Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Elko One: sulavalinjaisia sähkökalusteita

Elkon pistorasiat ja katkaisijat päivittyivät modernimmiksi.

/ 30.04.2024 - 13:56
Elko One: sulavalinjaisia sähkökalusteita

Schneider Electricin omistama Elko juhlii 80-vuotista taivaltaan tekemällä suurimman investointinsa 20 vuoteen. Uusi Elko One -mallisto koostuu 64 tuotteesta, jotka on kehitetty yhteistyössä sähköasentajien, kuluttajien, arkkitehtien ja sisustussuunnittelijoiden kanssa. Uutuusmallistoon kuuluu pistorasioiden, katkaisijoiden ja niiden kehysten lisäksi monia muitakin tuotteita, joita oikein asennettuna ei pitäisi edes huomata. Se tekee näiden tuotteiden markkinoimisestakin aika hankalaa, mikä näkyy melko epämääräisessä tiedotteessa, jossa kuitenkin luvataan ”innovatiivisia toimintoja ja modernia muotoilua” sekä tietysti ”vastuullisuutta”.

USB-C-pistorasia

Jos nyt yksi tuote kuitenkin nostetaan esiin, niin paikan ansaitsevat malliston pistorasiat. Niissä on nyt USB-C-portit akkulaitteiden ”hellävaraiseen lataamiseen”. Sehän USB-pistorasiassa toki coolia juuri onkin.

Sarjaan kuuluu myös Matter-yhteensopiva termostaatti, joka on Pohjoismaiden ensimmäinen Googlen, Alexan ja Sirin kanssa jutteleva malli. Matter-standardi on eri teknologiayritysten yhteistyön tulosta, ja mukana ovat esimerkiksi Apple, Google, Amazon, Samsung ja Schneider Electric.

Eko One Enkel-stikk
Huomaa USB-C-liitin. Kuva: Elko

Elko One mattapintaisena

Elko One -sarjan tuotteet ovat saatavilla mustana ja valkoisena, ja kummassakin on mattapinta. Valkoiset tuotteet on valmistettu 40-prosenttisesti kierrätysmateriaalista, kun taas mustissa kierrätysmateriaalin määrä on peräti 95 prosenttia. Mustat versiot ovat kaiken lisäksi läpivärjättyjä, joten pienten naarmujen ei pitäisi juurikaan erottua. Muotoilu nojaa litteisiin kehyksiin, jonka on tarkoitus saada tuotteet ikään kuin sulautumaan seinään. Kulmikasta ulkokehystä tasapainottaa keskuksen pyöreä osa.

Tuotteita myydään myös ilman kehystä. Elkon mukaan kyseessä on ympäristöteko, jolla voi vähentää jätettä 30 prosenttia ja säästää 25 tonnia hiilidioksidipäästöjä vuodessa. Kehys kuitenkin tarvitaan, joten valinta tuntuu enemmän raha- kuin ympäristökysymykseltä…

 

elko_ELKO One soverom med dimmer sort
Myös mustana. Kuva: Elko
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Moderni ilme katkaisijoita ja pistorasioita myöten

Hiljainen puutarhatraktori isolle pihalle

Turvaa älykotiin

Entistä edullisempi Arlo Essential

Jälleen piirun verran helpompaa siivousta

Ensi kesänä kokataan ulkona!

Ääni & Kuva
Scroll to Top