Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: LG Styler S3MFC

Säästöä pyykki- ja pesulakuluihin

LG Styler raikastaa vaatteet ja saattaa jopa säästää vaatekappaleen pesulakäynniltä.

Julkaistu 10.01.2024 - 07:31
LG Styler S3MFC
Pernille Redder

”Korvaako tämä kaappi silitysraudan?” kysyn toiveikkaana LG:n tuoteasiantuntijalta, joka matkustanut pitkän matkan varmistaakseen, että pääsen hyvin alkuun Styleria eli kyseistä kaappia testatessani. En nimittäin oikeastaan pidä silittämisestä.

”Ei valitettavasti”, hän vastasi, mutta kiirehti lisäämään, että Styler on hyvin monipuolinen laite. Hänellä itsellään on kaappi kotinsa eteisessä, ja hänen perheensä käyttää sitä vähän kaikkeen aina märkien kenkien kuivatuksesta huovan esilämmittämiseen. Kuulemma hänen vaimonsa tykkää sujauttaa huovan kaappiin lämpenemään ennen kuin kääriytyy siihen ja käy sohvannurkkaan. Se kuulostaa aika mukavalta.

Ja Stylerissa onkin erillinen huovanlämmitysohjelma. Mutta tutustutaan ensin siihen, millainen tuote LG Styler oikein on. Se on kapean vaatekaapin levyinen höyry- ja kuivauskaappi, jonka savulasinen peiliovi piilottaa sisäänsä lähes näkymättömän ohjauspaneelin. Hyvin tyylikäs ratkaisu.

Mainos

Oven avatessa paljastuu housuprässi ja tangossa kaksi vaateripustinta (kolmannen voi ostaa lisävarusteena). Tilaa ei siis ole hirveästi. Kun kaapin laittaa päälle, se täyttyy höyryllä, ja henkareita pitelevä tanko alkaa heilahdella edestakaisin, minkä pitäisi ravistella rypyt vaatteista.

Pohjalla on kaksi vesisäiliötä, joista toinen täytetään vedellä ja toinen kerää kaappiin tiivistyvän veden. Tuntuu vähän hassulta, että säiliöitä on kaksi, mutta näin nyt on.

Pohjalla on myös pieni säilytin, johon sujautetaan tuoksutyyny antamaan vaatteille raikkaan puhdasta tuoksua.

Hjemmestrik
Itse neulottu villapaita raikastuu ja tuoksuu hillitysti käsittelyn jälkeen. Kuva: Pernille Redder

Paljon erikoisohjelmia

Styler on varustettu perusohjelmilla, joilla vaatteet raikastetaan höyryttämällä ja tuoksuttamalla tai kuivataan kosteat vaatteet tai kengät. Lisäksi voi ladata liudan erikoisohjelmia. Esimerkiksi nukkejen sterilisointiin on oma ohjelmansa. Ajattelen lapsuuteni nukkeja, joita ei todellakaan koskaan sterilisoitu. Ajat olivat tosiaan toisenlaiset.

Nykypäivän vanhemmat voivat valmistajan kertoman mukaan tappaa 99,9 % lelujen bakteereista ja allergeeneista. LG Styler ei tosin mahda mitään nuken naamaan tussatuille tuherruksille, joista pikkusisko kieltäytyy ottamasta vastuuta, mutta BAF, British Allergy Foundation, on hyväksynyt tuotteen väitteet bakteerien ja allergeenien tappamisesta.

Jotta saa ladattua huovanesilämmitysohjelman, pitää ensin ladata LG:n ThinkQ-sovellus, yhdistää se laitteeseen ja sitten etsiä toiminto melkein loputtoman tuntuisesta listasta.

Display
Kosketusnäyttö kätkeytyy peiliin ja valaistuu koskettaessa. Kuva: LG

Hapuileva käyttöönotto

LG:n sovellus toimii hyvin, mutta puhelimen ja laitteen yhdistäminen tuottaa hankaluuksia. Sovellus ehdottaa, että skannaisin QR-koodin oven sisäpuolelta. Yritän, mutta ei onnistu.

Seuraava keino on etsiä Styler sovelluksesta. Laitan kaapin päälle ja yritän etsiä sitä wifillä ja ilman. Sovellus ei vain löydä laitetta.

Lue myös: LG WashTower Compact – Hauskempaa pyykinpesua

Viimeinen yritys! Laitteen voi lisätä myös manuaalisesti, ja se vihdoin onnistuu. Kokemus tuo mieleen joitakin kuukausia sitten testaamani LG WashTower Compactin, jossa oli sama vaiva. Ehkäpä LG:n kannattaisi hieman tutkia tätä ongelmaa?

Kauko-ohjattava kuivauskaappi

Huovanlämmitysohjelman voi käynnistää sovelluksesta, kunhan ensin antaa laitteelle etäkäynnistysluvan oven ohjauspaneelista. Oman tai lapsen huovan voi näin ollen laittaa kaappiin ennen kotoa lähtemistä ja käynnistää lämmityksen autossa matkalla kotiin. Samaan lopputulokseen pääsee myös ajastamalla käynnistyksen ohjauspaneelista.

