Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Philips Sonicare DiamondClean 9000 / HX9911/88

Tyylikäs ja äänekäs

Hammasharjojen Rolls Royce, Philips DiamondClean 9000 on tyylikäs katsella, mutta kuulostaa hirveältä. Ehkä meteli on vaivan arvoista, sillä Philips lupaa valkoisemmat hampaat vain kolmessa päivässä.

Julkaistu 02.05.2024 - 13:27
Philips Sonicare DiamondClean 9000 / HX9911/88
Natasja Broström

Philips on hammasharjapuolellakin tunnettu merkki. Useimmiten merkki yhdistetään hyvään muotoiluun, laatuun ja näkyviin tuloksiin. Jälkimmäinen asia on hyvä uutinen käyttäjän kukkaron kannalta, etenkin jos oma hammaslääkäri tykkää kirjoitella isoja laskuja.

Philips tarjoaa laajan valikoiman erilaisia malleja aina yksinkertaisista sähköhammasharjoista sovelluksella ja interaktiivisilla toiminnoilla varustettuihin. Philips Sonicare DiamondClean 9000 kuuluu selvästi jälkimmäiseen kategoriaan. Otimme testiin vieläpä Special Edition -version.

Philips ei ujostele kehuessaan mallia. Pakkauksen kyljessä luvataan DiamondClean 9000:n tekevän hampaista valkoisemmat vain kolmessa päivässä. Mahtaakohan se pitää paikkansa?

Mainos
Philips brug
DiamondClean on tyylikäs ja muotoilultaan yksinkertainen. Yksinkertaisuus tekee hammasharjasta tosin myös liukkaan, ja siihen tulee helposti näkyviä tahroja. Kuva: Philips

Mukana tuleva käyttöopas on esimerkillisen yksinkertainen. Kaksisivuisessa oppaassa on piirustuksia pitkien sepustusten sijaan. Kaikki alkaa Philips Sonicare -sovelluksen lataamisella App Storesta tai Google Playsta. Sen jälkeen hammasharja synkronoidaan Bluetoothilla, jonka jälkeen kaikki on valmista valkoisempia hampaita varten.

Muotoilu

Ilahduin ottaessani DiamondClean 9000:n pakkauksesta. Hammasharja on mukavalla tavalla painava, mutta ei tunnu käytössä raskaalta.

Makuasioista voi toki kiistellä, mutta minusta hammasharjan sinimusta väritys ja hillitysti valaistut valikot ovat tyylikkäät. Ihan kuin tämän takana olisi vallan jokin muotoiluosasto! Hammasharjasta on saatavilla myös valko-pinkki versio. Special Editionin erikoisuus on liukuväri.

Ikävä kyllä pinta tahraantuu helposti. Asun kovan veden alueella, ja pienestäkin vesipisarasta jää laitteeseen kalkkitarha. Tahra jää kylläkin myös hammastahnasta.

Philips opastaa käyttöoppaassa, miten tahrat poistetaan. Piirustuksen mukaan harjaspää poistetaan, laite putsataan vedellä ja kuivataan liinalla. Ei kovin yksinkertaista, siis.

Ajattelin ensin, että tumma väritys on syy tahrojen näkymiseen. Ryhmätestin muut laitteet, vaaleanpunainen Oral-B ja vaaleanvihreä Oclean, eivät nimittäin tahraantuneet. Tutkailin niitä oikein lähempääkin, mutta puhtaita olivat. On siis oltava niin, että DiamondCleanin pinta on materiaaliltaan helposti likaantuva. Ja se, että Philips ohjeistaa tahranpoistoon käyttöoppaassaan, viittaa vahvasti tähän.

Toinen ärsyttävä asia DiamondClean 9000:ssä on se, että harjaspää ei sovi malliin ulkonäöllisesti. Harjaspää näyttää muovisen halvalta tyylikkään sähköhammasharjan rinnalla. En myöskään onnistunut työntämään harjaspäätä kokonaan latausvarteen, vaan se jäi hieman irti. Se ei vaikuttanut suorituskykyyn, mutta näyttää viimeistelemättömältä. Ja tietysti väli kerää vettä (ja likaa!).

