Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Ecovacs Deebot X1 Omni

Ystävällinen jätti

Ecovacsin kanssa tarvitaan paljon tilaa ja iso lompakko, mutta vastineeksi saa paljon.

Julkaistu 28.07.2022 - 05:00
Ecovacs Deebot X1 Omni
Åsa Warme

Ecovacs Deebot X1 Omni toimitetaan isossa ja painavassa paketissa, mikä ei hämmästytä, kun saan laitteen purettua ja asennettua paikoilleen. Latausaseman kannen alla on kaksi suurta vesisäiliötä, joiden välissä on kaksi moppausliinaa varalla ja harja laitteen putsausta varten. Pölypussi löytyy edessä olevan luukun takaa.

Ecovacs Deebot X1 Omni
Testin suurinta ja kömpelöintä latausasemaa ei voi olla huomaamatta. Toisaalta laitteeseen mahtuu tyhjennyssäiliön lisäksi puhdasta vettä, jota imuri käyttää moppaamiseen ja moppausliinojen pesemiseen. Kuva: Åsa Warme Hallén

Pakkauksesta löytyy vielä käyttöohjeen lisäksi kaksi pyöreää moppausliinaa ja kaksi siivousharjaa, jotka nostavat odotuksiani. Voisiko tässä olla laite, joka tekee, mitä lupaa?

Ecovacs Deebot X1 Omnin ohjaaminen

Asetusten tekemistä varten lataan Ecovacs Home -sovelluksen, joka on selkeä ja toimiva siitäkin huolimatta, että käyttökielenä on englanti. Tuttuun tapaan annan robotille nimen, ja ristin Ecovacsin kokonsa mukaisesti Isoveljeksi.

Mainos
Roststyrning Ecovacs
Ecovacsin ohjaaminen sujuu tähän tapaan. Kuvakaappaus

Jos kännykkää ei ole käsillä, mutta haluaa silti siivota, voi tukeutua Ecovacsin omaan puheavustajaan, YIKOon. Siivousapuriin saa yhteyden sanomalla ”ok Yiko”, jonka jälkeen odotetaan ”I’m here” -vastausta. Sen jälkeen robottia voi käskyttää englanniksi. Yikon oma ääni on suttuinen ja kuulostaa kuin tulisi säilyketölkistä, joten sen kommenteista on välillä vaikea saada selvää. Yikolla taas on vaikeuksia ymmärtää minun murteellista englantiani…

Isoveli on selvästi seurallinen, sillä kesken perheenjäsenten keskustelua, johon robotti ehdottomasti ei kuulu, saattaa kuulua hilpeä ”I’m here”. Tämä voi tietysti toimia oivallisena jäänrikkojana illallispöydässä. Muutaman kerran heräsimme yölläkin Isoveljen höpöttelyyn.

Sovelluksessa voi määrittää siivousalueita, poistaa rajoja, luoda siivousaikatauluja ja kaikkea muuta.

Ecovacs Deebot X1 Omni ryhtyy töihin

Isoveli on paitsi testin kallein, myös suurin laite. Muiden testin imureiden tapaan se vaatii runsaasti tilaa. Mainoksessa korostetaan Ecovacsin olevan tanskalaisen Jacob Jensen Designin käsialaa, mutta henkilökohtaisesti en näe sillä mitään lisäarvoa. Se on silti iso, kömpelö ja sille on hankala keksiä sopivaa paikkaa.

Ensimmäisellä siivouskerralla hämmästymme mieheni kanssa sitä, että voimme keskustella normaalilla äänellä, vaikka Isoveli siivoaa vieressä. Ecovacs Deebot X1 Omni on huomattavasti hiljaisempi kuin useimmat vertailumme laitteet.

Stadkarta EcovacsDeebot X1 Omni eli meille Isoveli siivoaa nopeasti, sujuvasti ja melko hiljaisesti 43 m2 50 minuutissa. Latausasemalla säiliötä tyhjentäessään se on kaikkea muuta kuin hiljainen – meteli on huikea. Kuvakaappaus

Isoveli suoriutuu olohuoneen matosta vaikeuksitta ja liikkuu järjestelmällisesti kahden testihuoneen välillä. Kahdella ensimmäisellä kerralla Ecovacs jäi jumiin kynnykselle, mutta sen jälkeen imuri keksi, miten kynnykset ylitetään.

Sitten moppauksen pariin. Opin Dreame Z10 Pron kohdalla, että no-go-alueet pitää luoda moppaukselle erikseen, joten teen sen ensin. Sen jälkeen kiinnitän kaksi moppausliinaa paikoilleen ja täytän latausaseman vesisäiliön.

Isoveli käy moppauskierroksen aikana kolmesti latausasemalla huuhtelemassa lattialiinat, mistä iso plussa. Siivousjälki ei ole yhtä huolellista kuin jos olisin itse kiertänyt huoneet ämpärin ja mopin kanssa, mutta kuitenkin ihan hyvä. Parasta on se, että voin käyttää aikaani muuhun. Pyörivien moppien etu tietysti tehokkaampi siivous, ja kaksoismopin ansiosta teho on vieläkin parempi.

Undersida-Ecovacs-1 Undersida Ecovacs 2
<
>
Kaksoisharjasten ja rullaharjan ansiosta siivousjälki on hyvää (kunhan muistaa itse putsata harjat välillä). Pyörivä kaksoismoppi tekee myös hyvää jälkeä, mutta tähän hintaan niin kuuluukin olla. Kuva: Åsa Warme Hallén

 

Kamera

Ecovacs Deebot X1 Omnin kameran avulla kotia voi tarkkailla silloinkin, kun ei itse ole kotona. Imurissa on myös partiointitoiminto, jolla sen voi lähettää tekemään kotikierroksen liikkuvan valvontakameran tapaan.

Under locket Ecovacs
Latausasemassa on kaksi vesisäiliötä: yksi puhtaalle vedelle ja yksi mopin huuhteluvedelle. Säiliöiden välissä on tilaa kahdelle lisäliinalle ja siivousharjalle. Kuva: Åsa Warme Hallén

Yhteenveto: Ecovacs Deebot X1 Omni

Ecovacs Deebot X1 Omni on arvokas ja kookas imuri, imuroinnin lisäksi pesee lattiat pyörivien moppausliinojen avulla ja jopa automaattisesti tunnistaa, milloin liinat kaipaavat huuhtelua (ja käy tekemässä senkin itse). Joten vaikka Ecovacs onkin kallis, se on ehdottomasti hintansa väärti, mikäli haluaa mahdollisimman itsenäisesti toimivan apurin.

Ihmisen siivousjälki on toki yhä parasta, mutta jos haluaa toiseksi parasta siivousjälkeä eikä osallistua liikaa robotin toimintaan, niin kannattaa hankkia Ecovacs.

Karakter
Ecovacs Deebot X1 Omni
High End

Ääni & Kuva kiteyttää

Kaksoisharjakset ja pyörivä kaksoismoppi. Suoriutuu helposti testimatosta ja on suhteellisen hiljainen ja joustava siivoaja. Kallis ja isokoinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top