Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Ecovacs Winbot W1 Pro

Ikkunat puhtaaksi ilman roiskimista

Ikkunanpesurobotti! Onko sellaisia oikeasti olemassa – ja ennen kaikkea, onko niistä mihinkään? Kysymyksiä piisaa, mutta nyt saadaan niihin vastaukset!

Julkaistu 31.05.2023 - 06:59
Ecovacs Winbot W1 Pro
Åsa Warme

Minulla on etuoikeus testata monenlaisia enemmän tai vähemmän hauskoja vempaimia, ja tällä kertaa sain kotiini testattavakseni Ecovacsin Winbot W1 Pron. Kuten nimi vihjaa, on kyseessä jotakin ikkunoihin ja robotteihin liittyvää – Winbot on siis ikkunanpesurobotti!

Ecovacs väska Time to work
<
>
Winbot W1 Pro toimitetaan siistissä laukussa. Kuva: Åsa Warme Hallén

Winbot W1 Pro – ikkunanpesurobotti

Olen vähän lääpälläni jo ennen kuin olen edes nähnyt koko laitetta. Robotti asustelee siistissä harmaameleeratussa laukussa, joka näyttää läppärilaukun, matkalaukun ja salkun risteykseltä. Tämä lupailee pelkkää hyvää, vai mitä?

Kun laukun avaa, sieltä paljastuu pieni robotti, kaksi mikrokuituliinaa, puhdistusainetta, mitta-astia, ohjekirjanen (ohjeita ei ole tarjolla suomeksi tai muillakaan pohjoismaisilla kielillä) sekä virtajohto.

Mainos
Väska öppen Väska Harry
<
>
Tuttuun tapaansa työnjohtajani Harry varmistaa, että kaikki on kunnossa. Kuva: Åsa Warme Hallén

Ecovacs Home -sovelluksen lataaminen ei ole välttämätöntä, mutta suosittelen sitä kyllä. Kun robotin yhdistää puhelimeen, antaa sovellus tehtävää ja huomioitavaa, jotka varmistavat turvallisen ja sujuvan käytön ja hyvän lopputuloksen.

Quick start guide
Laukun kansitaskusta löytyvästä ohjekirjasta voi katsoa käyttöohjeet kohta kohdalta. Näppärää! Kuva: Åsa Warme Hallén

Miten ikkunanpesurobotti toimii?

Aluksi ajattelin, että ikkunanpuitteisiin pitäisi kiinnittää jotakin, jotta pesuri pysyisi kiinni lasissa, mutta näin ei ollutkaan.

Laitteen pohjassa on imurin tuuletin, jonka 2 800 Pa:n imutehon pitäisi riittää paremmin kuin hyvin pitämään masiina kiinni lasissa. Minua epäilyttää silti.

Undersida Undersida med fiberduk
<
>
Winbot pysyy ikkunassa pohjassa olevan imun avulla. Laitteen kulmissa on sensorit tunnustelemassa pintaa, ja masiina liikkuu pienten kumisten telaketjujen avulla. Kostutettu mikrokuituliina kiinnitetään pohjan tarranauhoihin. Kuva: Åsa Warme Hallén

Aina on tietysti hyvä olla sekä vyö että henkselit – varsinkin tilanteissa, joissa on päästämässä robotin liikkumaan ikkunan pintaa pitkin ja sen yhtäkkinen tippuminen niskaan voisi olla hengenvaarallista. Winbot ei toimi akulla, vaan lähistöllä tarvitaan pistorasiaa. Robotissa on silti akku kaiken varalta, joten se pysyy pinnassa puolisen tuntia virtakatkonkin aikana. Sinä aikana se ei tosin pese, mutta pysyypähän ainakin paikoillaan. Turvallisuus on pidetty mielessä myös siinä, että laitteessa on karabiinihaalla varustettu turvaköysi.

Detalj
Turvaköysi ja akkuun kulkeva johto ovat jämäkästi kiinni pesurissa. Kuva: Åsa Warme Hallén

Totuuden hetki

Olemme juuri muuttaneet uuteen kotiimme, ja ympäristö on lähinnä rakennustyömaata. Koska ikkunat ovat todella likaiset ja robotin käyttäminen jännittää, huuhtelen ensin pahimmat pölyt omin voimin. Kun ikkuna on kuivunut, noudatan vain lähes lapsellisen helppoja ohjeita, ja pesuri alkaa kulkea ikkunan pintaa pitkin.

App 1 App 2
<
>
Sovelluksesta voi valita kaipaamansa pesun: pika, syväpuhdistus tai paikallispesu. Pesun aikana voi myös päättää, haluaako robotin käyvän ikkunan läpi kerran vai kaksi kertaa. Sovellusta voi myös käyttää Winbotin kaukosäätimenä. Kuvakaappaus

 

Kun robotti on valmis, se palaa aloituspisteeseensä ja pysyy siinä, kunnes vapautan sen painamalla pitkään kahvassa olevaa nappia. Varsin yksinkertaista.

Meillä on vain tavallisia ikkunoita, joten en testin perusteella osaa sanoa, miten Winbot pärjäisi kattoikkunoiden kanssa.

