Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Heos Bar + Sub + 2 kpl Heos 1 HS2

Johtotähti

Heosin soundbar hakkaa kaikki muut luokassaan.

Julkaistu 18.12.2017 - 15:30
Heos Bar + Sub + 2 kpl Heos 1 HS2
Geir Gråbein Nordby

Bar on Heosin ensimmäinen audiolaite, johon voi yhdistää langattomat takakaiuttimet. Se on yhden hintaluokan korkeammalla kuin HomeCinema, joten Bar on tässä testissä samalla viivalla Sonosin kanssa.

Heosin monihuonejärjestelmä toimii samoin kuin Sonosinkin, ja asennuskin sujuu samankaltaisesti. Siinä missä Sonosilta puuttuvat HDMI-sisääntulot, on Heosilla neljä 4K-resoluutiota tukevaa HDMI:tä. Lisäksi laitteessa on HDMI-ulostulo television johtoa pitkin kulkevalle paluuäänelle (Audio Return Channel, ARC).

Erona Sonosiin on myös Heosin tuki Dolbyn DTS-äänelle, mukaan lukeine Blu-rayltä löytyville korkearesoluutioisille versioille. Mukana tulee kaukosäädin, jos sovelluksen käyttäminen ei nappaa. Järjestelmä pystyy soittamaan korkearesoluutioista ääntä langattomasti.

Mainos

Asennus

Kaiuttimet yhdistetään langattomaan verkkoon puhelimen kuulokeliitäntään ja kuhunkin Heosin kaiuttimeen kytkettyä AUX-kaapelia käyttäen. Verkon asetukset kopioidaan suoraan puhelimesta.

Kaiuttimien ryhmittäminen surround-järjestelmäksi on sovelluksella naurettavan helppoa. Heosilla myös etäisyyden ja äänentason voi määritellä jokaiselle kaiuttimelle erikseen, niin että surroundin saa toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Sama on mahdollista vain muutamassa muussa soundbarissa.

Heos Barin voi sijoittaa tv-tasolle tai asentaa seinälle. Sovellus kysyy asennustapaa ja säätää soundin sen mukaan.

Äänenlaatu

Elokuvien surround-kokemus on parempi kuin millään muulla testikokoonpanolla. Mad Maxin ääni kuuluu selkeästi ja avoimesti, ja rintarekisterissä on selvästi enemmän massaa kuin Sonosilla. Huoneessa kiertävä tytön ääni luo vaikuttavampaa tilantuntua kuin muut järjestelmät, Sonos mukaan lukien. Osasyynä on varmasti asennusvaiheessa tehty kaiutinten etäisyyden määritys.

Elokuva kuulostaa varsin viihdyttävältä ja subwooferissa riittää sopivasti muhkeutta, jotta basso saa lahkeet lepattamaan. Se ei dynamiikaltaan yllä passiiviseen M&K Sound V8:aan, joka maksaa kahdeksansataa euroa, mutta on vähintään yhtä hyvä kuin Sonos SUB.

Myös musiikki kuulostaa surroundina erinomaiselta ja hyvin koherentilta. Tavalliseen olohuoneeseen tämä riittää vallan hyvin. Stereona soitettuna musiikki voi kuulostaa hieman lattealta erilleen sijoitettuihin kaiuttimiin verrattuna. Subwoofer pysyy hyvin mukana, ja vaikka se ei mikään dynamiikkahirmu olekaan, on se stereonakin yhtä hyvä kuin Sonos ja huomattavasti parempi kuin Samsung.

Johtopäätökset

Heos Bar on tämän hetken täydellisimpiä soundbareja neljällä HDMI-sisääntulollaan ja Dolby- ja DTS-tukineen. Subwooferin ja takakaiuttimien kanssa elokuvaelämyksestä saa erittäin viihdyttävän – tunnelma alkaa olla oikeaa kotiteatteritasoa. Takakaiutinten ja subwooferin etäisyyttä voi säätää. Musiikki toimii myös stereona, ja subwoofer toimii saumattomasti kokonaisuuden osana. Sonos on kohdannut vertaisensa.

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen soundi, helppokäyttöinen ja hyvä tuki eri formaateille. Peräti neljä HDMI-sisääntuloa ja korkearesoluutioisen äänen tuki. Subwooferista olisi voinut löytyä enemmänkin painetta, ja soundista saa yhä täyteläisemmän suurten kaiutinten ja erillisen vahvistimen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Ääni & Kuva
Scroll to Top