: Heos Bar + Sub + 2 kpl Heos 1 HS2

Johtotähti

Heosin soundbar hakkaa kaikki muut luokassaan.
Ääni & Kuva kiteyttää
Erinomainen soundi, helppokäyttöinen ja hyvä tuki eri formaateille. Peräti neljä HDMI-sisääntuloa ja korkearesoluutioisen äänen tuki.
Subwooferista olisi voinut löytyä enemmänkin painetta, ja soundista saa yhä täyteläisemmän suurten kaiutinten ja erillisen vahvistimen kanssa.
Faktat

HDMI: 4 sisään/1 ulos (ARC)

Digitaaliset sisääntulot: optinen, koaksiaali, USB-A

Analoginen sisääntulo: 3,5 mm

Langaton käyttö: Wifi, Bluetooth

Sovellus: Heos

Subwoofer: langaton

Soundbarin mitat: 110 x 7,2 x 14,8 cm

Väri: musta

Verkkosivusto: denon.fi

Hinta: 2 200 €

Mainos
Mainos
forfatter

Bar on Heosin ensimmäinen audiolaite, johon voi yhdistää langattomat takakaiuttimet. Se on yhden hintaluokan korkeammalla kuin HomeCinema, joten Bar on tässä testissä samalla viivalla Sonosin kanssa.

Heosin monihuonejärjestelmä toimii samoin kuin Sonosinkin, ja asennuskin sujuu samankaltaisesti. Siinä missä Sonosilta puuttuvat HDMI-sisääntulot, on Heosilla neljä 4K-resoluutiota tukevaa HDMI:tä. Lisäksi laitteessa on HDMI-ulostulo television johtoa pitkin kulkevalle paluuäänelle (Audio Return Channel, ARC).

Erona Sonosiin on myös Heosin tuki Dolbyn DTS-äänelle, mukaan lukeine Blu-rayltä löytyville korkearesoluutioisille versioille. Mukana tulee kaukosäädin, jos sovelluksen käyttäminen ei nappaa. Järjestelmä pystyy soittamaan korkearesoluutioista ääntä langattomasti.

Asennus

Kaiuttimet yhdistetään langattomaan verkkoon puhelimen kuulokeliitäntään ja kuhunkin Heosin kaiuttimeen kytkettyä AUX-kaapelia käyttäen. Verkon asetukset kopioidaan suoraan puhelimesta.

Kaiuttimien ryhmittäminen surround-järjestelmäksi on sovelluksella naurettavan helppoa. Heosilla myös etäisyyden ja äänentason voi määritellä jokaiselle kaiuttimelle erikseen, niin että surroundin saa toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Sama on mahdollista vain muutamassa muussa soundbarissa.

Annons

Heos Barin voi sijoittaa tv-tasolle tai asentaa seinälle. Sovellus kysyy asennustapaa ja säätää soundin sen mukaan.

Äänenlaatu

Elokuvien surround-kokemus on parempi kuin millään muulla testikokoonpanolla. Mad Maxin ääni kuuluu selkeästi ja avoimesti, ja rintarekisterissä on selvästi enemmän massaa kuin Sonosilla. Huoneessa kiertävä tytön ääni luo vaikuttavampaa tilantuntua kuin muut järjestelmät, Sonos mukaan lukien. Osasyynä on varmasti asennusvaiheessa tehty kaiutinten etäisyyden määritys.

Elokuva kuulostaa varsin viihdyttävältä ja subwooferissa riittää sopivasti muhkeutta, jotta basso saa lahkeet lepattamaan. Se ei dynamiikaltaan yllä passiiviseen M&K Sound V8:aan, joka maksaa kahdeksansataa euroa, mutta on vähintään yhtä hyvä kuin Sonos SUB.

Myös musiikki kuulostaa surroundina erinomaiselta ja hyvin koherentilta. Tavalliseen olohuoneeseen tämä riittää vallan hyvin. Stereona soitettuna musiikki voi kuulostaa hieman lattealta erilleen sijoitettuihin kaiuttimiin verrattuna. Subwoofer pysyy hyvin mukana, ja vaikka se ei mikään dynamiikkahirmu olekaan, on se stereonakin yhtä hyvä kuin Sonos ja huomattavasti parempi kuin Samsung.

Johtopäätökset

Heos Bar on tämän hetken täydellisimpiä soundbareja neljällä HDMI-sisääntulollaan ja Dolby- ja DTS-tukineen. Subwooferin ja takakaiuttimien kanssa elokuvaelämyksestä saa erittäin viihdyttävän – tunnelma alkaa olla oikeaa kotiteatteritasoa. Takakaiutinten ja subwooferin etäisyyttä voi säätää. Musiikki toimii myös stereona, ja subwoofer toimii saumattomasti kokonaisuuden osana. Sonos on kohdannut vertaisensa.

Annons
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Myös tässä testissä

Sony HT-MT500 + 2 kpl SRS-ZR5

Mahtava mini

Sonyn pikkuruinen soundbar toimii paremmin kuin ensisilmäyksellä uskoisi.

Pieni soundbar kuulostaa kokoaan isommalta ja soundi on tasapainoinen ja hieno. Erittäin kätevä järjestelmä hyvään hintaan.
Stereoäänessä on rajoitteita. HDMI-sisääntuloja ei ole.

Sonos Playbar + Sub + 2 kpl Play:1

Edelleen yksi parhaista

Vaikka Sonosin järjestelmä alkaa olla jo hieman vanha, on se edelleen turvallinen valinta.

Erittäin yksinkertainen asennus ja edelleen huippuluokan äänenlaatu. Erittäin hyvä järjestelmä, joka ei ole vanhenemassa ihan heti.
HDMI-sisääntuloja ei ole, ja sama pätee DTS-ääneen.

Samsung HW-MS760 + SWA-9000S + SWA-W700

Onnistunut suoritus

Samsungin kokonaisuus onnistuu hyvin – siinä on oikeastaan vain yksi ongelma.

Ääni on kirkas ja avoin, ja etenkin elokuvat hyötyvät suuresta äänimaisemasta. Voidaan liittää osaksi Samsungin monihuonejärjestelmää.
Vaatii uudemman Samsungin television, jotta voi suoratoistaa musiikkia wifin kautta. Subwoofer toimii pienellä viiveellä eikä istu kokonaisuuteen saumattomasti.

Vastaa