Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: 4 robotti-imuria

Vertailussa alle tonnin robotti-imurit

Kuinka paljon eroa moppaavissa robotti-imureissa voi oikeasti olla? Tämän vertailun neljä osallistujaa ovat ehkä hieman yllättäenkin keskenään hyvin erilaisia.

Julkaistu 13.12.2023 - 16:05
4 robotti-imuria
Åsa Warme

Tämän testin tuotteet

Olen hyvin utelias näkemään, mitä robotti-imuripuolella on tapahtunut puolessatoista vuodessa. Ovatko imurit parantuneet sitten viime vertailun? Vaiko huonontuneet?

Jos tekniset tiedot, numerot ja taulukot kiinnostavat, kannattanee lukea jokin toinen robotti-imurivertailu. Itse keskityn siihen, toimiiko tuote. Ja miten se toimii. Pitääkö valmistaja lupauksensa, vai ovatko puheet vain mainospöhinää?

Kaikissa tämän testin imureissa on tyhjennyssäiliöt, joiden pitäisi periaatteessa helpottaa käyttäjän työtä. Imuri voi siis säiliön ansiosta tehdä useamman siivouksen ennen kuin pölypussia tarvitsee vaihtaa. Ei imuria kuitenkaan voi täysin huomioimattakaan jättää. Niin pitkällä ei tekninen kehitys vielä ole. Jotta robotti-imuri toimisi kunnolla, on sen sensoreita putsattava ja harjat ja suodattimet tarkistettava mielellään kerran viikkoon, hieman riippuen imurin käyttötiheydestä.

Mainos

Lue myös: 6 robotti-imuria – Taivaan lahja joka kotiin?

Aiemmin robotti-imureiden kohdalla kuuma puheenaihe on ollut se, miten hyvin imurit saavat siivottua nurkat. Oman kokemukseni mukaan nurkat eivät tuota ihmeempiä ongelmia, mutta kynnykset sen sijaan voivat olla roboteille haaste. Omassa asunnossa kynnykset ovat vain noin 1 cm korkuisia, mutta yksikään vertailun neljästä imurista ei onnistunut saamaan kynnysten ympäryksiä aivan puhtaaksi. Ehkäpä valmistajien kannattaisi seuraavaksi kehitellä ratkaisuja tähän.

Testistä

Ryhmätesti on suoritettu aivan tavallisessa kodissa. Asun puolisoni kanssa yksitasoisessa kerrostaloasunnossa nakukissojemme Antonin ja Harryn kanssa. Kissojen karvattomuus on mainittu, koska imuritestin kohdalla on tietysti kiinnostavaa tietää, onko laitteita testattu karvataloudessa. Kissoistamme ei siis lähde karvaa, mutta minusta kylläkin… Ja kissanleluja pyörii kotonamme kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissa paikoissa.

Meillä ei yleensä ole erityisen likaista, joten haastaakseni robotti-imurit ja vertaillakseni niitä tarkemmin sirottelin lattioille kissanhiekkaa, hiuksia ja kuivahtaneita kukkien terälehtiä. Sitä käytetään, mitä saatavilla on!

Testin osallistujien hinnat vaihtelevat noin 400 eurosta alle tuhanteen euroon. Kukin määrittelee oman imuribudjettinsa tietysti itse, mutta toivon mukaan tästä ryhmätestistä saa apuja ja ajatuksia robotti-imurin valintaan. Aloitetaan!

Tämän testin tuotteet

Wilfa Innobot RVC-D4000SL+

Onnistunut paluu juurille

Wilfa aloitti imurivalmistajana jo vuonna 1948. Tuoteryhmä poistui valikoimista jossakin kohtaa, mutta nyt Wilfa tekee paluun siivousmarkkinoille.

Sovellus suomeksi. Paljon lisävarusteita. Toimii sekä 2,4 GHz:n että 5 GHz:n verkossa.
Ehkä aavistuksen hidas.
Lue koko testi

iRobot Roomba Combo i5+

Testin tyylikkäin

Paljon esillä olevan laitteen soisikin olevan tyylikäs, mutta robotti-imurin tärkein tehtävä on kuitenkin siivota.

Tyylikäs. Sovellus suomeksi.
Kallis ominaisuuksiinsa nähden.
Lue koko testi

Roborock Q Revo

Lähes huoltovapaa

Roborockia hemmotellaan ylistävillä arvioilla, mutta nyt se joutuu ryhmätestiin, jossa se on vertailun kallein – miten se pärjää muita vastaan?

Pyörivät moppausliinat. Ei vaadi kovin paljon huoltoa.
Ei suoriudu kynnyksistä kovin hyvin. Sovellus ei puhu pohjoismaisia kieliä.
Lue koko testi

Ecovacs Deebot N10 Plus

Halvin

Automaattityhjennyksellä varustettu robotti-imuri alle viidensadan euron. Toimiiko se?

Edullinen. Sovellus ymmärtää suomea. Testin paras kynnysten siivoamisessa.
Törmäilee kaikkeen ja raahaa esineitä pitkin lattiaa.
Lue koko testi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Jäljitä arvotavarasi helposti

Pim-pom! Onko ketään kotona?

Talvea on vielä jäljellä

Ääni & Kuva
Scroll to Top