Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Nokia G42 5G: korjattava kännykkä trendivärissä

Kierrätysmateriaalit ja mahdollisuus korjata laitteita itse ovat teknologia-alan trendejä, ja Nokia G42 ratsastaa aallon harjalla.

/ 30.06.2023 - 09:01
Nokia G42 5G: korjattava kännykkä trendivärissä

Ehkäpä olisi aika hankkia uusi puhelin, mutta tiukkoina aikoina luksusmalliin ei välttämättä ole varaa. Nokian uusi hyvin varusteltu mutta edullinen 5G-puhelin voi olla hyvä vaihtoehto.

Puhelin on tehty 65-prosenttisesti kierrätysmateriaalista ja pakattu ympäristöystävällisesti. Ennen kaikkea ympäristövastuullista siinä on kuitenkin mahdollisuus korjauksiin. Yhä useampi kuluttaja on herännyt vaatimaan, että yksinkertaiset viat voisi korjata itse sen sijaan, että puhelin on vietävä kalliiseen huoltoliikkeeseen tai jopa ostettava uusi tilalle.

NOKIA G425G 6
Nokia G42 5G Kuva: HMD Global

Korjattavissa

Jopa EU-komissio on kyllästynyt vaikeaan huollettavuuteen, ja kolmen vuoden kuluttua voimaan tuleekin direktiivi, jonka mukaan kuluttajien pitää pysytä vaihtamaan laitteiden akut itse. Lisäksi työn alla on direktiivi, joka toisi varaosat nopeasti kolmannen osapuolen huoltoliikkeisiin.

Lue myös: EU ehdottaa: puhelimista pitkäikäisempiä

Nokia G42 on kaukana lainsäätäjien edellä, sillä puhelimeen voi vaihtaa itse näytön, latausportin ja akun – eli kaikkein yleisimmin hajoavat osat. Nokia tekee yhteistyötä IFixit-nimisen tekniikkasivuston kanssa, joka jakaa ohjeita ja myy varaosia G42-malliin.

Olen innoissani yhteistyöstämme HMD Globalin kanssa sekä helpommin korjattavien osien luomisesta. Kyse ei ole vain osien saatavuudesta, vaan DIY-mentaliteetin levittämisestä kuluttajien keskuuteen – myös tekniikan kohdalla”, sanoo iFixitin toimitusjohtaja Kyle Wiens.

Nokian nimellä myytävien puhelinten takana oleva HMD Global kertoo tehneensä kyselyn, jossa kuluttajat äänestivät seuraavan puhelimensa väritoiveeksi violetin. Arvatkaapa, minkä värinen G42 on?

Jos haluaa pysyä trendien aallonharjalla, on Nokia G42 5G ajankohtaisessa sävyssään nappivalinta. Tyylikkään muotoilunsa lisäksi malli edustaa meille luontevaa seuraavaa askelta kohti muotoilustrategiamme mukaisia korjattavampia tuotteita”, kertoo HMD Globalin markkinointijohtaja Lars Silberbauer.

 

Nokia G42 5G Emotional
Nokia G42 5G Kuva: HMD Global

Tekniikka

Puhelimen sisällä Qualcomm Snapdragon 480+, joka tarjoaa salamannopean 5G-yhteyden. 6,56-tuumainen näyttö on resoluutioltaan HD+. Akun kapasiteetti on 5000 mAh, ja se noudattaa vastuullista linjaa säilyttämällä 80 % kapasiteetistaan neljän vuoden käytön jälkeen. G42:lle luvataan kahden vuoden Android-päivitykset ja kolmen vuoden tietoturvapäivitykset.

Hinta ja saatavuus

Nokia G42 on saatavana violetin lisäksi harmaana. Muistia on 6 GB ja tallennustilaa 128 GB. Malli on kaupoissa nyt noin 250 euron hintaan.

 

1 ajatus aiheesta “Nokia G42 5G: korjattava kännykkä trendivärissä”

  1. Roger Bergholm

    Moi! Pistää miettimään sitä että mitä hyötyä mulla on pitkästä kestävyydestä jos päivityksiä saa vain kahdeksi vuodeksi??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muhkea päivityspaketti Google Pixel -laitteisiin

Tässä ovat vuoden parhaat älylaitteet 2023-2024

Trendikäs ja edullinen uutuus-Nokia

EU tahtoo mobiililaitteista kestävämpiä

Ammattimaista kuvankäsittelyä iPhonella

Spotify-sovelluksesta älykkäämpi: julkistaa henkilökohtaisen tekoäly-DJ:n

Ääni & Kuva
Scroll to Top