Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: 3 sähköhammasharjaa

Älykkäämpää ja tehokkaampaa hammaspesua

Hammaspesun ei tarvitse enää olla ikävä rutiini. Tämän päivän sähköhammasharjat neuvovat, puhdistavat ja kertovat tuloksista – ja jopa juttelevat!

Julkaistu 02.05.2024 - 13:27
3 sähköhammasharjaa
Natasja Broström

Tämän testin tuotteet

Hampaiden pesu on useimmille varmaankin rutinoitunein osa henkilökohtaista hygienianhoitoa. Tahnaa harjalle, tilkka vettä hanasta ja harja suuhun. Kahden minuutin kuluttua (tai nopeammin) ilman ajatusta suoritettu pesu on ohi.

Mutta modernit sähköhammasharjat tuovat tähän muutoksen, sillä ne tarkkailevat jatkuvasti, hoituuko hammaspesu kunnolla – ja ne haluavat, että pesuun käytetään vähintään kaksi minuuttia. Ne kehuvat tai moittivat tulosta sovelluksessa ja lisäävät pesukerrat kalenteriin. Osa jopa juttelee tai päästelee merkkiääniä tai melodian, kun harja on aika ladata.

Tandboerste deltagere
Vertailun kolme sähköhammasharjaa ovat hyvin erilaisia niin sisältä kuin ulkoa. Vasemmalta oikealle: Oclean, Oral-B ja Philips. Kuva: Natasja Broström

Sähköhammasharjoja on markkinoilla pilvin pimein, joten voi olla vaikea valita sopiva. Siksi päätimme valita ryhmätestiimme kolme erilaista hammasharjaa, joista toivon mukaan löytyy hyvä vaihtoehto eri kukkaroille ja erilaisille käyttäjille.

Mainos

Hintojen ja toimintojen kirjoa

Ensimmäinen testiosallistujamme, Oral-B:s 3S, ei tarjoa juuri muita ominaisuuksia kuin sensorin, jolla laite mittaa harjauksen painetta. Tätä toteamusta ei ole tarkoitettu moitteeksi. Oral-B on testin paras, kun arvioidaan hampaiden puhtautta.

Edistyksellisempää tekniikkaa edustaa Ocleanin huippumalli X Ultra S. Sekä laitteesta itsestään että sovelluksesta löytyy erilaisia asetuksia. Oclean opastaa (kivalla tytön äänellä) hampaiden pesussa. Harjauksen jälkeen se näyttää hampaista 3D-kartan, jossa eri väreillä merkityt kohdat paljastavat, mitkä kohdat puhdistuivat hyvin ja minkä kohtien kanssa oli huolimattomampi.

Oclean app mac
Oclean tarjoaa paljon asetuksia, joihin pääsee käsiksi näytöltä ja sovelluksesta. Kuva: Oclean

Hinnaltaan arvokkain on Philips Sonicare DiamondClean 9000, mutta kallis hinta ei välttämättä tarkoita, että rahoilleen saisi eniten vastinetta. DiamondClean suoriutuu hampaidenpesusta yhtä hyvin kuin Oral-B 3S, mutta maksaa paljon enemmän.

Testistä

Hammasharjavalmistajia ei nolostuta avata suutaan. Oral-B:n ja Philipsin pakkauksissa lukee korostetun selkeästi, mitä laitteilta oikein sopii odottaa.

Oral-B lupaa 100 prosenttia puhtaammat hampaat viikossa. Philips panee paremmaksi ja lupaa valkoisemmat hampaat vain kolmessa päivässä. Kumpaakin väitettä on tietysti päästävä testaamaan.

Oralb io3 Web 16 9
Testin perustasoa edustaa Oral-B. Sen ainoa älytoiminto on painesensori, lisäksi on kolme erilaista asetusta. Kuva: Oral-B

Testissä kokeiltiin laitteiden eri asetuksia. Esimerkiksi Ocleanin hammasharjan voi hienosäätää käyttäjille, jotka allekirjoittaneen tapaan ovat mieltyneet punaviiniin. Asetusta käyttäen pesu keskittyy etenkin hampaiden reunoihin, jotka ovat erityisen alttiina värjäytymille ja happamille aineille tai tupakalle.

Philipsin ja Ocleanin laitteet voi yhdistää sovellukseen, kun taas Oral-B 3S tarjoaa vain painesensorin ja kolme asetusta, joita voi vaihdella etupaneelista. Tärkeä kysymys kuuluukin, onko sovelluksesta hyötyä hampaita pestessä. Tai lähinnä: jaksaako käyttäjä itse parantaa tapojaan, kun sovellus kyttää pesutulosta.

Hyvä hammasharja tekee hampaista puhtaat. Sovellus, tyylikäs design ja lisätoiminnot voivat vähentää hampaidenharjauksen rutiininomaisuutta. Ei kuitenkaan ole sanottua, että ne parantaisivat pesutulosta.

Lue myös: LG Styler S3MFC – Säästöä pyykki- ja pesulakuluihin

Tämän testin tuotteet

Oclean X Ultra S

Puhuva hammasharja

Oclean X Ultra S kiilottaa hampaat putipuhtaiksi. Puheopastus, sovellus ja näyttö antavat vaikutelman edistyksellisestä hammasharjasta, mutta suurimmalla osalla toiminnoista ei ole merkitystä käytännön harjauksen kannalta.

Hammasharjasta saa jämäkän otteen röpöläisen pinnan ja kulmikkaan muotoilun ansiosta. Selkeä näyttö. Hampaat tuntuvat puhtailta.
Päivitys aiheuttaa sekoilua näytöllä. Pesutulos ei ole sen parempi kuin testin vähemmällä älykkäillä hammasharjoillakaan.
Lue koko testi

Oral-B iO 3S

Puhtaammat hampaat viikossa

Oral-B-perheen uusi edullisempi malli on persoonaton mutta tehokas tuttavuus. Oral-B iO 3S pitää sen, mitä pakkauksen kyljessä lupaakin.

Yksinkertainen hammasharja kolmella eritehoisella ohjelmalla. Mikrovärähtelevät harjakset antavat nopeita tuloksia ja hampaat tuntuvat muutaman päivän jälkeen sileämmiltä kuin ennen.
Ei sovellusta, personoituja asetuksia tai käyttöhistoriaa. Laite muuttuu nopeasti tahmeaksi.
Lue koko testi

Philips Sonicare DiamondClean 9000 / HX9911/88

Tyylikäs ja äänekäs

Hammasharjojen Rolls Royce, Philips DiamondClean 9000 on tyylikäs katsella, mutta kuulostaa hirveältä. Ehkä meteli on vaivan arvoista, sillä Philips lupaa valkoisemmat hampaat vain kolmessa päivässä.

Neljä ohjelmaa, joiden välillä on helppo vaihtaa latausvarresta. Vesitiivis, voi käyttää suihkussakin. Nopea käyttöönotto.
Likaantuu äkkiä. Muovinen harjaspää rikkoo muuten tyylikkään kokonaisuuden.
Lue koko testi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top