Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Philips TAB7908/10

Erinomaista sointia

Philipsin uutuus tarjoaa ison äänikuvan ja mehukasta bassontoistoa.

Julkaistu 15.12.2023 - 13:35
Philips TAB7908/10
Audun Hage

TAB7908 on Philipsin uutuusmalli, jonka muotoilu on mukavan linjakas ja kompakti. Soundbar tukee Dolby Atmosta ja DTS:X:ää. Pakettiin kuuluu myös langaton subwoofer.

TAB7908 10 U1P global 001 topaz enhance 3840w 1 scaled 1
Kuva: Philips

Philips TAB7908

Philips TAB7908 on tyylikäs soundbar viistettyine päineen ja tummine kangaspäällyksineen. 5.1.2-konfiguraatio koostuu etu- ja korkeuskanavista, keskikanavasta sekä sivuille sijoitetuista diskanttielementeistä.

Iso ja selkeä lednäyttö kertoo volyymin tason sekä valitun ääniasetuksen ja audioformaatin. Näytön kirkkautta voi säätää, ja sen saa myös kokonaan sammutettua.

Mainos

Philipsin soundbarissa on HDMI eARC -sisääntulo, optinen sisääntulo ja Bluetooth-yhteys, mutta ei wifiä. Ylimääräinen HDMI on kätevä, jos omistaa useamman videolähteen tai vanhemman television, joka ei tue uusimpia audioformaatteja.

Philips TAB7908 display
Philipsin näyttö on iso ja selkeä. Siitä näkee valitun sisääntulon, ääniasetuksen ja volyymin. Näyttö myös kertoo, milloin soundbar vastaanottaa Dolby Atmos -signaalia – kätevää. Kuva: Philips

Philips TAB7908:n äänenlaatu

Philipsin menestys soundbar-vertailuissa on ollut melko vaihtelevaa, joten oli jo aikakin saada jotakin uutta testattavaa. TAB7908 ei tuota pettymystä: nyt Philips on tehnyt soundbarin, jonka ääni on oikein vaikuttava kokoonsa nähden.

Äänikuva on iso ja ilmava, ja soundbar soittaa lujaa ja puhtaasti. Dynamiikat tekevät vaikutuksen, ja Länsirintamalta ei mitään uutta -elokuvan alkukohtauksen laukausten meri kuulostaa pelottavan todentuntuiselta, Subwoofer tujuttaa menemään uskottavaa syväbassoa, mikä saa koko huoneen värähtelemään.

Keskirekisteri sen sijaan jää vähän ohueksi ja sulkeutuneeksi, eikä Drive to Survive -sarjan dialogi toistu niin selkeästi kuin toivoisimme.

TAB7908 10 U5P global 001 topaz enhance 3840w faceai scaled 1
Kuva: Philips

Musiikki

Philipsin hyvät puolet kuuluvat myös musiikkia toistaessa. Ääni on iso ja täyteläinen tavalla, johon soundbar ilman subwooferia ei pysty. Väkevä bassontoisto luo hyvän pohjan musiikille aina hiphopista klassiseen.

Tässäkin keskirekisteri jää vajavaiseksi, eikä laulu tee niin suurta vaikutusta kuin yleensä.

Petra Marklundin Händerna mot himlen ei soi niin lämpimänä ja läsnäolevana kuin mihin olemme tottuneet. ”Kananliha jäi ilmaantumatta”, Geir kirjaa tunnelmiaan.

Basso ei ole tarkimmasta päästä, ja joissakin tapauksissa se soi liiankin lujaa. Säädimmekin subwooferia kaukosäätimellä pari pykälää pienemmälle. Infected Mushroomin I Wish (Skazi Edit) -kappaleen nopeat ja kovat teknobassorytmit tuottavat subwooferille haasteita.

TAB7908 10 UPL global 001 topaz enhance 3840w faceai scaled 1
Kuva: Philips

Yhteenveto

Philips tarjoilee isoa äänikuvaa, hyvää surroundia sekä vahvaa syväbassoa. TAB7908 soittaa lujaa ja puhtaasti, ja toimii myös eri musiikkigenrejen kanssa hyvin. Plussaa myös todella selkeästä näytöstä. TAB7908 ei ole täydellinen, mutta selkeä parannus Philipsin aiempiin malleihin, ja oikein hyvä ostos tässä hintaluokassa.

 

Philips TAB7908 topaz enhance 3840w scaled 1
Philips TAB7908. Kuva: Philips

Karakter
Philips TAB7908/10
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Philips TAB7908 tarjoaa isoa ja täyteläistä sointia sekä vahvaa bassontoistoa. Hyvät liitäntävaihtoehdot ja käytännöllinen näyttö. Subwoofer saattaa villiintyä joidenkin musiikkityylien kanssa liikaakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Ääni & Kuva
Scroll to Top