomatonta mallia, joka hukkuu kilpailijoiden sekaan erottumatta niistä mitenkään. Jännittävää nähdä, kuinka käy!

Odotamme kovasti pääsevämme kuulemaan ”luonnollisemman äänimaiseman”, jota valmistaja lupaa kallistetuista kaiutinelementeistä.

Sennheiser Momentum 4 wireless scaled 1
Esimakua Momentum 4 Wireless -mallin kotelosta. Kuva: Sennheiser

Parempia puheluita

Sennheiserin mukaan myös puheluiden äänenlaatu on parantunut ja sitä myöten puheavustajan pitäisi ymmärtää käskyjä paremmin. Ääntä voi säätää itse aiempaa monipuolisemmin.

Vastamelusta ei mainita muuta kuin että se on ”edistyksellistä” ja ”mukautuvaa”.

Sennheiser Momentum 4 Wireless: Hinta ja saatavuus

Sennheiser Momentum 4 Wireless tulee kauppoihin elokuussa, mutta hintaa ei ole vielä ilmoitettu. Luotetaanko Sennheiserilla vielä noin 400 euron hintaan kuten aiempien mallien kohdalla, vai tekevätkö he Sonyt ja nostavat hintaa satasella – se jää nähtäväksi.

sennheiser.com

Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sonosin ensimmäiset kuulokkeet pian kaupoissa?

Nappikuulokkeet pukinkonttiin

Viime hetken lahjaidea: sankakuulokkeet

Vastameluttomat kuulokkeet - onko järkeä?

Parhaat kuulokkeet edullisesti

Highend-nappien budjettiversio

Ääni & Kuva
Scroll to Top