Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Dreame Bot Z10 Pro

Edullinen mutta hutiloiva kotiapulainen

Testin halvin laite sekä imuroi että moppaa lattiat. Mutta kuinka hyvin?

Julkaistu 28.07.2022 - 05:00
Dreame Bot Z10 Pro
Åsa Warme

Pakkauksesta paljastuu imurin lisäksi latausasema, virtajohto, siivousharja, vesisäiliö ja moppausliina sekä ylimääräinen pölypussi. Kuulemma mukana pitäisi olla siivousvälinekin, mutta sellaista en onnistunut löytämään…?!

Asennus on hiukan sekava prosessi eikä mukana tuleva käyttöohje ihan vastaa todellisuutta, mutta pienen säädön jälkeen asennus hoituu. Lataan Mi Home -sovelluksen ja annan Dreame Bot Z10 Pro -imurilleni nimeksi Sixten.

Dreame Bot Z10 Pro
Itsetyhjentyvä imuri vie tilaa, eikä Dreame Bot Z10 Pro ole poikkeus. Kuva: Åsa Warme Hallén

Käyttöohjetta tai sovellusta ei ole saatavana pohjoismaisilla kielillä, joten valitsen käyttökieleksi englannin. Toki jos fanittaa vaikkapa italiaa, saksaa tai puolaa, voi hyvin valita jonkun muunkin.

Mainos

Mi Home -sovellus on ymmärrettävä ja selkeä. Eri asetuksia on paljon, sillä laitteelle voi määrittää siivousaikataulun, jakaa huoneen siivottaviin alueisiin ja paljon muuta. On varmasti käyttäjästä kiinni, mitkä asetukset kokee tärkeimmiksi, mutta sovellus tarjoaa mielestäni kaiken tai ainakin suurimman osan toiminnoista, joita voisi haluta.

Dream Bot Z10 Prolla siivoaminen

Sixtenillä on neljä imutehoasetusta (hiljainen, tavallinen, voimakas ja turbo) sekä kolme tasoa veden käyttöön moppauksen aikana (matala, keskitaso ja korkea).

Stadlagen DreameSixten siivoaa systemaattisesti 45 m2 52 minuutissa ja liikkuu sujuvasti esteiden ympäri. Kuvakaappaus

En löytänyt tietoa laitteen melutasosta, mutta sanoisin, että Dream Bot Z10 Pro on hieman hiljaisempi kuin Electrolux ja Samsung, vaikka ääntä siitäkin toki kuuluu. Etenkin pölysäiliön tyhjennys latausasemaan on yllättävän kovaäänistä touhua! Se ei onneksi vie kovin kauaa.

Sixten imee pölyn ja kukkamullan hyvin ja liikkuu sulavasti huonekalujen ja lattialle unohtuneiden kissanlelujen ympäri. Matto ei aiheuta Sixtenille ongelmia, mutta imuri ei osaa automaattisesti vaihtaa kovemmalle imuteholle sen kohdalla. Sen sijaan on itse mentävä sovellukseen ja aktivoitava toiminto, mikä tuntuu turhan monimutkaiselta. Olisi hyvä, jos toiminnon voisi asettaa valmiiksi ennen laitteen käynnistämistä.

Sovelluksessa on myös kaukosäädin, mikäli haluaa ohjata imuria manuaalisesti. Se toimii vähän kuin radio-ohjattava auto.

Moppaus

Järkeilin, että koska olin määrittänyt siivousalueeksi olo- ja makuuhuoneen, Sixten osaisi rajata myös moppauksen näihin huoneisiin. Mattoa en halunnut kastella, joten sen rajasin sovelluksella siivousalueen ulkopuolelle.

Dreame pa rymmen
Huolimatta siitä, että Dreame Bot Z10 Prolla eli Sixtenillä oli siivouskartassaan vain kaksi huonetta (keltainen ja sininen alue), harhaili se jatkuvasti alueen ulkopuolelle mopatessaan. Huomaa tummanharmaa pyörylä (Sixten) vaaleanharmaalla alueella. Ikävää, sillä imuri ei päässyt takaisin kartalle korkean kynnyksen vuoksi. Kuvakaappaus

Moppaustoiminnon aktivoiduttua Sixten vähät välittää kartasta ja suuntaa eteiseen. Olisi tietysti mukavaa saada eteisenkin lattiat siivottua, mutta eteisen ja olohuoneen välissä on noin 4 cm korkea kynnys, joka on Dreame Bot Z10 Prolle liikaa. Olisin todella odottanut, että imuri osaa noudattaa olemassa olevaa siivouskarttaa, mutta pieleen meni.

Kaffeflack Dreame
Vartin ikäinen kahvitahra on Sixtenille liikaa. Suoritus on hädin tuskin tyydyttävä. Kuva: Åsa Warme Hallén

Kannan Sixtenin takaisin latausasemalle, syötän no-go-alueet kaikkien taiteen sääntöjen mukaan ja aloitan alusta. Nyt imuri toimii hienosti. Paperilla moppaustoiminto kuulostaa mahtavalta ja myönnän olleeni siitä aluksi hyvin innoissani. Käyttäjän pitää itse täyttää imurin alle kiinnitettävä vesisäiliö sekä kostuttaa moppausliina nihkeäksi ja kiinnittää sekin laitteen pohjaan.

Imurissa ei kuitenkaan ole sellaista osaa, joka liikuttelisi moppausliinaa, eikä se osaa kertoa, milloin liina kaipaisi huuhtelua. Jos lattia on valmiiksi puhdas, se toimii siis moitteetta ja poistaa nihkeällä loputkin pölyt. Jos taas lattiassa on tahroja, Dreame Bot lähinnä levittää ne ympäriinsä. Kuivuneille tahroille ei tapahdu juuri mitään.

Under locket Dreame
Yhdistetyn lataus- ja tyhjennysaseman kannen alta löytyy pölypussi, joka täytyy vaihtaa käytöstä riippuen parin kuukauden välein. Uusi pussi maksaa vajaat 20 euroa. Kuva: Åsa Warme Hallén

Undersida Dreame
Pitkähiuksisten tai -karvaisten taloudessa pitää olla erityisen tarkkana rullaharjan kanssa. Hiukset tai karvat kiertyvät helposti sen ympärille jumiin, jolloin mukana tuleville siivousvälineille on käyttöä. Kuva: Åsa Warme Hallén

Yhteenveto: Dreame Bot Z10 Pro

Dreame Bot Z10 Pro on edullinen pika-apu kodin siivoukseen. Se suoriutuu pölypalloista, kukkien terälehdistä, kissanhiekasta, matoista ja tavallisen korkuisista kynnyksistä vaikeuksitta. Moppaustoiminto ei ole järin hyödyllinen tahrojen siivoukseen, mutta käy ehkä allergiakodissa pölyn poistamiseen. Hinnan huomioiden Dreame Bot on vallan hyvä itsetyhjentyvä robotti-imuri.

Karakter
Dreame Bot Z10 Pro
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Ilahduttava hinta. Navigoi sujuvasti esteiden ympäri eikä jumiudu mattoon. Moppaustoiminto ei tuo lisäarvoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Ääni & Kuva
Scroll to Top