Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Samsung HW-Q610C

Muhkeaa leffaääntä edullisesti

Samsungin kompakti soundbar kuulostaa hintaansa nähden yllättävän suurelta.

Julkaistu 15.12.2023 - 13:35
Samsung HW-Q610C
Audun Hage

Samsungin 610-sarja on perinteisesti osunut saumaan, jossa toiminnot ja äänenlaatu kohtaavat hinnan ihanteellisesti. Vuoden 2023 malli, jonka tunnistaa C-kirjaimesta, on saanut pientä päivitystä, mutta on rakenteeltaan samanlainen kuin edeltäjänsäkin.

HW-Q610C on ulkonäöltään melko teollinen terävine reunoineen ja perforoituine metalliverkkoineen. Tämä malli keskittyy äänenlaatuun, joten jos kaipaa sisustuksellisempaa vaihtoehtoa, on sarjassa myös designmalli HW-S67.

Samsung HW-Q610C

610C edustaa 3.1.2-konfiguraatiota, eli siinä on erilliset korkeuskanavat Dolby Atmos- ja DTS:X-ääntä varten. Pakkaukseen kuuluu myös langaton subwoofer, joka kokemuksemme mukaan on merkittävässä roolissa elokuvien ääntä ajatellen.

Mainos

Käyttöönotto on varsin yksinkertaista. Mallissa ei ole wifiä, joten AirPlayn ja Chromecastin kaltaiset hienoudet eivät toimi, mutta puhelimen voi yhdistää soundbariin Bluetoothia käyttäen. Pakkaukseen kuuluu myös HDMI-kaapeli. Jos omistaa yhteensopivan Samsungin tv:n, voi soundbaria käyttää yhdessä tv:n kaiuttimia kanssa (Q Symphony), jolloin äänikuva on entistäkin isompi.

maxresdefault scaled 1 scaled 1
Samsung HW-Q610C. Kuva: Samsung

Samsung HW-Q610C:n äänenlaatu

Äänen puolesta meillä oli kovat odotukset HW-Q610C:lle, sillä kokemuksemme sen edeltäjistä ovat olleet hyviä. Samsung ei petä: äänikuva on erittäin koherentti ja tasapainoinen koko taajuusalueeltaan. Suuren ja leveän äänikuvan keskeltä puhe erottuu selkeästi.

Drive to Survive -formulasarjassa tuntuu olevan hyvin tilaa puheelle, musiikille ja taustaäänille. F1-autojen pyyhkäistessä ohi huomaa äänen vaikuttavat dynamiikat. Korkeuskanavat tuovat äänikuvaan lisää tilaa, ja tunnemme ääniefektien liikkuvan päidemme ympärillä. Dolby Atmos toimii tässä mahtavasti!

Subwoofer ei ole mikään maata järisyttävä bassokone, mutta tarvittaessa rytinää kuitenkin riittää. Länsirintamalta ei mitään uutta -elokuva räjähtelee ja posahtelee uskottavasti.  ”No kyllä vain: Samsungin ääni on huomattavasti isompi, tiukempi ja tasapainoisempi kuin Yamahalla ja Philipsillä”, Geir julistaa.

Musiikki

Samsung toimii myös musiikin kuunteluun. Caroline Polachekin laulu toistuu ihanasti ja basso luonnollisesti Crude Drawings of an Angel -kappaleessa. Infected Mushroomin bassorytmit pysyvät tiukempina ja tarkempina kuin Yamahalla, Philipsillä ja TCL:llä. Kaikista soundbarin mukana toimitettavista subwoofereista Samsungin on mielestämme paras, ja se luo kunnollisen pohjan sekä musiikkiin että elokuviin.

Yhteenveto

Samsung HW-Q610C on keskikokoinen soundbar, joka tarjoaa hyvää vastinetta rahalle. Sisäänrakennettujen korkeuskanavien ansiosta surround ja Dolby Atmos ovat vakuuttavia, ja äänenlaatu on todella hyvää myös musiikkia kuunnellessa. Pakkaukseen kuuluva langaton subwoofer toistaa bassoa tarkasti ja muhkeasti. Tuttuun tapaansa Samsung on tehnyt hintaluokassaan erinomaiset kompromissit, ja HW-610C onnistuu haastamaan kalliimpiakin kokonaisuuksia. Loisto-ostos!

image scaled 1 scaled 1
Kuva: Samsung

Karakter
Samsung HW-Q610C
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Samsung HW-Q610C tarjoaa ison ja vakuuttavan äänikuvan, jossa on runsaasti vivahteikkuutta ja viihdyttävyyttä. Kulmikas muotoilu ei ole erityisen kaunis. Ei wifiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vertailussa Dolby Atmos -soundbarit

Säveliä seinästä

Sony ULT Field 1: kannettava bassokone

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Ääni & Kuva
Scroll to Top