Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Oclean X Ultra S

Puhuva hammasharja

Oclean X Ultra S kiilottaa hampaat putipuhtaiksi. Puheopastus, sovellus ja näyttö antavat vaikutelman edistyksellisestä hammasharjasta, mutta suurimmalla osalla toiminnoista ei ole merkitystä käytännön harjauksen kannalta.

Julkaistu 02.05.2024 - 13:27
Oclean X Ultra S
Natasja Broström

Ehkä kyseessä on jokin aivojen refleksi, mutta tuntuu väärältä laittaa suuhun mitään, mikä puhuu minulle.

Ocleanin uusin huippumalli, X Ultra S, puhuu, välkkyy ja näyttää sovelluksessa, missä kohtaa hampaidenharjausta hukkaan aikaani. Sähköhammasharja on saatavilla mustana ja mattavihreänä. Latausasema ja USB-C-portin kautta ladattava matkakotelo tulevat samoissa sävyissä.

Latausasema on hyvin pieni ja johtokin varsin ohut, joten laite vie vain vähän tilaa. Jos ei halua sähköhammasharjaa tasolle tai altaan reunalle lainkaan, voi Oclean X Ultra S:n kiinnittää seinälle pakkauksesta löytyvän (myöskin samassa värissä toimitettavan) seinäkiinnikkeen avulla.

Mainos
Oclean rejseetui
Oclean X Ultra S on saatavana kahdessa värissä, ja harjan sävyinen matkakotelo (tässä musta versio) ladataan USB-C-laturilla. Kuva: Oclean

Kaiken kaikkiaan Oclean on nähnyt paljon vaivaa luodakseen ylellisen vaikutelman. X Ultra S on pakattu jämäkkään laatikkoon, jonka sisältä löytyy pienempiä laatikoita, joiden kanteen on piirretty sisällön kuva.

X Ultra S tarjoaa sovelluksen, jopa 84 000 kertaa minuutissa liikkuvat kolme erilaista harjaspäätä sekä erilaisilla ikoneilla varustetun näytön. Niin, ja pikkutytön, joka jutustelee suussani.

Kolme harjaustapaa

Kun Oclean X Ultra S:n ottaa käyttöön, on se ensin yhdistettävä wifiin. Sovellus auttaa käyttöönotossa. Käyttöoppaasta skannataan QR-koodi, jolla Oclean Care+ -sovelluksen saa ladattua. Kun laite on päällä, syttyy harjan etuosan vohvelisymboliin valo.

Kuten mainittua, harjaspäitä on kolme erilaista: Ultra Gum Care, Ultra Clean ja Ultra White. Harjakset ovat selkeästi erilaiset, mutta lisäksi jokaiseen on lisätty lyhenne estämään sekaannusta.

Harjaspäästä riippumatta Oclean suosittelee sen vaihtamista 3–4 kuukauden välein. Uusi kolmen setti maksaa parikymppiä. Harjastyyppi valitaan näytöltä, ja näytöltä näkee myös pesutuloksen tiivistelmän kolmilehtisen apilan muodossa (Brushing Activity Clover). Apilan lehdykät symboloivat aikaa, saavutusta ja säännöllisyyttä. Eli toisin sanoen sitä, kauanko hampaita harjaa, onko saavuttanut asettamansa tavoitteet sekä sitä, kuinka usein hampaitaan harjaa.  

Oclean clover
Ocleanin näyttö on pieni ja kaareva, eikä sitä aina ole ihan helppo lukea. Etenkin, jos päälle on roiskunut vettä. Kolme värikenttää kertovat ajankäytöstä, tavoitteiden saavuttamisesta ja pesukertojen säännöllisyydestä. Kuva: Oclean

Hammasrivistöstä saa myös visuaalisen esityksen. Keltainen väri indikoi keskinkertaista suoritusta ja punainen vastaa hammaslääkärin nuhtelua. Mittaustulokset tallentuvat hammasharjan kuusiakselisen gyroanturin avulla.

Mittaustulokset katoavat, kun harjaa käyttää seuraavan kerran. Jos haluaa enemmän tietoa, on katsottava sovelluksesta. Sovelluksesta näkee, kauanko hampaita on harjannut ja jäikö jokin heikommalle huomiolle. Myös sovelluksesta näkee apilan muotoisen tiivistelmän.

Kun klikkaa Detailed Report -kohtaa, saa näkyviin tallennushistorian eli tiedot siitä, miten hyvin hampaiden harjaus on sujunut omaan tavoitteeseen nähden. Tavoitteeksi voi asettaa vaikkapa, että harjaa vähintään kolme minuuttia kerrallaan.

