Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Samsung Jet Bot+

Imurointia melun kera

Valkoinen itsetyhjentyvä robotti-imuri on tyylikäs, mutta latausasema on aika erikoinen.

Julkaistu 28.07.2022 - 05:00
Samsung Jet Bot+
Åsa Warme

Paketista paljastuu Jet Bot+, latausasema, moottorin eteen tuleva ekstrasuodatin, ylimääräinen pölypussi, pyörivä harjas sekä rajausmerkkaaja. Samsung Jet Bot+:n voi jakaa toiminta-alueisiin, mutta esimerkiksi portaat voi vielä varmuuden vuoksi rajata manuaalisesti.

Samsung JetBot +
Vaikuttaa siltä, että muotoilija on lähtenyt tekemään jotain erilaista ja oikein erottuvaa. Itse toivoisin, että latausasema erottuisi vähän vähemmänkin. Kuva: Åsa Warme Hallén

Minulla on käytössäni Samsungin puhelin, joten käyttöönotto sujuu helposti. SmartThings-sovelluksesta mennään laitteisiin ja lisätään Jet Bot+ avaamalla imurin kansi ja skannaamalla sisältä löytyvä QR-koodi. Kätevää. SmartThings on sitä paitsi yhteensopiva monenmoisten älylaitteiden kanssa eikä siis rajoitu vain Samsungin omiin tuotteisiin. Siitä iso peukku!

Stadkarta Samsung
Magdaksi nimeämämme imuri suoriutui 40-neliöisestä tilasta 57 minuutissa. Kissanhiekka, multa ja huonekasvien lehdet kohdattiin urhoollisesti. Kuvakaappaus

Siivous, No-go-zone sekä select & go

Sovellus on helppo ja käyttäjäystävällinen. Annan imurille sovelluksesta luvan kartoittaa sivousalue ensin siivoamatta, ja Magdaksi ristimämme Jet Bot+ ampaisee matkaan.

Mainos

Siivousasetuksia on kolme: koko alueen siivoaminen ja lopuksi seinänvierustat, seinänvierustojen ja nurkkien siivous ennen muuta aluetta tai siksak-kuviossa siivoaminen, joka hoitelee koko alueen nopeasti.

Myös imuteholle on kolme tasoa: Max: Tehokas siivous maksimi-imuteholla. Smart: Tavallinen imuteho, joka nousee maksimiin, mikäli imuri kohtaa erittäin likaisen alueen tai kiipeää matolle. Normal: Matala imuteho, jonka ansiosta säästää energiaa.

Oma suosikkiyhdistelmäni oli valita seinänvierustojen ja nurkkien siivous ennen yleisiä alueita yhdessä Smart-imutehon kanssa.

Olen hyväksynyt sen tosiasian, että tuskin koskaan löydän robotti-imuria, joka voisi siivota koko kotimme yhdeltä istumalta. Meillä on liikaa korkeita kynnyksiä ja tasoeroja. Siksi onkin kätevää, että imurille voi asettaa no-go-alueet, kuten Jet Bot+:lla, joten minun ei tarvitse alkaa rajailla tiloja itse joillain tyyny- tai laatikkokasoilla. Mikä on ihan erityisen kivaa silloin, kun on ajastanut imurin siivoamaan silloin, kun ei itse ole kotona.

Utvalda rum Samsung
Näin Samsung Jet Bot+ a.k.a Magda on siirtynyt 4-huoneesta vasemmalla olevaan huoneeseen ja siivonnut sen ennen palaamistaan latausasemalle. Nopeaa ja tehokasta. Kuvakaappaus

Samsung Jet Bot+:n voi laittaa siivoamaan myös yksittäisiä huoneita. Sovelluksesta valitaan huone ja painetaan start-nappia, jonka jälkeen imuri piippaa ja lähtee matkaan.

Elämää Samsung Jet Bot+:n kanssa

Itsetyhjentyvän imurin kanssa elämä on aika huoletonta. Itse tykkään säilyttää useimmat laitteet niin, ettei niitä tarvitse katsella, mutta Magdan kanssa se on vaikeaa. Yli 50 cm korkeaa ja jostain syystä leveyttään syvempää latausasemaa on vaikea olla huomaamatta, sillä se työntyy seinän vierestä tarpeettoman paljon näkyville.

Samsung Jet Bot+ siivoaa järjestelmällisesti valitulla asetuksella. Siivousjälki ei tietysti ole yhtä tarkkaa kuin itse imuroimalla, mutta Magda imuroi nurkkiin ripottelemani mullat, kissanhiekat ja huonekasvin tiputtamat lehdet. Matto ei ole sille mikään ongelma, vaan se huristelee sen päällä tyytyväisen näköisenä.

Samsung JetBot +
Latausaseman kannen alla on pölypussi, joka vaihdetaan 1-3 kuukauden välein. 5 pölypussin pakkaus maksaa noin 20 euroa, mikä tuntuu hyvin kohtuulliselta. Kuva: Åsa Warme Hallén

Samsung on aika kovaääninen ja etenkin maton päällä Magdan työ kuuluu kauas. Puhumattakaan tyhjennyshetkestä! Ei mikään hiljainen hissukka tuo Magda.

Undersida Samsung
Pyörivä harja ei ole ihan samanlainen kuin muilla, ja siinä on myös osasia, jotka pyrkivät estämään hiusten kiertymisen harjan ympärille. Harjoja on silti huollettava aika ajoin itse. Kuva: Åsa Warme Hallé

Yhteenveto: Samsung Jet Bot+

Samsung Jet Bot+ hoitaa ehdottomasti hommansa hyvin myös nurkkien ja mattojen osalta. Äänekkään imurin jättää mieluummin siivoamaan ajastettuna, kun itse ei ole kotona, koska sen kanssa on melkein mahdotonta olla samassa huoneessa – Samsung onkin vertailun kovaäänisin. SmartThings-sovellus on helppo ja kätevä siinäkin mielessä, että saman sovelluksen alle voi kerätä muitakin kodin älylaitteita, eikä niiden edes tarvitse olla Samsungin tuotteita.

Karakter
Samsung Jet Bot+
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Yksinkertainen käyttöönotto. Suoriutuu hyvin matoista ja nurkista. Äänekäs. Latausaseman muotoilua ei ole ehkä mietitty loppuun saakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Jäljitä arvotavarasi helposti

Ääni & Kuva
Scroll to Top