: Samsung HW-MS760 + SWA-9000S + SWA-W700

Onnistunut suoritus

Samsungin kokonaisuus onnistuu hyvin – siinä on oikeastaan vain yksi ongelma.

Ääni & Kuva kiteyttää

Ääni on kirkas ja avoin, ja etenkin elokuvat hyötyvät suuresta äänimaisemasta. Voidaan liittää osaksi Samsungin monihuonejärjestelmää.
Vaatii uudemman Samsungin television, jotta voi suoratoistaa musiikkia wifin kautta. Subwoofer toimii pienellä viiveellä eikä istu kokonaisuuteen saumattomasti.
HDMI: 2 sisään/1 ulos (ARC)

Digitaalinen sisääntulo: optinen

Analoginen sisääntulo: 3,5 mm

Langaton käyttö: wifi, Bluetooth

Suoratoisto: Spotify, Tidal, Deezer, TuneIn

Sovellus: Samsung Multiroom

Subwoofer: langaton

Soundbarin mitat: 115 x 5 x 13 cm

Väri: musta

Verkkosivusto: samsung.com

Hinta: 1 300 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Samsungin soundbar HW-MS660 erottautui joukosta erinomaisella tarkkudellaan elokuvien ja musiikin soitossa, jopa ilman subwooferia. Sen jälkeen olemme saaneet markkinoille langattoman W700-subwooferin.

Nyt on aika näyttää, mistä suurempi malli MS760 on tehty, yhdessä edellä mainitun subwooferin kanssa. Malli muistuttaa pienempää versiotaan yhdeksällä kaiutinelementillään, mutta siinä on lisäksi kaksi kattoon suunnattua elementtiä luomassa kolmiulotteisempaa vaikutelmaa. Siinä ei kuitenkaan ole tukea aidoille korkearesouutioisille Dolby Atmos- tai DTS:X-formaateille. Mallista HW-K960 tuki löytyy.

Ehtaa surround-ääntä varten sarjasta löytyvät SWA-9000S-takakaiuttimet. Niihin vedetään tavalliset kaiutinjohdot langattomasta vahvistimesta, eli ne eivät oikeasti ole langattomat, mutta välttyypä ainakin huoneen läpi kulkevilta johdoilta.

Asennus

Subwooferin ja takakaiutinvahvistimen takaa löytyvillä napeilla laitteet yhdistyvät soundbariin langattomasti. Se puolestaan voidaan yhdistää wifiin musiikin striimausta varten, kunhan televisio on Samsungin mallia eikä vanhempi kuin vuodelta 2014. Muuten kaikki toimii hyvin kaukosäädintä käyttäen, ja musiikkia voi suoratoistaa kännykästä Bluetoothin avulla.

Äänenlaatu

Surroundina elokuva kuulostaa avoimelta ja luonnolliselta, aivan kuin pienemmässä MS660-mallissa. Fury Roadin alussa Maxin ääni kuuluu selkeästi ja puhtaasti, ja äänessä on riittävää painetta luomaan maskuliinista fiilistä. Äänimaisema on Sonyn kapoista soundbaria laajempi. Soundi on myös kolmiulotteisempi ylöspäin suunnattujen kaiuttimien ansiosta, ja bassoefektit toistuvat tymäkämmin ja miehekkäämmin Sonyn subwooferia suuremmasta ja tehokkaammasta Samsungin laitteesta.

Musiikissa huomaa ongelman, jota emme onnistuneet korjaamaan: subwooferin ääni tulee viiveellä. Yksinkertaisin soittimin soitettu musiikki kuulostaa hyvältä, mutta rytmisempi musiikki jää bassoltaan heiveröiseksi. Subwoofer ehdottomasti saa basson eri ulottuvuuteen kuin mihin soundbar yksistään pystyy, mutta langattoman yhteyden aiheuttama viive tekee musiikille hallaa.

Johtopäätökset

Samsung HW-MS760 on hyvä soundbar, yhtä hyvä kuin pienempi versionsa MS660 ja plussana siihen nähden siinä on vielä ylöspäin suunnatut kaiutinelementitkin. Takakaiuttimien kanssa elokuvien ja musiikin surround toimii entistäkin paremmin. Elokuvat saavat potkua W700-subwooferilta. Musiikki kärsii subwooferin pienestä viiveestä, joka estää rytmejä asettumasta kunnolla kohdilleen.

mainos

Meistä vaikuttaa siltä, että pienempi MS660 tarjoaa enemmän vastinetta rahoille kuin MS760. Ja jos haluaa aidon surround-äänen ja subwooferin, on valinta HW-K960. Sillä saa parempaa äänenlaatua oikeiden takakaiuttimen ansiosta, paremman integroidun subwooferin sekä Dolby Atmosin, suurin piirtein samaan hintaan.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Sony A85 on läpeensä erinomainen OLED-televisio, jonka kaunis kuvanlaatu ja selkeä ääni ihastuttavat.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös