Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: LG WashTower Compact

Hauskempaa pyykinpesua

LG on tehnyt tyylikkään ja edistyksellisen pesutornin, jonka älytoiminnot helpottavat arkea.

Julkaistu 11.09.2023 - 10:45
LG WashTower Compact
Pernille Redder

Kuulostaa pikkujutulta. Vähän pöhköltäkin. Mutta jos pesukone ja kuivausrumpu ovat kellarissa tai muuten kaukana sieltä, missä aikaa suurimmaksi osaksi vietetään, on seuraava skenaario varmaan tuttu: reipas pyykkäri raahautuu paikan päälle tyhjentämään konetta ja huomaakin, että pesuohjelmaa onkin vielä kolme minuuttia jäljellä. Miten ärsyttävää! Ne kolme minuuttia konetta tuijottaessa tuntuvat pitkältä kuin nälkävuosi.

Siksi on kehitetty älykoneita ja -kuivureita, ja LG:n WashTower on markkinoiden uusimpia ja älykkäimpiä. Jos kellarissa on WashTower, voi puhelimen sovelluksesta nähdä, että ohjelmaa on vielä kolme minuuttia jäljellä. Eipä tarvitse käyttää aikaa enää koneen vieressä odotteluun. Pesuohjelman päätyttyä sovellus nimittäin ilmoittaa koneen olevan valmis. Jos ei tyhjennä konetta tietyn ajan kuluessa, sovellus muistuttaa asiasta uudelleen, jotta pyykit eivät jää koneeseen homehtumaan. Toki muistutuksen voi laittaa pois päältä, jos sitä ei kaipaa.

LG:n uusi WashTower ei ole kuitenkaan suunnattu vain kaltaisilleni kellarissa seisoskelua karttaville. WashTower vie vähemmän tilaa kuin kaksi perinteisesti pesutorniksi asetettua erillistä konetta, joten se säästää tilaa. Linjakkaan mustanpuhuvan ulkonäön ansiosta siitä tekee mielellään kodinhoitohuoneen keskipisteen – sehän on lähes sisustuksellinen!

Mainos
Bryggers LG
Kahden koneen yhteinen ohjauspaneeli on sijoitettu ergonomisesti keskelle. Kuva: LG

Yhdistääkö Wi-Fiin vaiko ei?

Nyt itse testiin. Onneksemme saimme WashTowerin kuljetettuna, koottuna ja ammattilaisen asentamana, joten varsinainen fyysinen asennusprosessi ei tällä kertaa kuulu testin piiriin.

Käyttöönoton sen sijaan tein itse, eli liitin koneen valmistajan sovellukseen ja kotiverkkoon, mikä ei muuten satavuotiaan talon kellarissa ollutkaan ihan niin suoraviivaista kuin toivoisi.

Verkon heikkous nimittäin sekoittaa koko pakan. Pesukoneen ovessa oleva QR-koodi lisää valmistajan mukaan koneen ihan itsekseen sovellukseen, mutta se ei toiminut. Onneksi koneen voi lisätä sovellukseen manuaalisestikin, mutta sanonpahan vain, että ei hyvin ala.

Verkkoon yhdistäminen tapahtuu valitsemalla koneen paikallisen verkon ja yhdistämällä sen puhelimen Wi-Fi-asetuksiin. Kun puhelin ja WashTower on yhdistetty, on koneella pääsy kotiverkkoon, jonka täytyy olla 2,4 GHz:n taajuudella ja ylipäätään tietysti toimia siinä huoneessa, johon WashTowerin sijoittaa.

Hyvä uutinen on, että tässä tuli samalla testattua LG:n asiakastuki. Tekeydyin ihan tavalliseksi asiakkaaksi, ja asiantunteva, ystävällinen ja kärsivällinen mies vastasi puhelimeen ja opasti ongelmien läpi.

Kävi ilmi, että ongelma oli kodissani, eikä siis koneessa tai sovelluksessa. Asiakaspalvelijan neuvo sammuttaa ja käynnistää reititin neljä kertaa peräkkäin minuutin välein toimi. Sen jälkeen WashTower yhdistyi langattomaan verkkoon ja sitä pystyi ohjaamaan puhelimella ja vastaanottamaan ilmoituksia. Mikä helpotus!

Hug LG
Pesutorni hoitaa isonkin perheen pyykit. Kuva: LG

Mitä kaikkea kone osaa?

Testasin konetta parin viikon ajan perheemme tavallisilla pyykeillä. Palataan siihen myöhemmin, sillä annoimme pesutornille myös erikoishaasteen: pese perheen untuvatyynyt ja kuivaa ne saman päivän aikana, niin että ne saa käyttöön samana iltana. Pääsisimmekö nukkumaan omien tyynyjemme kanssa vai pitäisikö turvautua vierastyynyihin? Jännittävä paljastus seuraa pian!

