Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: OLED-kaksintaistelu: Samsung S95D vs. LG OLED G4

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

Kaksi tämän vuoden jännittävintä huipputelevisiota kohtaa kiivaassa kaksintaistelussa: kummalla onkaan parempi kuvanlaatu, Samsung S95D:llä vai LG OLED G4:llä?

Julkaistu 08.05.2024 - 08:00
OLED-kaksintaistelu: Samsung S95D vs. LG OLED G4
Audun Hage

Tämän testin tuotteet

Samsung ja LG ovat televisiovalmistajien kuuluisimmat kilpakumppanit. Molemmat ovat Etelä-Koreasta, molemmilla on omat paneelitehtaansa, Samsung Display ja LG Display, ja molemmat taistelevat markkinaherruudesta. Nyt ne kilpailevat keskenään jopa kaikkein kovimmassa OLED-kategoriassa.

OLED-televisiot tunnetaan ylivoimaisen hyvästä kontrastistaan ja syvästä mustastaan, ja yhä useampi valmistaja käyttää OLED-tekniikkaa kehittäessään uusia mallejaan. LG oli mukana esittelemässä OLED-teknologiaa yksitoista vuotta sitten, kun taas Samsung on astunut kentälle vasta viime vuosina omalla QD-OLED-versiollaan.

Samsung S95D vs. LG OLED G4

Tämän vuoden highend-lippulaivat Samsung S95D ja LG G4 ovat tietysti kaikin tavoin arvokkaita ilmestyksiä. Valmistajat ovat käyttäneet niihin kaiken osaamisensa ja viimeisintä tekniikkaa tarjotakseen katsojille parasta mahdollista kuvanlaatua.

Mainos

Samsung S95D on varustettu valmistajan uusimmalla QD-OLED-paneelilla, jossa on supermatta Glare Free -pinta. LG OLED G4 puolestaan edustaa WOLED-paneelitekniikkaa ja erityisen kirkasta MLA-tekniikkaa.

Videoprosessorit ovat uusinta uutta tekoälyineen: Samsungilla NQ4 AI ja LG:llä Alpha 11. Tehokkaampien ja älykkäämpien prosessoreiden idea on parantaa kuvaa ja ääntä äärimmilleen.

Ja tietenkin televisiot ovat myös muotoilultaan, älyominaisuuksiltaan ja helppokäyttöisyydeltään viimeisintä huutoa. Näitä ominaisuuksia tullaan toivon mukaan näkemään myöhemmin edullisemmissa malleissa.

OLED-kaksintaistelu

Saimme testiä varten lainaan 65-tuumaiset versiot kummastakin lippulaivamallista. LG OLED65G4:n suositushinta on 3 200 euroa ja Samsung TQ65S95D:n 3 700 euroa.

Highend-luokassa odotukset saavatkin olla korkealla. Tavalliseen tapaan haemme vertailussa parasta kuvanlaatua, mutta arvioimme tietysti myös äänenlaadulle, toiminnoille ja helppokäyttöisyydelle.

Vaikuttaako supermatta pinta todella positiivisesti kuvanlaatuun? Onnistuvatko Samsung ja LG tiristämään OLED-paneeleistaan entistäkin parempaa kirkkautta ja kontrastia? Tekeekö tekoäly kuvankäsittelystä vieläkin terävämpää?

Kumpi näistä highend-televisioista tarjoaakaan kaikkein parhaan katselukokemuksen? Nyt on aika ottaa selvää!

Tämän testin tuotteet

Samsung S95D (TQ65S95D)

Hyvästit heijastuksille!

Samsungin uusi OLED-lippulaiva tarjoaa hämmästyttäviä visuaalisia elämyksiä – ja lähes täysin ilman heijastuksia.

Samsung S95D tarjoaa loistavaa kontrastia ja värintoistoa lähes täysin heijastamattomalta ruudulta. Design on upeaa ja äänentoisto erinomaista.
Mattapinnalla on sivuvaikutuksensa huoneen valaistusolosuhteista riippuen. Ei Dolby Vision -tukea.
Lue koko testi

LG OLED G4 (OLED65G4)

Kaikkein paras OLED-televisio

LG:n tämän vuoden huippumalli OLED G4 on saanut pari päivitystä, joiden ansiosta se on aivan ilmiömäinen televisio – mahdollisesti paras koskaan näkemämme.

LG G4 on loistava televisio, jonka kuvanlaatu on upea, liitännät ja formaattien tuki erinomaiset ja muotoilu litteää ja tyylikästä.
Ääni on melko ohut ja kaipaa soundbarin apua.
Lue koko testi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samsungin kaikkien aikojen paras tv?

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Ääni & Kuva
Scroll to Top