Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Oral-B iO 3S

Puhtaammat hampaat viikossa

Oral-B-perheen uusi edullisempi malli on persoonaton mutta tehokas tuttavuus. Oral-B iO 3S pitää sen, mitä pakkauksen kyljessä lupaakin.

Julkaistu 02.05.2024 - 13:27
Oral-B iO 3S
Natasja Broström

Osa valmistajista turvautuu hienon kuuloisiin puppusanoihin markkinoidessaan uutuuksiaan. ”Ainutlaatuinen ja edistyksellinen”, ”AI-teknologiaa hypersensorilla” ja ”12-akselinen gyroskooppi”.

Toiset taas kirjoittavat pakkaukseen vain sen, mitä laite tekee. Oral-B:n iO-perheen uusin tulokas, iO 3S, lupaa pakkauksen mukaan ”100% Cleaner teeth in 1 week ”.

Pakkauksesta itsestään ei sen enempää ole kerrottavaa. Se sisältää laturin, käyttöohjeen ja Ultimate Clean -harjaspään. Jos perheessä on kaksi sähköhammasharjan käyttäjää eikä ajatus hammasharjan jakamisesta miellytä (kuten useimmilla asia on), on investoitava toiseen harjaspäähän. Ne maksavat parikymppiä kappaleelta.

Mainos

Oral-B tökätään laturiin, ja se on valmis käytettäväksi, kun valo harjaspään alla muuttuu vihreäksi. Kun valo on punainen, kaipaa laite lataamista. Sovellusta tai muitakaan toimintoja ei ole. Oral-B iO 3S:n ainoa ”älykäs” toiminto on laitteessa oleva nappi, jolla voi vaihtaa kolmen ohjelman välillä: päivittäinen harjaus, ikenien hellävarainen harjaus tai valkaisu.

Päätän testata Oral-B:n väitettä seitsemän päivän kokeella. Pakkaushan lupaa 100 prosenttia puhtaammat hampaat viikossa. Ilman tekoälyä, sovellusta tai moniakselista gyrosensoria.

Mikrovärähtelevä harja

3S on Oral-B:n iO-tuoteperheen edullisempi ja yksinkertaisempi malli. Siinä ei siis ole älyohjausta, sovellusta tai muitakaan älytoimintoja, jollaisia esimerkiksi iO4- ja iO5-malleista löytyy. Jos haluaa kaikki älyherkut, kannattaa valita sarjan huippumalli, Oral-B iO10, jonka valitsimme vuoden parhaaksi.

3S on kuitenkin varustettu samalla iO-tekniikalla kuin sarjan muutkin mallit. Oral-B:n mukaan salaisuus piilee “hammaslääkärien inspiroimassa” harjaspäässä. Kyse on pyöreästä harjaspäästä, jonka harjakset mikrovärähtelevät.

Oral B modeller
Oral-B iO 3S ei tarjoa hienoa designia, mutta malli on saatavana kolmessa värissä. Kuva: Oral-B

Harjaspäässä on painesensori, joka saa hammasharjan loistamaan punaisena, jos sitä painaa liian voimakkaasti hampaita vasten. Valo vaihtuu vihreäksi, kun paine on sopiva.

Laitteeseen käyvät kaikki iO-harjaspäät. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Gentle Care, Radiant White ja Specialized Clean. Viimeksi mainittu on varustettu litteillä harjaksilla, jotka sopivat hammasrautojen käyttäjille, implanteille ja vinoille hampaille. Päädyn pitämään Ultimate Clean -harjaspään. Enhän sentään halua riskeerata 100 prosenttia puhtaampien hampaiden kokeiluani!

Puhtaammat hampaat

Eri ohjelmien välillä vaihdetaan painamalla nappia pohjassa parin sekunnin ajan. Laitteesta ei kuitenkaan näy, mikä ohjelma milloinkin on päällä. Eron huomaa vain paineesta.

Vaihtelin hellävaraisen ikenien hoidon ja valkoisempien hampaiden välillä. Harjaspää pyöri niiden mukaan hitaammin tai nopeammin. En kuitenkaan huomannut mitään eroa pesutuloksessa tai siinä, että ikenet olisivat olleet vähemmän ärtyneet tai hampaat valkoisemmat. Mutta toisaalta ikeneni eivät ole herkät tai vuoda verta.

Ihmiset ovat erilaisia hampaidenharjauksessakin. Osa kaipaa vahvempaa painetta. Osa harjaa vähemmän tai enemmän kuin suositellut kaksi minuuttia. Pitäydyin itse päivittäispesun ohjeistuksessa ja harjasin noin kaksi minuuttia kerrallaan.

Oral-B 3S:llä sai nopeasti tuloksia. Jo ennen kuin viikon kokeilu oli ohi, huomasin hampaideni pinnan olevan sileämpi. Sileät hampaat ovat merkki puhtaista hampaista, sillä ”karheus” johtuu yleensä plakista, hammaskivestä ja muusta bakteerimönjästä. Karhentumisen huomaa heti, jos jättää pesukerran väliin.

Yhteenveto: Oral-B iO 3S

Oral-B 3S ei tarjoa kummemmin asetuksia tai muitakaan lisäherkkuja. Kolmen eri ohjelman välillä vaihtava nappi on laitteen älykkäin ominaisuus.

Oral B opladning
Oral-B iO Series 3S:n mukana toimitetaan kuminen teline kolmelle harjaspäälle. Kuva: Natasja Broström

Hinnan ja suorituskyvyn huomioiden tarjoaa Oral-B iO Series 3 parasta vastinetta rahoille. Hammasharja tekee kirjaimellisesti sen, mitä lupaakin: puhtaammat ja sileämmät hampaat viikossa. Omassa tapauksessani jopa alle viikossa. Ehkä pitäisi konsultoida hammaslääkäriä siitä, tuliko hampaista aivan 100 prosenttia puhtaammat…

Lue myös: 4 robotti-imuria – Vertailussa alle tonnin robotti-imurit

Karakter
Oral-B iO 3S
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Yksinkertainen hammasharja kolmella eritehoisella ohjelmalla. Mikrovärähtelevät harjakset antavat nopeita tuloksia ja hampaat tuntuvat muutaman päivän jälkeen sileämmiltä kuin ennen. Ei sovellusta, personoituja asetuksia tai käyttöhistoriaa. Laite muuttuu nopeasti tahmeaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top