TESTISSÄ: TCL Sweeva 6500

Ei ihan maalissa

Vertailun toiseksi halvin malli on itsetyhjentyvä ja steriloi lattiat UV-C-säteilyllä, mutta ongelmiakin on.

Karakter
TCL Sweeva 6500
forfatter
Julkaistu 28.07.2022 - 05:00
Ääni & Kuva kiteyttää
Hiljainen. Onnistuu siivoamaan myös nurkista. UV-C-sterilointi tuntuu hyvältä idealta.
Ei kannata unohtaa tavaroita lattialle TCL:n syötäväksi. Sovellus on melko heikko esitys.
Faktat
 • Suunnistus: LDS
 • Sovellus: TCL Home
 • Kamera: Ei ole
 • Kaukosäädin: Sovelluksessa
 • Imuteho: 2 700 Pa
 • Moppaustoiminto: Ei ole
 • Pölysäiliö: Ei ilmoitettu
 • Itsetyhjentyvä: On
 • No-go-alue: On
 • Vesisäiliö: –
 • Äänitaso: 65 dB
 • Akunkesto: Jopa 180 min
 • Latausaika: Ei ilmoitettu
 • Mitat/paino: Ø 34,2 x 9,5 cm/3 kg
 • Yhteensopiva: Amazon Alexa ja Google Assistant
 • Verkkosivusto: tcl.com

Teoriassa TCL Sweeva 6500:n käyttöönotto vaikuttaa helpolta. Pakkauksessa tulee mukana ylimääräinen suodatin, lisäharja, pölypussi ja pikaopas, joka on tarjolla myös suomeksi.

TCL Sweeva 6500
TCL Sweeva 6500 vie jonkin verran tilaa, kuten muutkin. Mikään kaunistus se ei ole, mutta robotti-imurin kohdalla sellaiseen on kai vain totuttava. Kuva: Åsa Warme Hallén

Sovellus on TLC Home, josta minulla on jo kokemusta TCL Breeva A5 -ilmanpuhdistimen kohdalla. Nykyään sovellus osaa myös suomea, mikä on mahtavaa. Mutta toimiiko se? Nope.

Ansluta-TCL-1 Ansluta TCL 2
<
>
TCL Sweeva 6500:n yhdistäminen on helpommin sanottu kuin tehty. Kärsivällisyyttä se vaatiin. Kuvakaappaus

Noudatan TCL Home -sovelluksen käyttöönotto-opastusta prikulleen, mutta viime hetkellä, kun imurin on tarkoitus yhdistää pilvipalveluun, se lakkaa toimimasta. Sammutan koneen ja käynnistän uudelleen, mutta ei mitään.

Muutaman kirosanan jälkeen päätän lykätä käyttöönottoa. Seuraavana päivänä asennan sovelluksen uudelleen ja teen kaiken kuten ensimmäiselläkin kerralla. Ja yhtäkkiä se toimiikin!

Stadlagen TCL
TCL Sweeva 6500 tarjoaa neljä siivoustoimintoa, joista valitsin tavallisen. Kuvakaappaus

TCL Sweeva 6500 tutustuu taloon

Imuri kastetaan Tageksi, jonka jälkeen se päästetään seikkailemaan makuu- ja olohuoneeseen. Yhteensä 45 neliömetrin kokoisella siivousalueella on yksi kynnys ylitettävänä sekä lukuisia tavanomaisia esteitä eli huonekaluja ja muuta tavaraa. Tuttuun tapaan ensimmäinen kierros sujuu pienen hämmennyksen vallassa, mutta ehdin havaita, että äänitaso on ihan mukava ennen kuin Tage vaatii huomiotani – sen siivousharjakset ovat juuttuneet mattoon.

Nostan Tagen hellästi matolta ja painan käynnistysnappia uudelleen. Imuri vaeltelee hetken ympäri huonetta vain jäädäkseen kotvasen kuluttua uudelleen kiinni mattoon. Saman operaation jälkeen Tagen optimismi ei vieläkään petä, ja kohta se on kolmannen kerran jumissa. Määritän sovelluksessa maton no-go-alueeksi ja aloitan siivouksen alusta.

Elämää Tagen kanssa

Tage suoriutuu useimmista roskista hyvin. Kukkamulta, pölypallerot ja kuivat lehdet katoavat hetkessä, mutta suurimmat kissanhiekat jäävät lattialle pyörimään. Se ei ole kovin poikkeuksellista ja hinnan huomioiden pidän siivousjälkeä hyväksyttävänä.

TCL-ater-banan-1 TCL ater banan 2
<
>
TCL Sweeva 6500 liikkuu melko hellästi pöydänjalkojen ja kukkaruukkujen ympärillä. Banaanitesti epäonnistuu, ja banaaniparka joutuu imurin kyytiin. Kuva: Åsa Warme Hallén

TCL Sweeva 6500 törmää toisinaan tuoliin tai lattialla olevaan kynttilälyhtyyn, mutta törmäyksiä sattuu harvoin ja nekin ovat hellävaraisia. Kannattaa kuitenkin muistaa korjata pikkutavarat lattialta ennen robotin tuloa. Haastoin imureita kissan banaanilelulla, ja 7 tapauksessa 10:stä Tage jätti lelun huomioimatta ja vei sen ajelulle.

Sovelluksesta voi laittaa päälle UV-C-steriloinnin, joka puhdistaa lattiat bakteereista ja basilleista. En voi todistaa, tuleeko lattiasta tällä tavalla steriili, mutta ajatus tuntuu hyvältä eikä sillä ainakaan kai lähtökohtaa huonompaa tulosta voi saada.

