Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Ecovacs Deebot N10 Plus

Halvin

Automaattityhjennyksellä varustettu robotti-imuri alle viidensadan euron. Toimiiko se?

Julkaistu 13.12.2023 - 16:05
Ecovacs Deebot N10 Plus
Åsa Warme

Edellisessä robotti-imuritestissäni Ecovacs oli vertailun kallein (Ecovacs Deebot X1 Omni). Tällä kertaa merkki edustaa ryhmätestin halvinta, joten on jännittävää nähdä, miten tässä käy. Asennan Ecovacs Deebot N10 Plussan ohjeiden mukaan ja annan sille nimeksi Eki.

Ecovacs Deebot N10 Plus aka Egon
Ecovacs Deebot N10 Plus eli Eki. Kuva: Åsa Warme Hallén

Pakkauksesta en löydä mitään pakollisten välttämättömyyksien lisäksi. Paitsi paperisen käyttöoppaan. Olen itse tyyppiä lähdetään-vain-tekemään-ja-katsotaan-mitä-tulee, joten harvoin tulee tavattua oppaita. On silti hyvä, että valmistaja kunnioittaa tarvetta, joka monella muulla saattaa olla. Harmi vain, ettei käyttöopas ole pohjoismaisilla kielillä.

Ecovacs Home -sovellus

Ekiä ohjataan Ecovacs Home -sovelluksella, josta asetetaan siivousalueet, aikataulut ja imuteho. Haluanko siivouksen kerran vai kaksi, ja pitäisikö moppauksen olla perustasoa vai parempaa (mikä tässä tapauksessa tarkoittaa useammin tapahtuvaa perusteellisempaa puhdistusta). Myös no-go-alueet, no-mop-alueet ja muut rajoitukset saa helposti tehtyä sovelluksesta.

Mainos
ecovacs Stadkarta 900x2000cropped
Kun Eki on valmis, se esittää kartan kulkemastaan alueesta. Näen, missä imuri on käynyt, kuinka suuri alue on siivottu ja kauanko siihen on mennyt aikaa. Kuvakaappaus

Jos on tarve, voi sovelluksessa luoda erilaisia karttoja. Ecovacs Home on saatavilla pohjoismaisilla kielillä, mistä aina plussaa.

Lue myös: Ecovacs Airbot Z1 – Oikein hyvä ilmanpuhdistusrobotti, mutta kallis

Imurointi

Ecovacs Deebot N10 Plussan siivousjäljessä ei ole mitään moittimista. Käy kuitenkin ilmi, että Eki on todella jääräpäinen. Ensimmäisen siivouskerran jälkeen satun siirtämään yhtä keittiön tuoleista. Eki ei arvosta. Jos huonekalut eivät ole juuri niillä paikoilla, joissa ne olivat tutkimuskierroksen aikana, se tökkii niitä hurjapäisenä eikä luovuta millään.

Ekiltä puuttuu maltin lisäksi maalaisjärki. Kun lähetän sen siivoamaan eteistä, sujuu kaikki suloisesti, kunnes on aika palata takaisin latausasemalle. Se ei nimittäin löydä sinne. Eki on jämähtänyt ruokapöydän alle häpeämään eksymistään.

Egon kattskal
Olen aika yllättynyt siitä, että Eki on niin armoton kohtaamiaan esteitä kohtaan. On järkevää, että robotti-imuri haluaa tehdä pari kierrosta oppiakseen talon tavoille ja esteiden paikat, mutta Eki ei opi, vaan raahaa kissan ruokakuppia mukanaan. Kuva: Åsa Warme Hallén

 

Egon gris Egon Ingen gris kom till skada
<
>
Yritän antaa Ekille vielä yhden mahdollisuuden nähdäkseni, onnistuisiko se kuitenkin välttelemään lattialle olevia esteitä. Laitan sen tielle Harryn pehmolelun, mutta Eki ei välitä siitä tippaakaan vaan raahaa lelupossua mukanaan. Ei mikään menestys. Kuva: Åsa Warme Hallén

Eki ei huomioi kissojen ruokapaikkoja lainkaan. Ehkä ymmärtäisin, että imuri erehtyy ensimmäisellä, toisella tai vielä kolmannellakin kerralla. Mutta kun se vain törmäilee tavaroihin kerta toisensa jälkeen ja raahaa niitä pitkin lattiaa, loppuu kärsivällisyys nopeasti.

