Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Spotify julkisti uusia toimintoja: Autoplay, Smart Shuffle ja AI DJ

Mobiilisovelluksen uusi versio lupaa olla käyttäjäystävällisempi muun muassa tekoälytehosteisen DJ:n ansiosta. Uutisia hifi-äänestä tai Spatial Audiosta ei kuitenkaan saatu.

forfatter
Julkaistu 10.03.2023 - 09:16

Spotify julkisti vuosittaisessa Stream On 2023 -tapahtumassaan lukuisia uusia toimintoja. Android- ja iOS-mobiilisovelluksen päivitetty versio keskittyy parempaan käyttäjäkokemukseen.

Daniel Ek 2
“Tästä tulee Spotifyn isoin muutos sitten mobiiliversion julkaisun kymmenen vuotta sitten”, sanoi Spotifyn toimitusjohtaja Daniel Ek Stream On -tapahtuman alkuun. Kuva: Spotify

Uusi aloitusvalikko

Spotify on uudistanut aloitusvalikon kokonaan tehdäkseen uuden musiikin tai videosisältöjen löytämisestä helpompaa. Uusi valikko toimii pystysuunnassa vierittämällä, mikä tuo mieleen TikTokin ja Instagramin, joita selaillaan alaspäin uuden sisällön perässä.

Spotify on panostanut viime aikoina podcasteihin, äänikirjoihin ja livemusiikkiin, ja pyrkii selvästi olemaan enemmänkin kuin pelkkä musiikkisovellus. Podcasteihin tulee uusi autoplay-toiminto eli seuraava jakso alkaa automaattisesti edellisen perään. Esikatselutoiminto puolestaan antaa ääninäytteen kustakin jaksosta.

Musiikkipuolella uutuus on Smart Shuffle, joka sekoittaa omaan soittolistaan sopivia ehdotettuja kappaleita. Uutta musiikkia voi jatkossa etsiä myös hashtageilla.

Spotify esitteli myös AI DJ – “henkilökohtaisen DJ:si” – joka luo automaattisia soittolistoja tekoälyn avulla aiemmin kuunnellun perusteella. AI DJ on ollut jo jonkin aikaa betakäytössä Yhdysvalloissa ja Kanadassa, ja nyt se tulee käyttöön maailmanlaajuisesti.

Hifilaatuisesta korkearesoluutioisesta äänestä ei tapahtumassa ollut puhetta, eikä myöskään tilaäänestä (Spatial Audio). Spotify keskittyy selvästi enemmän helppokäyttöisyyteen kuin äänenlaatuun.

Spotifyn uudet ominaisuudet tulevat käyttöön pikku hiljaa, mutta epäselväksi jäi, milloin kaikki uudet toiminnot tulevat Pohjoismaissa käyttöön. Moni uusista toiminnoista kuuluu vain Premium-tilauksiin.

Katso Stream On 2023 -tapahtuman julkistukset tästä:

 

forfatter

Audun Hage

(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.
Spotify-sovelluksesta älykkäämpi: julkistaa henkilökohtaisen tekoäly-DJ:n Mobiilisovelluksen uusi versio lupaa olla käyttäjäystävällisempi muun muassa tekoälytehosteisen DJ:n ansiosta. Uutisia hifi-äänestä tai Spatial Audiosta ei kuitenkaan saatu.
Täydellinen keskihintainen puhelin Pixel 7 on ominaisuuksiltaan lähes samanlainen kuin kalliimpi Pixel 7 Pro.
Kuvankaunis Pixel Pixel 7 Pro on Googlen referenssipuhelin, joka näyttää, miten Android 13:a kuuluu käyttää.
Suunnistusopas mobiiliviidakkoon Uuden puhelimen, älykellon tai tabletin valitseminen voi tuntua vaikealta. Tässä nopea yleiskatsaus tekniikoihin, ekosysteemeihin ja valmistajiin.
Näin säästät ajokuluissa Google Mapsin avulla Jatkossa reitin voi valita myös bensan- tai sähkönkulutusta optimoiden.
Kompakti kännykkä kuvaajalle Xperia 5 IV on monin paikoin parempi kuin edeltäjänsä, mutta ei yllä täydellisyyteen.