Insida Utsida
<
>
Winbot W1 Pro työn touhussa. Kuva: Åsa Warme Hallén

Lue myös: 6 robotti-imuria – Taivaan lahja joka kotiin?

Mietittävää

Ennen kuin ryntää robottiostoksille, kannattaa lukea eteenpäin. Jos ei ole vuoteen pessyt ikkunoita ja odottaa Winbot W1 Pron saavan aikaan ihmeitä, tulee pettymään. Kyseessä on kuitenkin vain pesuaineella kostutettu mikrokuituliina eikä ihmisammattilainen.

Vatska scaled
Pesuainetta toimitetaan 230 ml, ja laitteen säiliöön sitä mahtuu 60 ml kerrallaan. Sillä saa pestyä noin 20 neliömetriä ikkunapintaa. Kuva: Åsa Warme Hallén

Jos robottia käyttää usein, lienee lopputulos tyydyttävin. Mitä paremmat esityöt tekee itse, sitä parempi pesutulos on. Ja esitöillä tarkoitan ikkunoiden pesemistä itse kevään kynnyksellä, kun ulkona vasta alkaa lämmetä (Winbotia ei pidä käyttää liian kylmässä). Jos sen jälkeen pyörittää robottipesuria kerran pari kuussa, pysyvät ikkunat koko kesän puhtaana (riippuen toki ympäristön pölyisyydestä ja muusta likaisuudesta).

Munstycke
Jotta robotin ei tarvitsisi pyöriä niin paljoa, on kahdelle reunalle sijoitettu kahdet suuttimet. Pesuainetta tulee siis neljästä suuttimesta. Kuva: Åsa Warme Hallén

Aivan kuten robotti-imurinkin kanssa, ei siivoustulos vastaa ihmisen tekemää eikä laite ulotu ihan nurkkiin ja reunoille. Toisin kuin robotti-imurin kanssa, ei Winbotia ole tarkoitus jättää pesemään ikkunoita, kun itse on poissa. Pesuri on käynnistettävä ja sammutettava itse, ja sitä pitää siirtää ikkunoiden välillä. Laitteen käyttö säästää silti aikaa muuhun, kuten kirjan lukemiseen, työskentelyyn tai roseelasillisen nautiskeluun aurinkotuolissa…

Eldprovet
Kokeilin myös, miten Winbot pärjää parvekelasitusten kanssa. Ulkopuolella robotti ylittää useimmiten lasien välit ongelmitta. Jos se ei onnistu, se pysähtyy ja alkaa vilkkua punaista valoa, jolloin sitä on mentävä siirtämään. Parvekkeen sisäpuolella olevat muovilistat sen sijaan tuottavat sille haasteita ja se jää niihin jumiin. Robottia on jatkuvasti vahdittava, ja tässä sovelluksen kaukosäädin tulee apuun – vähän kuin radio-ohjattavalla autolla leikkisi. Tässähän suorastaan yhdistyvät käytännöllisyys ja viihde! Kuva: Åsa Warme Hallén

Lue myös: DeLonghi Eletta Explore – Kesä on pelastettu!

Kenelle ikkunanpesurobotti sopii?

Jos kuuluu siihen porukkaan, joka palkkaa siivoojan ja siivoaa itse vielä perästä, koska on niin tyytymätön työnjälkeen, ei kannata tuhlata rahojaan tähän.

Paremmin Winbot sopii ehkä kotiin, jossa on paljon korkeita ikkunoita, joihin on hankala ylettyä itse. Tai sellaiselle, joka todella vihaa ikkunanpesua ja etenkin siihen liittyvää märkyyttä ja sotkua.

Tai ehkä pelkkä ajatuskin tikkaista saa korkeapaikankammon heräämään? Silloin Winbot W1 Pro on ehdoton lisä kodin siivousvälinevalikoimaan.

Ovansida Ovansida med hand
<
>
Winbot W1 Pro on pienempi kuin odotin. Kuva: Åsa Warme Hallén

Yhteenveto: Ecovacs Winbot W1 Pro

Sain vastauksen alun kysymykseeni: Winbot W1 Pro on oikeasti hyvä! Jos odotukset eivät pesutuloksen suhteen ole liian korkealla, on ikkunanpesurobotti mainio apuri ikävään puuhaan. Jos jaksaa pestä ikkunat itse kerran vuoteen, saa laitteella pidettyä lasit kirkkaina koko kauden. Yksikseen sitä ei voi jättää, mutta silti itselle jää aikaa ikkunanpesua hauskempiin hommiin. Plussaa yksinkertaisuudesta ja helppokäyttöisyydestä.

Karakter
Ecovacs Winbot W1 Pro
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Pesee jättämättä jälkeensä sotkua ja lätäköitä. Todella helppokäyttöinen. Ei pääse nurkkiin ja reunoihin. Ei ole langaton.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertailussa fiksut palohälyttimet

Sähkölaskujen säätöä älypistorasioilla

Ylellinen kuivaus- ja höyrykaappi

Virta kulkee mukana

Elämää helpottava luksusjääkaappi

Robotti-imurit pyyhkivät myös lattiat - mutta pesevätkö oikeasti?

Ääni & Kuva
Scroll to Top