Ekillä ei ole ongelmia pörröisen mattomme kanssa, mutta se ei vaihda automaattisesti imutehoa isommalle, vaan minun on itse säädettävä tehoa sovelluksesta.

Egon Troskel
Ekissä on paljon ikäviä piirteitä, mutta se on kynnyksen siivoamisessa se on vertailun paras. Kuva: Åsa Warme Hallén

Ecovacs Deebot N10 Plus saa kuitenkin kymmenen pistettä ja papukaijamerkin kyvystään siivota kynnyksen luota. Ei se pärjää varsi-imurilleni, mutta vertailun muut robotit se kyllä voittaa.

Lue myös: Ecovacs Winbot W1 Pro – Ikkunat puhtaaksi ilman roiskimista

Moppaus

Eki osaa sekä imuroida että mopata, mutta tässä vaiheessa tiedän jo (ja ehkä tekin, hyvät lukijat), että robotti-imurin pyyhintä ei oikeastaan ole varsinaista lattianpesua. Eki ei ainakaan, joten ehkä moppauksen sijaan tässä yhteydessä olisi hyvä puhua nihkeäpyyhinnästä.

Egon detalj
Kun olen kerran saanut moppausalustan paikoilleen, ei sitä enää helpolla saa irti. Rakenne näyttää yksinkertaiselta, mutta pelkään vain rikkovani koko osan. Kahvikupillisen ja tuumaustauon jälkeen kokeilen uudelleen, ja tällä kertaa irrotus onnistuu! Kuva: Åsa Warme Hallén

Nihkeäpyyhintää varten vesisäiliö täytetään. Sen jälkeen kiinnitetään moppausalusta, johon kiinnitetään kostutettu liina. Sen jälkeen Eki pyyhkii lattiat tehden niistä vähän raikkaammat ja pölyttömämmät. Moppausasetuksella Eki välttää mattoja, joten käytännössä no-mop-alueita ei tarvitse mattoja varten luoda.

Moppausalustan irrottaminen osoittautuu kovaksi hommaksi. Joudun luovuttamaan hetkeksi, sillä pelkään hajottavani imurin, mutta lopulta jotenkin onnistuin saamaan sen irti – älkää kysykö, miten!

Egon kaffe
Vaikka Ekin moppausliina ei värähtele eikä pyöri, tulee lattia pyyhittyä huolellisesti. Yksikään vertailun imureista ei loista kahvitahran puhdistamisessa, eikä Eki ole sen parempi tai huonompi kuin muutkaan. Kuva: Åsa Warme Hallén

Se, että robotti-imuri huolehtisi itsestään, on vale. Iso vale. Yleensä imuri vaatii huoltoa vähintään kerran viikossa. Jos imurissa on vieläpä perinteinen harja, kuten Ecovacsissa, saa sitä olla puhdistamassa melkeinpä joka siivouksen jälkeen. Ainakin, jos perheessä on pitkähiuksisia. Tai karvallisia eläimiä.

Egon medaljens baksida
Ei maailman hauskinta hommaa, mutta sekin on tehtävä. Nimittäin hiusten irrottaminen harjasta. Kuva: Åsa Warme Hallén

Yhteenveto: Ecovacs Deebot N10 Plus

Ecovacs Deebot N10 Plus on testin halvin imuri, jolle antaa sen vuoksi myös enemmän anteeksi. Siivousjälki on hyvää ja sovellus on selkeä ja hyvä. Eki on kova törmäilemään, joten jos on valmis tekemään hieman esivalmisteluita, on Ecovacs ihan hyvä ostos. Lattianpesijän toivossa sitä ei kannata hankkia, vaan suhtautua moppaustoimintoon kivana lisänä.

Karakter
Ecovacs Deebot N10 Plus
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Edullinen. Sovellus ymmärtää suomea. Testin paras kynnysten siivoamisessa. Törmäilee kaikkeen ja raahaa esineitä pitkin lattiaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top