: Samsung HW-MS760 + SWA-9000S + SWA-W700

Onnistunut suoritus

Samsungin kokonaisuus onnistuu hyvin – siinä on oikeastaan vain yksi ongelma.
Ääni & Kuva kiteyttää
Ääni on kirkas ja avoin, ja etenkin elokuvat hyötyvät suuresta äänimaisemasta. Voidaan liittää osaksi Samsungin monihuonejärjestelmää.
Vaatii uudemman Samsungin television, jotta voi suoratoistaa musiikkia wifin kautta. Subwoofer toimii pienellä viiveellä eikä istu kokonaisuuteen saumattomasti.
Faktat

HDMI: 2 sisään/1 ulos (ARC)

Digitaalinen sisääntulo: optinen

Analoginen sisääntulo: 3,5 mm

Langaton käyttö: wifi, Bluetooth

Suoratoisto: Spotify, Tidal, Deezer, TuneIn

Sovellus: Samsung Multiroom

Subwoofer: langaton

Soundbarin mitat: 115 x 5 x 13 cm

Väri: musta

Verkkosivusto: samsung.com

Hinta: 1 300 €

Mainos
Mainos
forfatter

Samsungin soundbar HW-MS660 erottautui joukosta erinomaisella tarkkudellaan elokuvien ja musiikin soitossa, jopa ilman subwooferia. Sen jälkeen olemme saaneet markkinoille langattoman W700-subwooferin.

Nyt on aika näyttää, mistä suurempi malli MS760 on tehty, yhdessä edellä mainitun subwooferin kanssa. Malli muistuttaa pienempää versiotaan yhdeksällä kaiutinelementillään, mutta siinä on lisäksi kaksi kattoon suunnattua elementtiä luomassa kolmiulotteisempaa vaikutelmaa. Siinä ei kuitenkaan ole tukea aidoille korkearesouutioisille Dolby Atmos- tai DTS:X-formaateille. Mallista HW-K960 tuki löytyy.

Ehtaa surround-ääntä varten sarjasta löytyvät SWA-9000S-takakaiuttimet. Niihin vedetään tavalliset kaiutinjohdot langattomasta vahvistimesta, eli ne eivät oikeasti ole langattomat, mutta välttyypä ainakin huoneen läpi kulkevilta johdoilta.

Asennus

Subwooferin ja takakaiutinvahvistimen takaa löytyvillä napeilla laitteet yhdistyvät soundbariin langattomasti. Se puolestaan voidaan yhdistää wifiin musiikin striimausta varten, kunhan televisio on Samsungin mallia eikä vanhempi kuin vuodelta 2014. Muuten kaikki toimii hyvin kaukosäädintä käyttäen, ja musiikkia voi suoratoistaa kännykästä Bluetoothin avulla.

Äänenlaatu

Surroundina elokuva kuulostaa avoimelta ja luonnolliselta, aivan kuin pienemmässä MS660-mallissa. Fury Roadin alussa Maxin ääni kuuluu selkeästi ja puhtaasti, ja äänessä on riittävää painetta luomaan maskuliinista fiilistä. Äänimaisema on Sonyn kapoista soundbaria laajempi. Soundi on myös kolmiulotteisempi ylöspäin suunnattujen kaiuttimien ansiosta, ja bassoefektit toistuvat tymäkämmin ja miehekkäämmin Sonyn subwooferia suuremmasta ja tehokkaammasta Samsungin laitteesta.

Annons

Musiikissa huomaa ongelman, jota emme onnistuneet korjaamaan: subwooferin ääni tulee viiveellä. Yksinkertaisin soittimin soitettu musiikki kuulostaa hyvältä, mutta rytmisempi musiikki jää bassoltaan heiveröiseksi. Subwoofer ehdottomasti saa basson eri ulottuvuuteen kuin mihin soundbar yksistään pystyy, mutta langattoman yhteyden aiheuttama viive tekee musiikille hallaa.

Johtopäätökset

Samsung HW-MS760 on hyvä soundbar, yhtä hyvä kuin pienempi versionsa MS660 ja plussana siihen nähden siinä on vielä ylöspäin suunnatut kaiutinelementitkin. Takakaiuttimien kanssa elokuvien ja musiikin surround toimii entistäkin paremmin. Elokuvat saavat potkua W700-subwooferilta. Musiikki kärsii subwooferin pienestä viiveestä, joka estää rytmejä asettumasta kunnolla kohdilleen.