Lämmitys kestää 30 minuuttia. Kuulostaa virrankulutuksen kannalta hurjalta, mutta LG:n edustaja lupaa laitteen käyttävän hyvin vähän energiaa.

Energiamerkintää ei ole, mutta Trustedreviews.com on laskenut, että laite kuluttaa ohjelmasta riippuen 0,2–0,5 kWh. Tavallinen pesukone kuluttaa noin 1 kWh:n per pesu.

Puolen tunnin kuluttua kuivauskaappi soittaa pikku melodian, jonka saa edustajan mukaan vaihdettua tai hiljennettyä. Saan puhelimeeni ilmoituksen, ja kaapissa toden totta odottaa mukavan lämmin huopa. Se ei ole mitenkään polttavan kuuma, vaan siihen on juuri ihanan tuntuista kääriytyä.

Lukket
Styleriin mahtuu kolme vaatekappaletta ja yhdet housut. Pehmolelut, huovat, kengät ja sen sellaiset asetetaan hyllylle. Kuva: LG

Rypyttömyyttä vaivattomasti?

Seuraavaksi otetaan selvää laitteen tärkeimmästä mainosväitteestä: poistaako se todella rypyt tekstiileistä?

Aloitan tyynyliinalla ja puuvillalakanalla. Hotelleissa vuodevaatteet ovat aina upean sileitä, mutta ainakin meidän kotonamme ne ovat aina rypyssä. Tuoko Styler tähän ratkaisun?

Vuodevaateohjelma kestää 1 tunnin ja 33 minuuttia. Luen käyttöoppaasta, että ohjelman aikana laite höyrystää säiliössä olevan veden, ravistaa rypyt tekstiileistä ja lopuksi kuivattaa ne. Kosteudenpoisto-ohjelmalla voi myös kuivata märkiä ulkovaatteita tai juuri pestyjä vaatteita, joita ei saa laittaa kuivausrumpuun. Jos kaapin oven jättää auki, laite kuivattaa ympärillään olevan huoneen.

Ehkä hyödyllisin ominaisuus on kuitenkin kuivapesu. Omistan puvun, jonka pesettäminen pesulassa maksaa pitkän pennin. Haen sen valmiiksi odottamaan, että vuodevaatteet valmistuvat.

Kuten luvattua, soi kaappi puolentoista tunnin ohjelman jälkeen merkiksi siitä, että kaikki on valmista. Saan myös notifikaation sovelluksesta.

Lakana ja tyynyliina tuntuvat lämpöisiltä ja pehmoisilta, ja ne tuoksuvat hyvältä. Ne kuitenkin ovat yhtä ryppyisiä kuin koneeseen mennessään. Edustaja oli oikeassa sanoessaan, ettei silitysrautaa kannata vielä heittää roskiin, joten perheemme nukkukoon jatkossakin ryppyisissä lakanoissa.

Skjorte
LG Styler on täydellinen, jos käyttää joka päivä kauluspaitoja. Kuva: LG

Raikastunut puku

Useimmissa Stylerin tuotekuvissa kaapin sisällä näkyy valkoisia kauluspaitoja ja puvunhousuja. Edustaja kertoo käyttävänsä kauluspaitansa aina kaapin kautta, ja vaikuttaakin järkeenkäyvältä, että kaappi saisikin ravistelua ohuet kankaat rypyttömiksi.  Kokeilen aluksi puuvillapaitaa, mutta kaappi joutuu jälleen luovuttamaan. Paita tulee ulos yhtä ryppyisenä kuin millaisena se meni sisäänkin.

Pesua kaipaava pukuni ei ole rypyssä, mutta kaipaa raikastusta. Ohjelman jälkeen jakku ja housut tuoksuvat hyviltä ja kangas tuntuu melkein vastapestyltä. Aika vaikuttavaa!

Housut on myös prässätty, mutta niihin on syntynyt uusi vekki, sillä lahkeet ovat liian leveät kapealle prässille. Asettelin housuja prässiin tarkkaan ja huolellisesti, mutta näyttää siltä, että tästä housuprässistä hyötyvät lähinnä hoikat ja kapealahkeisia housuja suosivat ihmiset.

Tanke
Laitetta ei tarvitse liittää lattiakaivoon. Oikealla oleva säiliö täytetään vedellä ja vasemmalla oleva kerää höyrystyneen veden. Ohjelman jälkeen sen voi tyhjentää pesualtaaseen. Kuva: LG

Yhteenveto: LG Styler

LG Styler tuo ripauksen luksusta arkeen. On koukuttavan helppoa heittää vaatteet kaappiin raikastumaan, ja käytännöllisiä ohjelmia löytyy joka lähtöön.

Kuuteen tähteen ei kuitenkaan tällä kertaa päästä, sillä paidoista ja vuodevaatteista ei tule rypyttömiä, ja housuprässi lisää ylimääräisen taitoksen lahkeisiin. Miinusta myös hinnasta, joka tekee laitteesta saavutettavan vain harvoille.

Karakter
LG Styler S3MFC
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Tyylikkäästi muotoiltu kuivaus- ja höyrykaappi on ylellinen ja helppo sijoittaa melkein minne vain. Todella paljon toimintoja. Housuprässi toimii vain kapeille lahkeille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vertailussa kahviharrastajan myllyt

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Ääni & Kuva
Scroll to Top