Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Yamaha YH-E700B

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Yamahan edeltäjä ihastutti voimakkaalla soinnillaan, mutta uuteen YH-E700B-malliin on tehty turhia muutoksia.

Julkaistu 02.04.2024 - 13:21
Yamaha YH-E700B
Geir Gråbein Nordby

Yamaha YH-E700A yllätti meidät iloisesti ja vei testivoittajan tittelin kuulokevertailussamme vuonna 2021. Voittajamallin seuraaja on nimeltään YH-E700B, ja sitä on paranneltu niin ulkonäön, vastamelun kuin puheluiden äänenlaadun osalta.

Uudet kupit ovat ovaalinmuotoiset, kun taas edeltäjässä ne olivat pyöreät. Kuppien kiinnikkeet tuovat mieleen mikrofonivarret, mikä antaa kuulokkeille persoonallisen ilmeen.

Painoa kuulokkeilla on melkein 100 grammaa enemmän kuin Bose Ultra Headphones- ja Sony WH-1000XM5-malleilla, jotka tässä hintaluokassa ovat Yamahan kovimmat kilpailijat.

Mainos
Yamaha YH_E700B_black lying
Kuva: Yamaha

Parempia puheluita

YH-E700B on varustettu Qualcommin Clear Voice Capture -tekniikalla, joka poistaa kaikua ja vaimentaa mikrofonien nappaamaa taustahälyä puheluissa. Toisin sanoen puheluiden äänenlaadun pitäisi olla parempi.

YH-E700B on saanut myös Yamahan Listening Care -toiminnosta edistyksellisemmän version. Se tekee äänestä täyteläisempää pienelläkin volyymilla. EQ-asetusten luvataan olevan älykkäämpiä ja tarjoavan enemmän vivahteita äänikuvaan äänenvoimakkuudesta riippumatta.

Yamaha YH_E700B_beige
Kuulokkeista on tarjolla beige värivaihtoehto, jos musta ei maistu. Kuva: Yamaha

Vastamelu

Vastamelukin on edeltäjään verrattuna parempaa, sillä se vaimentaa tehokkaammin matalia taajuuksia. Moni kilpailija on varustanut kuulokkeensa sekä sisä- että ulkopuolisilla mikrofoneilla, mutta Yamahalla on mikrofonit vain ulkopuolella.

Vastamelun ja ympäristöäänien pitäisi toimia paremmin signaaliprosessorin (DSP) paremman algoritmin ansiosta niin, että melu vaimenee musiikin kärsimättä.

Yamaha YH-E700B Geir
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Istuvuus

Edellisen mallin kuulokekupit istuivat korvieni ympärillä mukavasti ja napakasti, mutta tällä kertaa on valitettavasti toisin. Kupit ovat aiempaa pienemmät ja pehmusteet ovat niin paksut, että ne jäävät korvien päälle makaamaan eivätkä asetu päätä vasten. Tässä tapauksessa siis paksummat pehmusteet eivät ole vain hyvä asia.

Yamaha on kummallista kyllä onnistunut tekemään kuulokkeista sellaiset, että ne painavat korvalehtiä vähän liian tiukasti – etenkin, kun käyttää silmälaseja – mutta ovat kuitenkin niin löysät, että ne tipahtavat helposti päästä, jos vähän ravistelee. Eikä mennyt montaakaan minuuttia, että korvalehtiäni särki ikävästi.

Yamaha YH-E700B badfit
Hups, sinne meni. Video: Geir Gråbein Nordby

Yamaha YH-E700B:n äänenlaatu

Musiikki kuulostaa riittävän energiseltä. Edeltäjän bassontoisto oli muhevaa ja täyteläistä, mutta tällä kertaa Yamaha on vääntänyt yläbassorekisterin liian kovalle. Onneksi kuulokkeiden sovelluksella on hyvä taajuuskorjain. Yksikään valmisasetuksista ei soi omiin korviini kovin miellyttävästi, joten hyppään sovelluksessa kohtaan User1 ja säädän ääntä 5-käyräisellä taajuuskorjaimella.

Lasken yläbassorekisteriä hiukan ja korostan saman verran matalampia bassotaajuuksia. Kun siirrän energiaa alemmas taajuuskäyrällä, saan ääneen kaipaamaani täyteläisyyttä ja vältän ikävän värittyneisyyden ylempänä. Kun samalla korostan myös keskirekisterin keskiosaa, pääsevät laulu ja soittimet paremmin esiin. Nostan myös diskanttia, joka jää muuten hiukan sulkeutuneeksi.

Nyt ääni on kohtuullinen, ja Kacey Musgravesin kitara Deeper Well -uutuuskappaleella muuttuu sulkeutuneesta ihan hyväksi. En kuitenkaan saa sointia sellaiseksi kuin oikeasti haluaisin. Eikä ääni ole kovin energinenkään. Sian ja Kylie Mingouen Dance Alone -duetto on tyypillinen eletrotanssipoppibiisi, joka ei kuitenkaan Yamahalla tunnu erityisen tanssittavalta.

Yamaha YH_E700B lifestyle - 2 colors
Kuva: Yamaha

Vastamelu ja puheluiden äänenlaatu

Edellisen YH-E700A-mallin vastamelu ei oikein vakuuttanut, mutta uudessa YH-E700B-mallissa vastamelu on hiukan parempaa. Etenkin matalien taajuuksien osalta. Vastamelu on silti vain keskikertaista kilpailijoihin verrattuna – ja häviää mennen tullen parhaille, eli Boselle, Sonylle ja Sennheiserille.

Ympäristöäänet sen sijaan toimivat oivallisesti. Ulkopuoliset äänet tulevat hyvin läpi ja tuntuu ihmeelliseltä seistä metsässä ja kuulla lintujen viserrys musiikin läpi, ainakin kunhan ei soita liian kovaa.

Haluan kehua myös puheluiden äänenlaatua. Kun puhun puheluita Yamahan kuulokkeilla, saa vastapuoli puheestani paremmin selvää kuin monilla muilla kuulokkeilla. Uskaltaisin väittää, että Yamaha on tässä jopa parempi kuin Bose QuietComfort Ultra Headphones. Puhe toistuu selkeästi ja myös luonnollisen kuuloisesti, mitä taas ei voi sanoa Bosen kuulokkeista.

Yamaha-YH-E700B
Kuva: Yamaha

Yhteenveto: Yamaha YH-E700B

Yamaha YH-E700B onnistuu monessa mutta epäonnistuu toisissa.

Puheluissa äänenlaatu on erittäin hyvä. Ympäristöäänet toimivat mainiosti. Vastamelu on hyvä eikä se juurikaan heikennä musiikin äänenlaatua.

Arvosanaa tiputtaa musiikin äänenlaatu, joka on värittynyttä eikä kovin viihdyttävää. Sovelluksen taajuuskorjainta säätämällä soinnista saa paljon parempaa mutta ei silti niin hyvää kuin haluaisin.

Toinen ärsytyksenaihe on istuvuus. On outoa, että kuulokkeet onnistuvat samaan aikaan heilumaan huolestuttavasti että puristamaan korvalehtiä. Silmälasien käyttäjät, teitä on varoitettu!

Karakter
Yamaha YH-E700B
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä äänenlaatu puheluissa. Vastamelu ei heikennä sointia. Hyvät ympäristöäänet. Melko luja äänenvoimakkuus. Värittynyt basso, heikko diskantti. Kuulokkeet puristavat korvia etenkin, jos käyttää silmälaseja. Silti ne tipahtavat päästä helposti. Keskinkertainen vastamelu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top