Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Capture One iPhonelle

Kuvien siirto kamerasta puhelimeen käy käden käänteessä Capture One -sovelluksen avulla.

/ 16.06.2023 - 10:20
Capture One iPhonelle

Capture One on vaikuttava työkalu, jota voi käyttää nyt suoraan iPhonella. Sovellus on ladattavissa App Storessa ja on toki maksullinen, mutta kuvaajille vallan mainio: sovelluksen avulla raakatiedostot siirtyvät puhelimeen, jossa kuvia voi muokata, tallentaa ja jakaa tutulla Capture One -käyttöliittymällä – joka on nyt siis vain mukautettu puhelimen näytölle sopivaksi.

Sovelluksella on mahdollista jakaa kuvia USB/Lightningin kautta, kun kamera ja puhelin on yhdistetty toisiinsa kuvauksen aikana. Kuvat siirtyvät sovellukseen ja näkyvät puhelimen ruudulla, josta kuvaaja voi tarkistaa, tuliko lopputuloksesta haluttu. Kuvien käsittely puhelimella sujuu näppärästi.

03 Capture One for iPhone Gabija Morkunaite scaled
Kuvia voi muokata heti kuvan ottamisen jälkeen puhelimella. Kuva: Capture One

Sovelluksen RAW-tiedostojen muunnon pitäisi toimia kuten PC- ja Mac-versioissakin, ja useimmat toiminnot ovat muutenkin saatavilla myös sovellusversiossa. Kuvia voi myös jakaa livenä – joko muokkaamattomina tai automaattimuokattuina – jolloin vaikkapa asiakas voi valita haluamansa kuvat välittömästi. Sovellus tukee RAW-, JPEG-, TIFF- ja EIP-tiedostomuotojen siirtoa.

05 Capture One for iPhone Gabija Morkunaite PR scaled
Kameran lisäksi kuvauskeikoille tarvitaan enää vain iPhone! Kuva: Capture One

Sovellus maksaa 5,49 euroa kuukaudessa, ja Capture One on nyt ladattavissa iPhonelle. Jos on jo Capture One -tilaus iPadille tai All in One -paketti, ei iPhone-sovelluksesta tarvitse maksaa ekstraa.

Sovellus löytyy App Storesta.

Lasse Svendsen
Päätoimittaja. Lasse on työskennellyt LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 1999 ja ehtinyt urallaan kirjoittaa valokuvauksesta ja kameroista, hifistä sekä autoista erilaisiin norjalaisiin aikakauslehtiin. Intohimo alaan syttyi 1980 Garrard-levysoittimien, Tandberg-vahvistimen ja Jamo-kaiutinparin myötä. Lasse kirjoittaa LB Ääni & Kuvaan etenkin kameroista, hifistä, tietokoneista ja autoista.

Muhkea päivityspaketti Google Pixel -laitteisiin

Tässä ovat vuoden parhaat älylaitteet 2023-2024

Trendikäs ja edullinen uutuus-Nokia

EU tahtoo mobiililaitteista kestävämpiä

Ammattimaista kuvankäsittelyä iPhonella

Spotify-sovelluksesta älykkäämpi: julkistaa henkilökohtaisen tekoäly-DJ:n

Ääni & Kuva
Scroll to Top