Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Roborock Q Revo

Lähes huoltovapaa

Roborockia hemmotellaan ylistävillä arvioilla, mutta nyt se joutuu ryhmätestiin, jossa se on vertailun kallein – miten se pärjää muita vastaan?

Julkaistu 13.12.2023 - 16:05
Roborock Q Revo
Åsa Warme

LB Ääni & Kuvan toimitus on testannut useampia Roborockin robotti-imureita viime vuosina, ja Roborock S7 MaxV Ultra ja Roborock S8 Pro Ultra saivat erinomaiset arviot ja jälkimmäiselle myönsimme äskettäin Vuoden älykotituotteen tittelin kodinhoidon kategoriassa. Tarpeetonta kai sanoakaan, että odotukseni Roborock Q Revon suhteen ovat korkealla!

Roborock Q Revo aka Robban
Roborock Q Revo eli Roope. Kuva: Åsa Warme Hallén

Latausasema on testin suurin, mutta siinä onkin kaksi vesisäiliötä, toinen puhtaalle ja toinen likaiselle. Ainoa pakkauksessa tuleva lisävaruste on ylimääräinen pölypussi – varustelu on siis melko niukkaa. Kun olen saanut robotin ja latausaseman paikoilleen, lataan Roborockin sovelluksen ja lisään sinne uuden ystäväni, jonka nimeän Roopeksi.

Robban Vattenbehallare
Latausasemassa on kaksi vesisäiliötä, likaiselle ja puhtaalle vedelle. On kätevää täyttää vain puhtaan veden säiliö ja antaa Roopen hoitaa loput. Kuva: Åsa Warme Hallén

Sovellus

Miksi tyytyä yhteen, kun voi saada kaksi? Roopea voi ohjata joko Roborock- tai Xiaomi Hone -sovelluksella. Kuulostaa ehkä hämmentävältä, mutta Xiaomi siis omistaa Roborockin. Valitsen Roborock-sovelluksen yksinkertaisesti siitä syystä, että sillä on sama nimi kuin imurillakin ja se tuntuu loogiselta.

Mainos

Lue myös: 4 herätysvaloa – Aurinko nousee makuuhuoneessa

Sovellus on helppokäyttöinen ja selkeä, ja jos jaksaa uhrata hetken aikaa uuteen siivousapuriinsa, saa käytön personoitua pienintäkin yksityiskohtaa myöten. Voi valita esimeriksi erilaisten imutehojen välillä, kellonajat, milloin Roope saa siivota ja milloin ei, sekä miten varovainen se siivotessaan on.

Stadkarta 1
Perusasetuksellaan Roborock Q Revo siivoa ensin reunat ja sitten keskilattian. Roope etenee järjestelmällisesti ja saa siivottua 53 neliötä 59 minuutissa. Kuva: Åsa Warme Hallén

Saan luotua imurille no-go-alueita, no-mop-alueita sekä vahingon sattuessa pyytää sitä siivoamaan tietyn pienemmän alueen. Jokaiselle huoneelle voi määrittää lattiatyypin, ja jos ei ole muuta tekemistä, voi joka huoneeseen sijoitella huonekalut. En ole ihan varma, miksi Roopelle pitäisi kertoa, että olohuoneessa on sohva ja makuuhuoneessa sänky. Roopenhan tarvitsee vain siivota lattiat, ei pedata sänkyä tai pöyhiä tyynyjä. Ehkäpä ne ovat tulossa seuraavan päivityksen myötä!

Pieni miinus siitä, että sovellus ei puhu pohjoismaisia kieliä.

Imurointi

Roope kuulemma havaitsee ja väistää lattialla olevat esteet, joten tavaroita ei pitäisi joutua noukkimaan lattialta. Vaikuttaa siltä, että havainnointikyky riippuu esineen koosta, sillä kissojen kupit oli työnnetty nurkkaan ensimmäisen siivouskierroksen päätteeksi. Imuri hyökkää myös pelotta tuolijalkojen kimppuun ja on yleisesti ottaen melko välinpitämätön.

Robban kattskal
Antonin ja Harryn ruokailutila joutuu ensimmäisellä siivouskerralla epäjärjestykseen. Kuva: Åsa Warme Hallén

Ensimmäisen siivouksen jälkeen tarkistan sovelluksesta kartan ja huomaan Roopen merkinneen kissojen kupit esteiksi. Seuraavalla kerralla Roope väistääkin kuppeja siististi ja jättää tuolinjalatkin rauhaan. Onpa fiksu!