Sovellus ja asetukset

Kun hammasharja on lähietäisyydellä käyttäjän puhelimesta, synkronoituu harjaushistoria Bluetoothin Sonicare-sovellukseen. Kun klikkaa ”View dashboard” tai kolmen pylvään muodostamaa ikonia näkymän alareunassa, saa viikko- tai kuukausikatsauksen.

philips app
Philipsin Sonicare-sovellus on selkeä. Sovellus tarjoaa vinkkejä, neuvoja ja mahdollisuuden kalenterin synkroinintiin, jolloin se muistuttaa hammaslääkärikäynneistä. Kuvakaappaus

Katsauksesta näkee myös, käyttääkö harjaukseen tarpeeksi voimaa. Harjaspään sensori mittaa painetta. Sovellus tarjoaa lukuisia vinkkejä ja ohjeita harjaukseen, kuten suosituksen sopivasta harjauskulmasta.

Pakkauksen C3-harjaspää on nimeltään Premium Plaque Control. Philipsin mukaan se on suunniteltu syväpuhdistukseen, ja siinä on pehmeät, joustavat harjakset ja reunat. Latausosasta voi valita neljän erilaisen ohjelman välillä, joten harjauksen luulisi sujuvan.

Ohjelmat ovat nimeltään Clean, White+, Gum Health ja Deep Clean+. Niiden välillä vaihdellaan klikkaamalla nappia, joka on sijoitettu virtanäppäimen alapuolelle. Jos siis valitsen White+-ohjelman, pitäisi tapahtua taikoja ja hampaideni olla kolmen päivän kuluttua valkoisemmat!

Tehokkuus ja toiminnot

Koska Philips lupaa valkoisemmat hampaat, on sitä tietysti testattava. Juon kahvia, teetä ja punaviiniä, mikä ei ehkä auta hampaita pysymään valkoisina, mutta luo hyvät lähtökohdat testille.

Toisin kuin Philipsin W3 Premium -harjaspää, ei C3 automaattisesti tajua White+-asetusta, vaan minun on yhdistettävä se itse. Kun laitan hammasharjan päälle, C3 värähtelee 62 000 kertaa minuutissa. Sen sekä tuntee että kuulee.

Värähtelyn on tarkoitus taistella ienrajan ja hampaiden väliin kertyvää plakkia vastaan. Harjaspäätä on helppo liikutella suussa, mutta se roiskii kovasti hammastahnaa peiliin. Se johtunee muotoilusta, jossa pitkulaisen harjan harjakset ovat reunoilla pidempiä.

Opin nopeasti pitämään suuni supussa hampaita harjatessa, jotta tahna ei roiskuisi ympäriinsä. Äänelle en sijaan mahtanut mitään. C3 kuulostaa suunnilleen siltä, kun joku rälläköisi suussa.

Yhteenveto: Philips Sonicare DiamondClean 9000

Sonicare DiamondClean 9000 on varmasti kauneimpia koskaan käyttämiäni hammasharjoja. Sitä on helppo käyttää, se tuntuu mukavalla tavalla painavalta ja hoitaa hommansa hampaita harjatessa.

Latausvarressa on neljä eri ohjelmaa ja valo, joka näyttää, kuinka kovaa harjaa painaa. Asetukset ja valon saa esiin painamalla varren tyylikästä nappia.

Philips lader
Mukana tuleva matkakotelo on ruman muovinen. Laturin läpinäkyvän osan voi irrottaa ilmeisesti putsaamisen helpottamiseksi. Kuva: Philips

Sovellus on kiva, muttei tarjoa mitään vinkkejä, käyttöhistoriaa ja liikuntasovellusten henkistä tsemppaamista kummempaa. Harjaspää tuntuu hassun halvalta verrattuna muuten niin tyylikkään latausvarren rinnalla.

DiamondClean 9000 suoriutuu hampaiden harjaamisesta hyvin. Hampaat tuntuvat sileiltä, mikä on oikein mukavaa – mutta hampaat eivät kylläkään valkaistuneet kolmessa päivässä. DiamondClean on myös erittäin äänekäs sähköhammasharja. Metelistä huolimatta hampaat puhdistuvat, ja se lienee sähköhammasharjan tärkein tehtävä. Tyylistä lisäpisteitä!

Lue myös: 4 herätysvaloa – Aurinko nousee makuuhuoneessa

Karakter
Philips Sonicare DiamondClean 9000 / HX9911/88
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Neljä ohjelmaa, joiden välillä on helppo vaihtaa latausvarresta. Vesitiivis, voi käyttää suihkussakin. Nopea käyttöönotto. Likaantuu äkkiä. Muovinen harjaspää rikkoo muuten tyylikkään kokonaisuuden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top