Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Spotify julkisti uusia toimintoja: Autoplay, Smart Shuffle ja AI DJ

Mobiilisovelluksen uusi versio lupaa olla käyttäjäystävällisempi muun muassa tekoälytehosteisen DJ:n ansiosta. Uutisia hifi-äänestä tai Spatial Audiosta ei kuitenkaan saatu.

/ 10.03.2023 - 09:16
Spotify julkisti uusia toimintoja: Autoplay, Smart Shuffle ja AI DJ

Spotify julkisti vuosittaisessa Stream On 2023 -tapahtumassaan lukuisia uusia toimintoja. Android- ja iOS-mobiilisovelluksen päivitetty versio keskittyy parempaan käyttäjäkokemukseen.

Daniel Ek 2
“Tästä tulee Spotifyn isoin muutos sitten mobiiliversion julkaisun kymmenen vuotta sitten”, sanoi Spotifyn toimitusjohtaja Daniel Ek Stream On -tapahtuman alkuun. Kuva: Spotify

Uusi aloitusvalikko

Spotify on uudistanut aloitusvalikon kokonaan tehdäkseen uuden musiikin tai videosisältöjen löytämisestä helpompaa. Uusi valikko toimii pystysuunnassa vierittämällä, mikä tuo mieleen TikTokin ja Instagramin, joita selaillaan alaspäin uuden sisällön perässä.

Spotify on panostanut viime aikoina podcasteihin, äänikirjoihin ja livemusiikkiin, ja pyrkii selvästi olemaan enemmänkin kuin pelkkä musiikkisovellus. Podcasteihin tulee uusi autoplay-toiminto eli seuraava jakso alkaa automaattisesti edellisen perään. Esikatselutoiminto puolestaan antaa ääninäytteen kustakin jaksosta.

Musiikkipuolella uutuus on Smart Shuffle, joka sekoittaa omaan soittolistaan sopivia ehdotettuja kappaleita. Uutta musiikkia voi jatkossa etsiä myös hashtageilla.

Spotify esitteli myös AI DJ – “henkilökohtaisen DJ:si” – joka luo automaattisia soittolistoja tekoälyn avulla aiemmin kuunnellun perusteella. AI DJ on ollut jo jonkin aikaa betakäytössä Yhdysvalloissa ja Kanadassa, ja nyt se tulee käyttöön maailmanlaajuisesti.

Hifilaatuisesta korkearesoluutioisesta äänestä ei tapahtumassa ollut puhetta, eikä myöskään tilaäänestä (Spatial Audio). Spotify keskittyy selvästi enemmän helppokäyttöisyyteen kuin äänenlaatuun.

Spotifyn uudet ominaisuudet tulevat käyttöön pikku hiljaa, mutta epäselväksi jäi, milloin kaikki uudet toiminnot tulevat Pohjoismaissa käyttöön. Moni uusista toiminnoista kuuluu vain Premium-tilauksiin.

Katso Stream On 2023 -tapahtuman julkistukset tästä:

 

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tässä ovat vuoden parhaat älylaitteet 2023-2024

Trendikäs ja edullinen uutuus-Nokia

EU tahtoo mobiililaitteista kestävämpiä

Ammattimaista kuvankäsittelyä iPhonella

Spotify-sovelluksesta älykkäämpi: julkistaa henkilökohtaisen tekoäly-DJ:n

Näin säästät ajokuluissa Google Mapsin avulla

Ääni & Kuva
Scroll to Top