Robban Foremal i vagen
Roope on merkannut kissojen molemmat ruokintapaikat esteiksi, joten seuraavalla se osaa väistää niitä ihan itse ilman, että teen niistä manuaalisesti no-go-alueita. Hurraa! Kuva: Åsa Warme Hallén

Jos/kun robotti havaitsee mielestään ”vaarallisen” esteen – vaikkapa rappuset – se lähettää puhelimeen hälytyksen ja ehdottaa paikan rajattavaksi no-go-alueeksi. Koska kotonani ei ole portaita, en voi valitettavasti vahvistaa tämän toimivuutta.

Roborock Q Revo siivoaa nopeasti ja tehokkaasti ja imuroi jopa olohuoneen maton hyvin. Imuteho kasvaa automaattisesti, kun laite havaitsee olevansa matolla. Halutessaan imutehoa voi toki säätää sovelluksesta.

Robban troskel
Odotukseni olivat korkealla Roopen suhteen. Ehkä liiankin. Yleisesti ottaen voin todeta, että robotti-imureiden heikkous on vaihtunut nurkkien siivouksesta kynnyksiin. Ripottelen kynnykselle kaikenlaista likaa vain huomatakseni, että tämä on Roopelle liikaa. Vasemmalla tilanne ennen siivousta ja oikealla sen jälkeen. Kuva: Åsa Warme Hallén

Olen huomannut, että kynnykset ovat robotti-imureiden pahin kompastuskivi. Vaikka Roope on suurimmaksi osaksi nerokas, eivät sen taidot riitä voittamaan likaa kynnyksellä.

Undersida efter stad
Roborock Q Revo on varustettu kumiharjalla, joten siihen ei jää niin paljon hiuksia kuin tavalliseen. Siitä olen kiitollinen. Kuva: Åsa Warme Hallén

Moppaus

Muiden vertailun imureiden tapaan Roope osaa myös mopata. Roborock Q Revo eroaa ryhmätestin muista laitteista siinä, että sen moppiliinat pyörivät 200 kierrosta minuutissa. Niinpä Roopen lattianpesua voi oikeasti kutsua lattianpesuksi eikä vain nihkeäpyyhinnäksi, kuten useimmissa tapauksissa, kun liina vain raahautuu imurin mukana pitkin lattiaa.

Undersida med moppar
Roopen kaksoismoppi pyörii 200 kierrosta minuutissa. Kuva: Åsa Warme Hallén

Lattioita pestessään Roope käy välillä itsekseen latausasemalla huuhtelemassa moppausliinat. Ihanaa!

Lue myös: Kenwood Titanium Chef Patissier XL – Enemmän leipoimista, vähemmän tiskaamista

Roborock ei vain huuhtele liinoja, vaan kuumentaa ne 45-asteisiksi, mikä pitää ne raikkaina ja vähentää hajuja. Mainoksen mukaan liinat myös kuivataan täysin, mutta siinä Roope ei kyllä onnistu.

Roborock Kaffeflack
En aio valittaa moppauksesta. Roope ei suoriutunut kahvitahrasta 100-prosenttisesti, mutta yleisesti ottaen Roborock Q Revo pärjää lattioidenpesussa todella hyvin. Kuva: Åsa Warme Hallén

Sovelluksesta voin valita, pitäisikö Roopen mopata nopeasti, tavallisesti, syväpuhdistaen vaiko hyvin hitaasti ja huolellisesti. Voin myös asettaa alueita, joilla en halua sen moppaavan. Mattoja ei tarvitse merkitä erikseen, sillä Roope tajuaa ne itsekin ja nostaa niiden kohdalla liinat ylös. Liinat tosin nousevat vain 7 mm, joten hyvin pörheät matot kannattaa ehkä merkitä no-mop-alueiksi.

Yhteenveto: Roborock Q Revo

Vaikka Roborock Q Revon onkin tällä kertaa tyydyttävä viiteen tähteen, on se erinomainen imuri. Roopen saa personoitua kunnolla, ja sitä oli ilo testata. Se on myös testin kallein imuri eikä sovellus ymmärrä suomea, mutta pyörivät ja itsekseen puhdistuvat mopit hakkaavat vertailun muut robotit lattioidenpesussa.

Karakter
Roborock Q Revo
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Pyörivät moppausliinat. Ei vaadi kovin paljon huoltoa. Ei suoriudu kynnyksistä kovin hyvin. Sovellus ei puhu pohjoismaisia kieliä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top