Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Apple myöntää: iPhonen herätys ei toimi

Jo kuukausien ajan käyttäjät ovat valittaneet siitä, ettei iPhonen herätyskello soi. Apple on vihdoin tunnustanut virheen.

/ 06.05.2024 - 10:44
Apple myöntää: iPhonen herätys ei toimi

Apple on virallisesti vahvistanut, että iOS 17 -käyttöjärjestelmän virhe estää iPhonen herätyskelloa soimasta. Vika on ärsyttänyt käyttäjiä jo kuukausia, ja asiasta on nostettu haloo esimerkiksi Redditin puolella. Vaiva alkoi osalla käyttäjistä  iOS 17 -päivityksen jälkeen.

Wall Street Journalin toimittaja Joanna Sternin mukaan Apple on vahvistanut, että iOS 17:ssä oleva bugi aiheuttaa herätyksen toimimisen äänettömästi. Yritys korjaa vikaa parhaillaan, mutta tietoa korjauksen aikataulusta ei vielä ole:

Sillä välin neuvokkaat iOS-käyttäjät ovat yrittäneet ratkoa ongelmaa itse. Moni on tullut siihen tulokseen, että ongelmana voisi olla Face ID:n toiminnossa, joka varmistaa käyttäjän katsovan puhelintaan ennen Face ID:n tunnistuksen aktivoitumista. Toiminto on ollut olemassa jo vuosia, mutta versiossa 17 se ei näytä toimivan oikein, varsinkaan, jos käytössä on myös uusi standby-tila.

Niinpä väliaikainen ratkaisu herätyskellon toimimattomuuteen ennen virallista korjauspäivitystä voi olla se, että ottaa Face ID -asetuksista katsekontaktitoiminnon pois päältä.

Peter Gotschalk
(s. 1973): Kehityspäällikkö ja toimittaja. Peter on työskennellyt tekniikkatoimittajana eri tanskalaismedioissa vuodesta 1998 lähtien ja LB-toimituksessa vuodesta 2012 lähtien. Peter kirjoittaa etenkin mobiililaitteista ja muista kannettavista laitteista sekä innovaatioista esimerkiksi 5G:n, sähköautoilun ja älykotien saralla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muhkea päivityspaketti Google Pixel -laitteisiin

Tässä ovat vuoden parhaat älylaitteet 2023-2024

Trendikäs ja edullinen uutuus-Nokia

EU tahtoo mobiililaitteista kestävämpiä

Ammattimaista kuvankäsittelyä iPhonella

Spotify-sovelluksesta älykkäämpi: julkistaa henkilökohtaisen tekoäly-DJ:n

Ääni & Kuva
Scroll to Top