Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sony HT-A3000

Paras bassoton soundar?

Sonyn soundbar kuulostaa hyvältä omillaankin, mikä onkin hyvä, sillä merkin subwoofer on varsin kallis lisävaruste.

Julkaistu 15.12.2023 - 13:35
Sony HT-A3000
Audun Hage

Sonyn soundbar-valikoima on laaja ja mallit ovat usein saaneet testeissämme hyvät arviot. Keskikokoinen HT-A3000 on jäänyt vähemmälle huomiolle, sillä sen speksit eivät ole yhtä vaikuttavat kuin isommilla 5000- ja 7000-malleilla. HT-A3000 voi kuitenkin olla hyvä vaihtoehto, kun halutaan säästää rahaa ja tilaa.

Sony HT A3000 lifestyle 2 scaled 1
Sony HT-A3000. Kuva: Sony

Sony HT-A3000

Sonyn kompakti soundbar on 95 cm leveä ja mahtuu siten mainiosti keskikokoisten televisioiden alle. Se on myös riittävän matala, jotta se ei tule kuvan eteen. Kovaa muovia ja metallia yhdistelevä rakenne luo vaikutelma kestävyydestä ja laadusta. Soundbarin etupuolella on näyttö, josta näkyy valittu äänilähde ja muuta sen sellaista, mutta näyttö on niin mikroskooppisen pieni, että siitä ei tahdo selvää.

Kaiutinkonfiguraatio on 3.1, eli soundbarissa on omat kaiutinelementit oikealle, vasemmalle ja keskikanavalle. Korkeuskanavia ei siis ole, vaan HT-3000A turvautuu digitaaliseen äänenkäsittelyyn simuloidakseen Dolby Atmos -efektit. Ratkaisu on yksinkertaisempi kuin esimerkiksi Samsungin ja Philipsin kilpakumppaneilla. Plussaa siitä, että Sonyn soundbarissa on ylimääräiset bassoelementit matalien taajuuksien toistoon. Teoriassa kaiuttimen pitäisi siis pärjätä ilman subwooferia – mutta testasimme soundbarin kuitenkin myös SA-SW3-subwooferin kanssa.

Mainos
Sony HT A3000 scaled 1
Sony-HT-A3000 Kuva: Sony

Sony HT-A3000:n äänenlaatu

HT-A3000:n soinnista on helppo pitää. Puhe toistuu vahvasti ja selkeästi. Keskirekisteri on kirkkaampi ja sileämpi kuin Philipsillä. Äänikuva on iso ja lavea, mutta korkeus- ja syvyysvaikutelma eivät ole niin vaikuttavat kuin esimerkiksi Samsungilla. Laitamme päälle Sonyn 3D Spatial Sound Mappingin, joka saa äänen vain hajottautumaan enemmän sen sijaan, että sointi sulkisi kuulijan sisäänsä tai olisi vivahteikkaampaa.

Musiikki

Sonyn puhdas ja tasapainoinen ääni toimii hyvin stereomusiikissa. Musiikki soi läsnäolevasti ja tarkasti. Myös bassontoisto on hyvää ilman subwooferiakin, aivan kuten Sonos Beamilla.

Toki bassontoisto parani, kun yhdistimme SA-SW3-subwooferin mukaan. Sen sointi on parempaa kuin Samsungin, Philipsin ja Yamahan – ja se haastaa jopa Sonos Sub Minin. Bassontoisto on tiukkaa, korrektia ja tarvittaessa räjähtävää. Ikävä kyllä 500 euron hintainen subwoofer tekee kokonaisuudesta melko kalliin.

Lue myös: Sony HT-A5000 – Sony syytää nannaa

Yhteenveto

Sony HT-A3000 osuu ikään kuin kahden hintaluokan väliin, sillä hinta on suhteellisen kallis ottaen huomioon, ettei siihen kuulu subwooferia. Moni kilpailija kuitenkin paketoi subwooferin samaan hintaan, kun taas Sonyn erikseen ostettava bassokaiutin tuntuu kalliilta. Keskikokoiseksi 3.1-soundbariksi Sony pärjää kuitenkin hyvin omillaankin ison äänikuvan ja täyteläisen soinnin ansiosta. HT-A3000 voikin olla oiva vaihtoehto sellaiselle, joka ei subwooferia halua.

Karakter
Sony HT-A3000
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Sony HT-A3000 on kompakti soundbar, joka soi täyteläisesti. Joustavat päivitysmahdollisuudet. Ei korkeuskanavia, joten 3D-vaikutelma on jokseenkin rajoittunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Ääni & Kuva
Scroll to Top