Uutinen

OnePlussan uutuusmallissa ei ole Snapdragonia

OnePlus Nord 2 5G -mallin prosessori tulee MediaTekilta.

OnePlus julkaisi vasta kuukausi sitten OnePlus Nord CE 5G -puhelimen, mutta turha kuvitella, että tämä viime vuoden OnePlus Nord -mallin riisuttu versio olisi valmistajan ainoa uutuus vuodelle 2021.

Nyt OnePlus nimittäin kertoi ensimmäisen Nord-mallin saavan seuraajan: OnePlus Nord 2. Kiinalaisvalmistaja kertoo pitävänsä uutuuttaan ”flagship killerinä”, joka haastaa huomattavasti kalliimmat kilpailijat tärkeimpien ominaisuuksiensa kuten kameran, näytön ja ulkonäön suhteen.

Ja siksi onkin erityisen yllättävää, että OnePlus Nord 2 on varustettu MediaTekin Dimensity 1200-AI-prosessorilla – toisin kuin kaikki aiemmat OnePlus-puhelimet, joissa on ollut Qualcommin tutut Snapdragon-mobiiliprosessorit.

MediaTek on taiwanilainen yritys, jonka prosessoreihin törmää usein kaikkein halvimmissa puhelimissa kuten alle 200 euron hintaisissa Nokia 2.4- tai Samsung A32-malleissa.

OnePlus kuitenkin kertoo, että MediaTekin kanssa yhteistyössä kehitetty Dimensity 1200-AI on räätälöity prosessori, joka hyödyntää tekoälyä esimerkiksi valokuvaamiseen sekä näytön asetusten ja vasteajan säätämiseen.

Mitä kaikkea tekoäly tekee puhelimessa?

Nord 2 -mallin AI Photo Enhancement -ominaisuus tunnistaa 22 erilaista kuvausympäristöä ja säätää värisävyjä ja kontrastia parhaan mahdollisen kuvanlaadun saavuttamiseksi -myös yöllä.

OnePlus lupaa myös, että ominaisuuden avulla voi nauhoittaa livevideota HDR-efekteillä. Tekoäly käyttää DOL-HDR-tekniikkaa, joka varmistaa paremman kuvanlaadun, säätää kuvaa jo kuvaushetkellä ja parantaa videoiden värikirjoa ja tarkkuutta.

Eikä siinä vielä kaikki: AI Color Boost -tekniikka muuntaa standard dynamic rangen automaattisesti high dynamic rangeksi. Somesovelluksissa puolestaan hyödynnetään AI Resolution Boost -toimintoa, joka parantaa videoiden resoluutiota. Näytön Smart Ambient Display käyttää tekoälyä säätääkseen näytön kirkkautta ympäristön valaistusolosuhteiden sekä näytettävän sisällön mukaan.

OnePlus Nord 2
OnePlus Nord 2 tulee saataville kahdessa värissä – Blue Haze ja Gray Sierra – ja on myynnissä 28.7. alkaen. Kuva: OnePlus

Nord 2:n kamera ja näyttö

Todennäköisesti etenkin MediaTek-yhteistyön ansiosta puhelimen hintaa on saatu alaspäin, jolloin on voitu panostaa edellistä sukupolvea parempaan kameraan.

OnePlus Nord 2 on varustettu 50 Mp:n Sony IMX 766 -kamerakennolla, jossa on optinen kuvanvakain, 119,7 asteen 8 Mp:n ultralaajakuva ja 2 Mp:n mono-linssi, jonka luvataan tekevän kuvista terävämpiä.

Puhelimen etupuolella on 32 Mp:n IMX 615 -kenno, joka osaa tarkentaa automaattisesti jopa viiden henkilön kasvoihin samanaikaisesti. Ensimmäisestä Nord-mallista tuttua kaksoisetukameraa ultralaajakuvalla ei enää ole tarjolla.

Puhelimen etupuolella on 32 Mp:n IMX 615 -kenno, joka osaa tarkentaa automaattisesti jopa viiden henkilön kasvoihin samanaikaisesti. Kuva: OnePlusOnePlus Nord 2:n on toisaalta säilyttänyt edeltäjästään näytön, joka on 6,43” Fluid AMOLED FHD+ -resoluutiolla (2400 x 1080) ja 90 Hz:n virkistystaajuudella.

Näyttöä suojaa Gorilla Glas 5. Näytön kirkkaus on jopa 1 100 nitiä.

Muita ominaisuuksia

One Plus Nord 2 on tietysti 5G-puhelin ja pyörii Android 11 -version voimin. Sen päällä on OnePlussan oma OxygensOS-käyttöliittymä (versio 11.3) – ja valmistaja lupaa päivityksiä ainakin Android 13:een saakka.

4 500 mAh:n akku tukee WarpCharge 65:ä, jonka ansiosta puhelimen saa ladattua täysin tyhjästä täyteen alle puolessa tunnissa. Samaa akkua ja lataustekniikkaa käyttää myös huippumalli OnePlus 9 Pro. Langaton lataus ei OnePlus Nord 2:ssa onnistu.

Hinnat ja saatavuus

OnePlus Nord 2 on saatavilla kahdessa värissä – Blue Haze ja Gray Sierra – ja tulee myyntiin 28.7. jälleenmyyjillä, kuten Gigantilla ja Dustinilla sekä oneplus.com-sivustolla.

Puhelimesta tulee saataville kaksi versiota: 8 GB:n RAM:lla ja 128 GB:n muistilla varustettu versio maksaa noin 450 euroa ja 12 GB:n RAM:lla ja 256 GB:n muistilla varustettu malli noin 530 euroa.

Jätä kommentti