Oclean udstyr
Oclean X Ultra S:n pakkaukseen kuuluu kolme erilaista harjaspäätä. Niiden käyttöä voi hienosäätää sovelluksesta. Kuva: Oclean

Sovellukseen voi asettaa myös muistutuksia, jolloin sovellus ilmoittaa halutessani, harjaanko liian kovaa tai liian nopeasti. Jos harjaamismetodi alkaa epäilyttää, pikkutytön ääni opastaa kyllä.

Oclean X Ultra S on nimittäin varustettu käänteisellä puheavustuksella. Minun ei tarvitse kysyä laitteelta mitään, vaan (miellyttävä) tytön ääni kertoo minulle, mitä tehdä. Tytön muistutus, ”switch area”, muodostui melkeinpä meditatiiviseksi mantraksi hampaita harjatessa.

Lisätoimintoja sovelluksesta

Sovelluksella voi hienosäätää asetuksia. Näytön alareunassa on kolme ikonia: Health, Device ja Me. Health-ikonin alta löytyy harjaushistoria. Device-ikonin valitsemalla laitteelle kerrotaan, mikä harjaspää on käytössä, jotta sille voi valita oman ohjelman.

Exclusive-tilan takaa löytyy erilaisia ohjelmia, kuten Sensitive Cleaning, Super Whitening ja Gentle Teeth Spa. Sovelluksesta löytyy omat ohjelmansa jopa tupakoitsijoille ja hammasrautojen käyttäjille. Valitsen itse Strong Whitening -ohjelman, jonka alaotsikko kertoo: Suitable for wine lovers.

Testiviikon aikana kokeilin myös sovelluksen Smart Recommendation -toimintoa. Nämä älykkäät suositukset perustuvat muun muassa ikään, sukupuoleen, hammastyyppiin (esimerkiksi rautoihin) ja kahvinjuontiin. Hampaiden väri määritellään itse värikartan avulla.

oclean app
Oclean Care+ -sovelluksesta valitaan esimerkiksi hampaiden kunto ja omat tavoitteet, vaikkapa valkoisemmat hampaat. Kuvakaappaus

Sovellus suositteli minulle Newbie Whitening -ohjelmaa, joka on tarkoitettu valkaisua aloitteleville. Pikkutyttö antoi iloisesti sanallisia ohjeita aiheeseen liittyen.

Sovelluksen viimeinen ikoni, Me, tarjoaa pääsyn laitteen asetuksiin ja tietoihin. Sillä tokihan oman Oclean-hammasharjansa voi nimetä uudelleen.

Samasta paikasta yhdistetään Apple Healthiin. On kuitenkin käytettävä Applen omaa sovellusta, jotta näkee informaation kohdasta ”muut tiedot”. Oikeasti kyseessä on aivan sama käyttöhistoria, joka Ocleanin sovelluksessa näkyy – joskin vieläkin yksityiskohtaisempi.

Yhteenveto: Oclean X Ultra S

Oclean X Ultra S on mainio hammasharja ihmiselle, joka tykkää leikkiä asetuksilla. Sovellus toimintoineen on hauska, mutta mitään erityistä käytännön vaikutusta sillä ei näyttänyt suun terveyteen olevan.

Kokeilin kaikkia kolmea harjaspäätä ja erilaisia ohjelmia, mutta en saanut valkoisempia hampaita, terveempiä ikeniä tai huomattavaa eroa hampaiden puhtauteen. Ainakaan muihin ryhmätestin hammasharjoihin verrattuna.

Oclean oplader etui
Kotelo toimii laturina reissussa. Se sopii väriltään hammasharjaan. Kuva: Oclean

Oclean X Ultra S on kuitenkin hyvä sähköhammasharja. Kulmikkaampi muotoilu tekee otteesta tukevan silloinkin, kun laite on märkä tai tahmea.

Oclean X Ultra S tarjoaa paljon vaihtoehtoja käyttäjälleen. Yleisesti ottaen se toimii hyvin päätarkoituksessaan eli hampaiden harjaamiseen, eikä siihen tarvita sovelluksen eri ohjelmia. Näin ajatellen Ocleanin kohdalla joutunee maksamaan vähän ekstraa toiminnoista, joista ei ole erityistä käytännön hyötyä.

Lue myös: Samsung Family Hub French Door – Elämää helpottava luksusjääkaappi

Karakter
Oclean X Ultra S
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Hammasharjasta saa jämäkän otteen röpöläisen pinnan ja kulmikkaan muotoilun ansiosta. Selkeä näyttö. Hampaat tuntuvat puhtailta. Päivitys aiheuttaa sekoilua näytöllä. Pesutulos ei ole sen parempi kuin testin vähemmällä älykkäillä hammasharjoillakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top