Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Nokian X-malliston kestävä uutuus

HMD Global lupaa Nokia XR20 5G -mallille neljän vuoden tietoturvapäivitykset.

forfatter
Julkaistu 04.08.2021 - 10:00

HMD Globalin uusin 5G-puhelin on erityisen kestäväksi mainostettu XR20. Mallin pitäisi sietää kuumaa 55 asteeseen ja pakkasta -22 asteeseen saakka sekä kestää pudotus 1,8 metristä ja tunnin upotus veteen.

”Keskimäärin käyttäjä saa puhelimensa hajalle kymmenessä viikossa. Kuorten, vakuutusten ja korjausten hinta tuovat puhelimelle turhaa lisähintaa ja johtavat usein liian nopeaan puhelimenvaihtosykliin. Siksi kehitimme Nokia XR20 -mallista erittäin kustannustehokkaan ja kestävän vaihtoehdon, joka varmistaa pidemmän eliniän puhelimelle”, kertoo HMD Globalin Pohjoismaiden-johtaja Claus Dahl tiedotteessa.

Nokia XR20
Nokia XR20 on kooltaan 171,64 x 81,5 x 10,64 mm ja painaa 248 grammaa. Kuva: HMD Global

Vuoden takuu näytölle

Puhelimelle on myönnetty Yhdysvaltain puolustusvoimien MIL-STD-810H-sertifikaatti, joka takaa, että puhelin kestää pudotuksen 1,5 metristä ja upotuksen 1,5 metrin syvyiseen veteen puoleksi tunniksi.

Nokia XR20 kestää kuitenkin enemmänkin: HMD Globalin omien testien mukaan puhelin kestää pudotuksen 1,8 metristä ja sietää rajujakin lämpötilavaihdoksia Välimeren helteistä Suomen talveen.

Näyttö on suojattu Gorilla Glass Victus -lasilla. Vaikka sille sattuisikin vahinko, ei hätää: HMD Global lupaa vaihtaa näytön, mikäli se rikkoutuu ensimmäisen vuoden aikana.

Speksit

Nokia XR20 on ikään kuin jatkoa viime vuonna julkaistulle Nokia X20 -mallille. Edeltäjänsä tapaan Nokia XR20 -mallilla on kolmen vuoden takuu ja tietoturvapäivitykset luvataan neljäksi vuodeksi.

Muihin ominaisuuksiin kuuluvat 5G, Wi-Fi 6, langaton lataus sekä 48 Mp:n ZEISS-kaksoiskamera. Näyttö on 6,67” ja sen alla lymyää Qualcommin Snapdragon 480 -prosessori.

Nokia XR20_Back Nokia XR20_Back
<
>
Nokia XR20 on saatavilla kahdessa värissä: Ultra Blue ja Granite Grey. Kuva: HMD Global

Hinta ja saatavuus

Nokia XR20 tulee myyntiin elokuun ensimmäisellä viikolla. Värivaihtoehdot ovat Ultra Blue ja Granite Grey. Saatavilla on 4 GB/64 GB-versio, noin 550 euroa, sekä 6 GB/128 GB-versio, noin 630 euroa.

forfatter

Peter Gotschalk

(s. 1973): Kehityspäällikkö ja toimittaja. Peter on työskennellyt tekniikkatoimittajana eri tanskalaismedioissa vuodesta 1998 lähtien ja LB-toimituksessa vuodesta 2012 lähtien. Peter kirjoittaa etenkin mobiililaitteista ja muista kannettavista laitteista sekä innovaatioista esimerkiksi 5G:n, sähköautoilun ja älykotien saralla.
Spotify-sovelluksesta älykkäämpi: julkistaa henkilökohtaisen tekoäly-DJ:n Mobiilisovelluksen uusi versio lupaa olla käyttäjäystävällisempi muun muassa tekoälytehosteisen DJ:n ansiosta. Uutisia hifi-äänestä tai Spatial Audiosta ei kuitenkaan saatu.
Täydellinen keskihintainen puhelin Pixel 7 on ominaisuuksiltaan lähes samanlainen kuin kalliimpi Pixel 7 Pro.
Kuvankaunis Pixel Pixel 7 Pro on Googlen referenssipuhelin, joka näyttää, miten Android 13:a kuuluu käyttää.
Suunnistusopas mobiiliviidakkoon Uuden puhelimen, älykellon tai tabletin valitseminen voi tuntua vaikealta. Tässä nopea yleiskatsaus tekniikoihin, ekosysteemeihin ja valmistajiin.
Näin säästät ajokuluissa Google Mapsin avulla Jatkossa reitin voi valita myös bensan- tai sähkönkulutusta optimoiden.
Kompakti kännykkä kuvaajalle Xperia 5 IV on monin paikoin parempi kuin edeltäjänsä, mutta ei yllä täydellisyyteen.