Aloitetaan kuitenkin pesuohjelmista. WashTower käyttää erilaisia sensoreita ja tekoälyä arvioidakseen pyykin laatua ja määrää ja määritelläkseen pesuveden lämpötilan ja ohjelman. Otimme riskin ja latasimme koneeseen kolme tyynyä ja jätimme laitteen valitsemaan itse parasta ohjelmaa. Parin minuutin pohtimisen jälkeen kone aloitti pesun, ja noin tuntia myöhemmin se ilmoitti olevansa valmis. Kaikki hyvin siis! Nostimme tyynyt kuivausrumpuun ja valitsimme ohjelmaksi ekstrakuivan.

Huono uutinen on, että tyynyistä ei tullut kuivia. Toisella kuivauskerralla sentään onnistui, joten pääsimme kuin pääsimmekin päivän päätteeksi laskemaan päämme erittäin pöyheille ja puhtaille tyynyille.

Paljon pyykkiä

Vaatteista tuli puhtaita ja pehmeitä, kun antoi koneen itse valita ohjelmansa. Eräs aikuisuuden turhauttavimmista asioista on opiskella viikkokaupalla pesuohjelmia välttääkseen värjäytyneet ja kutistuneet vaatteet, mutta onneksi WashTower hoitaa sen luotettavasti ihmisen puolesta.

Testasin myös pikaohjelmaa, joka valmistajan mukaan pesee ja kuivaa vaatteet alle tunnissa. Ohjelma sopii parhaiten vain kevyesti likaantuneelle pyykille, sillä lasten vaatteissa oli pikaohjelman päätteeksi vielä tahroja.

Kaappikuiva-asetuksella kuivausrumpu jätti pyykit turhan kosteiksi, joten vaihdoin asetuksen nopeasti ekstrakuivalle. Voi olla makuasia, mutta itse haluan vaatteiden kyllä olevan rutikuivia, kun viikkaan ne kaappiin.

BAd LG
Linjakas pesutorni sopii muotoilultaan useimpiin koteihin. Kuva: LG

Mitä jäin kaipaamaan?

LG WashTower on luksusluokan laatulaite, jonka kohdalla useimpia yksityiskohtia on selvästi mietitty hartaasti. Siksi tuntui hassun vanhanaikaiselta annostella pyykkijauhetta ja huuhteluainetta tavalliseen, ulosvedettävään annostelijaan.

Onhan nykyään olemassa koneita, jotka annostelevat pyykinpesuaineen itse joka koneelliseen. Kun LG kerran hyödyntää tekoälysensoreita, olisi ollut loogista, että pesuaineen lisääminenkin olisi automaattista. Ehkäpä seuraavan sukupolven mallissa sitten.

Screendump LG
LG:n sovelluksella voi seurata pesuohjelman etenemistä. Arvioitu lopetusaika päivittyy reaaliajassa. Kuvakaappaus

Monipuolinen sovellus

LG:n älykotisovellus on erinomainen. Jos omistaa muita LG:n älykotilaitteita, kuten vaikkapa television tai astianpesukoneen, on sovellus varmaankin jo tuttu. Sovellus on intuitiivinen ja yksinkertainen, mutta tarjoaa kuitenkin paljon erilaisia toimintoja, joita on hauska tutkia.

Yksi suosikeistani on mahdollisuus ladata uusia pesuohjelmia. Niitä voi tosin ladata vain yhden kerrallaan, mutta usein niille onkin käyttöä vain erikoistapauksissa. Ohjelmia löytyy esimerkiksi uima-asuille, siitepölyn likaamille vaatteille tai vaativia hikitahroja sisältäville vaatteille. Jos pesee usein peittoja, voi peitto-ohjelman lataaminen olla järkevintä. Joka tapauksessa ladattavan erikoisohjelman korvaaminen sujuu erittäin helposti.

Sovellus pitää kirjaa pesukerroista ja suosittelee aina 30 pesun välein rummun puhdistusohjelmaa. Sovellus kertoo myös energiankulutuksen näyttämällä pesu- ja kuivauskertojen määrän tietyllä ajanjaksolla.

LG WashToweria voi ohjata myös Google Assistantilla ja Alexalla, kuten älykotilaitteita nykyään kuuluukin.

Yhteenveto: LG WashTower

LG WashTower on uuden ajan pesutorni, joka tekee varmasti vaikutuksen vanhoihin pesukoneisiin ja kuivausrumpuihin tottuneisiin. Sekä koneet että sovellus täyttävät korkealla olleet odotuksemme, ja lisäksi WashTower on varsin kauniisti muotoiltu kodinkone.

 

Karakter
LG WashTower Compact
High End

Ääni & Kuva kiteyttää

Tyylikäs ja tilaa säästävä design suuresta pesu- ja kuivauskapasiteetista huolimatta. Toimiva sovellus, jossa paljon toimintoja. Automaattinen pesuaineen annostelija olisi ollut piste iin päällä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Jäljitä arvotavarasi helposti

Pim-pom! Onko ketään kotona?

Talvea on vielä jäljellä

Ääni & Kuva
Scroll to Top