Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Black Week 2021: hyvä ja huono puhelintarjous

Black Friday -alennusmyynnistä voi löytää hyvän puhelimen edullisesti, mutta kannattaa olla tarkkana – aina alennukset eivät ole sitä, miltä ne näyttävät.

/ 25.11.2021 - 16:00
Black Week 2021: hyvä ja huono puhelintarjous

Marraskuu ja Black Week – koko vuoden paras viikko tehdä odotettuja elektroniikkahankintoja. Ei kuitenkaan kannata rynnätä suin päin ostoksille ja napata vain parhaalta näyttävää tarjousta. Viisas kuluttaja miettii vaihtoehdot valmiiksi ja ostaa aidosti tarvitsemansa laitteen. Etenkin puhelinkaupoilla alennusmyynnit näyttävät välillä sekavilta, ja voi olla hankala tietää, mikä oikeasti on järkevä ostos.

Black Weekin ja Black Fridayn tarjouksista nimittäin harvemmin löytää uusimpia ja parhaimpia puhelinmalleja. Joukossa voi silti olla oikeita kultakimpaleita: jotkut mallit voivat myydä huonommin kuin toiset, vaikka olisivatkin loistavia puhelimia. Kaupoilla on yleensä kova tarve saada varastot tyhjennettyä näistä hitaasti liikkuvista malleista. Valitettavasti joukkoon mahtuu myös puhelinmalleja, joita ei juuri voi suositella, sekä tarjouksia, jotka vain näyttävät tarjouksilta.

Mutta tässäpä ainakin yksi malli, jota voimme suositella!

Lämmin suositus: OnePlus Nord CE 5G

OnePlus Nord CE 5G -malli lanseerattiin pari viikkoa ennen OnePlus Nord 2 -puhelinta, joten se jäi ehkä turhan vähälle huomiolle, vaikka onkin erinomainen puhelin, joka tarjoaa 90 Hz:n virkistystaajuuden, hyvän kameran, erinomaisen suorituskyvyn ja kunnon akun, joka lataa nollasta 70-prosenttisesti täyteen vain puolessa tunnissa.

Alkujaan noin 400 euron arvoinen Nord CE -malli on ollut lanseerauksensa jälkeen edullisimmillaan 350 euroa – ja nyt sen saa Black Friday -hintaan 299 €. Oikein mallikas säästö, siis! Ja mistäkö tiedämme puhelimen hintahistorian? Sen voi tarkistaa helposti esimerkiksi Hintaopas.fi-sivustolta. Samasta paikasta näkee myös, että viime viikolla puhelimen hinta oli nostettu 390 euroon, ehkäpä paremman näköisen alennusprosentin saamiseksi.

Varoitus: älä astu ale-ansaan!

Ja tässä piileekin supertarjousten vaara. Aina kaupan ilmoittama normaalihinta, josta alennus on laskettu, ei pidä paikkaansa, vaikka tätä kikkailua onkin yritetty hillitä.

Esimerkiksi Power myy Samsung Galaxy S20 (128 GB) -puhelinta Black Friday -hintaan 499 € ja ilmoittaa normaalihinnaksi 599 €, mutta mallia on ehditty Hintaoppaan historian mukaan myydä jo halvemmallakin – alimmillaan hinta on ollut 479 €.

Lue myös: Vinkit puhelinostoksille ja vuoden parhaat mobiililaitteet 2021

 

Peter Gotschalk
(s. 1973): Kehityspäällikkö ja toimittaja. Peter on työskennellyt tekniikkatoimittajana eri tanskalaismedioissa vuodesta 1998 lähtien ja LB-toimituksessa vuodesta 2012 lähtien. Peter kirjoittaa etenkin mobiililaitteista ja muista kannettavista laitteista sekä innovaatioista esimerkiksi 5G:n, sähköautoilun ja älykotien saralla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muhkea päivityspaketti Google Pixel -laitteisiin

Tässä ovat vuoden parhaat älylaitteet 2023-2024

Trendikäs ja edullinen uutuus-Nokia

EU tahtoo mobiililaitteista kestävämpiä

Ammattimaista kuvankäsittelyä iPhonella

Spotify-sovelluksesta älykkäämpi: julkistaa henkilökohtaisen tekoäly-DJ:n

Ääni & Kuva
Scroll to Top