TESTISSÄ 9 edullista nappikuuloketta, kevät 2024

Täyslangattomat puoleen hintaan

Vaikka jättäisi aidosti langattomien nappikuulokkeiden huippumallit kauppaan, voi silti päästä nauttimaan oikein hyvästä äänenlaadusta.

Gruppetest orepropper GeirNordby scaled 1

In-ear-nappikuulokkeiden täysin langattomien versioiden kehitys äänenlaadussa on viime vuosina edennyt harppauksin. Tekniikka on vihdoin kypsynyt siihen pisteeseen, että se näkyy jo halvimmissakin malleissa.

Tähän vertailuun olemme ottaneet yhdeksän täyslangatonta kuulokemallia, jotka maksavat alle 200 euroa. Tärkeistä ominaisuuksista tai hyvästä äänenlaadusta ei kuitenkaan ole tarvinnut tinkiä, vaikka kuulokkeet eivät olekaan kalleinta luokkaa.

Testin kuulokkeet tukevat Bluetooth 5.2:a tai uudempaa, mikä takaa vakaan ja vähän kuluttavan langattoman yhteyden. Monessa testin kuulokemallissa yhteenlaskettu akunkesto kotelon kanssa on 30 tunnin luokkaa. Itse kuulokenapeilla voi nykyään yleensä kuunnella musiikkia tai äänikirjoja 5–7 tuntia.

Mainos
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Vastamelu

Myös vastamelusta (ANC) on tullut yleinen jopa halvimmissa kuulokkeissa. Yhdeksästä testimallista vain yhdessä ei ole vastamelua.

Vastamelun kanssa käsi kädessä kulkee ympäristöäänitoiminto, joka päästää ulkopuolen äänet käyttäjän korviin kuulokkeita riisumatta. Se on hyvä ominaisuus, kun kulkee liikenteen seassa tai täytyy kuulla, mitä toinen sanoo. Vertailun kuulokkeista kaksi edustaa avoimen rakenteen mallia, joten ne eivät ympäristöääniä tarvitse. Kaikissa muissa se on.

Lue myös: 9 täyslangatonta nappikuuloketta, elokuu 2023 – 9 vaihtoehtoa AirPods Prolle

Ääntä parantavat koodekit

Suurin osa kuulokkeista tukee jonkinlaista Bluetooth-koodekkia – kuten AAC, aptX, LDAC tai LC3 – tai niiden yhdistelmää.

Osassa äänenlaatu on tehdasasetuksilla mainio, kun taas toiset vaativat hienosäätöä sovelluksen EQ-asetuksista.

Yhdeksän ehdokkaan joukosta löytyy sekä pitkän kokemuksen omaavia audiobrändejä että uudempia tulokkaita. Olemme testissä arvioineet kuulokkeiden toimintoja ja äänenlaatua eri musiikkityyleillä.

Lue eteenpäin, niin selviää, mikä malli ansaitsee testivoittajan tittelin jättivertailussamme, ja mikä taas tarjoaa parasta hinta-laatusuhdetta, olipa soittolistalla sitten hiphopia tai klassista!

Kuva: Geir Gråbein Nordby

Pienin Bluetooth-viive

JLab JBuds Mini
Belkin SoundForm Pulse
Samsung Galaxy Buds FE
Huawei Freebuds 5
JBL Live Flex
Technics EAH-AZ40M2
Creative Aurvana Ace
EarFun Free Pro 3
Philips TAT3508
200 ms (SBC, Movie Mode)
300 ms (SBC)
300 ms (SBC)
250 ms (AAC)
400 ms (AAC/SBC)
300 ms (LDAC)
50 ms (aptX, Low Latency)
50 ms (Game Mode)
500 ms (SBC)
Jatka lukemista
Exit mobile version