Meistä vaikuttaa siltä, että pienempi MS660 tarjoaa enemmän vastinetta rahoille kuin MS760. Ja jos haluaa aidon surround-äänen ja subwooferin, on valinta HW-K960. Sillä saa parempaa äänenlaatua oikeiden takakaiuttimen ansiosta, paremman integroidun subwooferin sekä Dolby Atmosin, suurin piirtein samaan hintaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Myös tässä testissä

Sony HT-MT500 + 2 kpl SRS-ZR5

Mahtava mini

Sonyn pikkuruinen soundbar toimii paremmin kuin ensisilmäyksellä uskoisi.

Pieni soundbar kuulostaa kokoaan isommalta ja soundi on tasapainoinen ja hieno. Erittäin kätevä järjestelmä hyvään hintaan.
Stereoäänessä on rajoitteita. HDMI-sisääntuloja ei ole.

Sonos Playbar + Sub + 2 kpl Play:1

Edelleen yksi parhaista

Vaikka Sonosin järjestelmä alkaa olla jo hieman vanha, on se edelleen turvallinen valinta.

Erittäin yksinkertainen asennus ja edelleen huippuluokan äänenlaatu. Erittäin hyvä järjestelmä, joka ei ole vanhenemassa ihan heti.
HDMI-sisääntuloja ei ole, ja sama pätee DTS-ääneen.

Heos Bar + Sub + 2 kpl Heos 1 HS2

Johtotähti

Heosin soundbar hakkaa kaikki muut luokassaan.

Erinomainen soundi, helppokäyttöinen ja hyvä tuki eri formaateille. Peräti neljä HDMI-sisääntuloa ja korkearesoluutioisen äänen tuki.
Subwooferista olisi voinut löytyä enemmänkin painetta, ja soundista saa yhä täyteläisemmän suurten kaiutinten ja erillisen vahvistimen kanssa.
[ratemypost]

Vastaa

Lue myös

Designistaan tunnettu Bang & Olufsen onnistuu jälleen: Beolit 20 on tyylikäs kaiutin, joka kulkee mukana ja kuulostaa hyvältä.
Bang & Olufsen Beosound Emerge muuttaa käsityksemme siitä, miltä monihuonekaiutin voi näyttää – ja kuulostaa.
Työhuoneeseen tai autotalliin sopiva Tangetin pienet stereokaiuttimet antavat paljon hintaan nähden.
Pääsiäinen ja muut kevään viikonloput sujuvat viihdyttävästi kotioloissakin, kunhan menoa vauhdittaa musiikki – jonka saa mukaan parvekkeelle tai pihalle.
Philips TAT8505 tarjoaa hyvää äänenlaatua musiikkiin ja puheluihin sekä hyvää vastamelua. Mikä edes voisi olla paremmin?
Bang & Olufsen yrittää iskeä kaksi kärpästä kerralla tekemällä kuulokkeet, jotka toimivat myös peliluureina.
Designistaan tunnettu Bang & Olufsen onnistuu jälleen: Beolit 20 on tyylikäs kaiutin, joka kulkee mukana ja kuulostaa hyvältä.
Bang & Olufsen Beosound Emerge muuttaa käsityksemme siitä, miltä monihuonekaiutin voi näyttää – ja kuulostaa.
Asus ROG Flow X13 on tarpeeksi höyhensarjalainen kulkeakseen mukana, ja sitä voi käyttää myös tablettina. Sen graafinen suorituskyky on kuitenkin raskasta sarjaa.
Focal on ylittänyt käsityksemme siitä, mikä on tämän hintaluokan suljetuille kuulokkeille mahdollista.
Työhuoneeseen tai autotalliin sopiva Tangetin pienet stereokaiuttimet antavat paljon hintaan nähden.
Tangentin pieni langaton vahvistin on loistovalinta esimerkiksi harrastustilaan tai teinin huoneeseen.
JBL Live Pro+ on vastamelulla varustettu kuulokemalli, jonka ääni on tehdasasetuksilla keskinkertainen – mutta sovelluksen säätöjen jälkeen loistava!
Pääsiäinen ja muut kevään viikonloput sujuvat viihdyttävästi kotioloissakin, kunhan menoa vauhdittaa musiikki – jonka saa mukaan parvekkeelle tai pihalle.
Sony tekee paluun highend-luokkaan uudella huippumallillaan: Bravia XR-A90J on kirkkaudeltaan paras OLED-televisio, jonka olemme koskaan nähneet!
Tavallisesti langattomat vastamelukuulokkeet maksavat paljon enemmän kuin Urbanistan uutuusmalli.