Tcl
Virheilmoitukset ovat tavallinen näky, kun avaa sovelluksen – ja se myös laskee imurin kokonaispisteitä. Kuvakaappaus

Epäluotettava sovellus

Odotetusti sovelluksessa voi luoda siivousaikoja, valita siivottavat huoneet ja ohjata imuria kuin kauko-ohjattavaa autoa ikään. Kunhan laite ensin yhdistyy ja lataa kartan…

Välillä siivouksen jälkeen sovellukseen piirtyvä kartta jää epätäydelliseksi, ja TCL Sweeva 6500 näyttää kartan mukaan olevan vaikkapa sängyn alla, vaikka se tosiasiallisesti on palannut latauspisteelle ja tyhjentänyt kovaäänisesti pölysäiliönsä. Sovellus ei toimi kovin luotettavasti.

Under locket TCL
Latausaseman kannen alla on pölypussi. Myyntipakkauksessa tulee yksi ylimääräinen, ja niitä voi ostaa kolmen kappaleen paketeissa noin 25 eurolla. Kuva: Åsa Warme Hallén

 

 

TCL Sweeva 6500
Tage on cool ja noudattaa mustaa väriteemaa myös siivous- ja rullaharjan osalta. Vaikka TCL Sweeva 6500 tyhjentää pölysäiliön itse, harjakset vaativat pientä huolenpitoa käyttäjältä. Kuva: Åsa Warme Hallén

Ohjelmistopäivityksellä iso parannus

Testin jälkeen TCL Sweeva 6500 sai ohjelmistopäivityksen, jonka myötä se oppi imuroimaan matonkin – mikä on mielestäni erittäin tärkeää. Sovelluksen ongelmat eivät kuitenkaan korjaantunut, ja banaanilelu sai kyytiä päivityksen jälkeenkin.

Pitkän harkinnan jälkeen annan imurille neljä tähteä, sillä se kuitenkin suoriutuu matosta urhoollisesti. Testin toiseksi halvimman imurin kohdalla on ehkä myös syytä laskea rimaa.

Yhteenveto: TCL Sweeva 6500

TCL Sweeva 6500 on melko hiljainen robotti-imuri, jonka hinta on kohtuullinen ja siivousjälki asiallista. UV-C-sterilointimahdollisuus vaikuttaa hyvältä toiminnolta, vaikka en voikaan todistaa, että se todella toimii. Sovellus toimii epäluotettavasti eikä imuri tunnista isohkoa lelubanaania, joten kokonaisuutena TCl suoriutuu heikommin kuin moni muu vertailun laite.

Myös tässä testissä

Dreame Bot Z10 Pro

Edullinen mutta hutiloiva kotiapulainen

Testin halvin laite sekä imuroi että moppaa lattiat. Mutta kuinka hyvin?

Ilahduttava hinta. Navigoi sujuvasti esteiden ympäri eikä jumiudu mattoon.
Moppaustoiminto ei tuo lisäarvoa.

Ecovacs Deebot X1 Omni

Ystävällinen jätti

Ecovacsin kanssa tarvitaan paljon tilaa ja iso lompakko, mutta vastineeksi saa paljon.

Kaksoisharjakset ja pyörivä kaksoismoppi. Suoriutuu helposti testimatosta ja on suhteellisen hiljainen ja joustava siivoaja.
Kallis ja isokoinen.

Samsung Jet Bot+

Imurointia melun kera

Valkoinen itsetyhjentyvä robotti-imuri on tyylikäs, mutta latausasema on aika erikoinen.

Yksinkertainen käyttöönotto. Suoriutuu hyvin matoista ja nurkista.
Äänekäs. Latausaseman muotoilua ei ole ehkä mietitty loppuun saakka.

iRobot Roomba j7+

Pehmeiden kalusteiden lemmikkikotiin

Jos lemmikille sattuu vahinko, P.O.O.P eli PetOwnerOfficialPromise pelastaa.

P.O.O.P – PetOwnerOfficialPromise tekee oikeasti mitä lupaa. Imuri suoriutuu testimatosta vaivatta.
Törmäilee kovaa tuolin- ja pöydänjalkoihin.

Electrolux Pure i9.2

Kaunis mutta kummallinen

Nurkkien siivousta ajatellen suunniteltu kolmiomuoto houkuttaa, samoin imurin kultaväri. Mutta ei pidä innostua pelkän ulkonäön suhteen…

Tyylikäs ja pieni imuri, jonka saa halutessaan säilytettyä huomaamattomasti. Siivoaa myös nurkat.
Ei pärjää testimaton kanssa. Todella kovaääninen ja joustamaton siivouksessa. Epävakaa sovellus.
Mainos

Päivän tarjoukset

Åsa Warme

(s. 1972): Åsa päätyi vuonna 1995 vähän vahingossa töihin Elektronikvärlden-lehteen, joka sai sittemmin Ruotsissa LB-perheen nimen Ljud & Bild. 2013 Åsa päätti kokeilla siipiään toisaalla, työskenneltyään LB-toimituksessa projektinjohtajana, toimittajana ja toimituspäällikkönä. Alkuvuodesta 2021 hän palasi LB Ääni & Kuvaan freelance-kirjoittajana, joka keskittyy etenkin erilaisten hauskojen ja hyödyllisten vempaimien testaamiseen hieman eri vinkkelistä kuin kollegansa.
Send this to a friend