Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: TCL P733W

Odotettua parempi

TCL P733W on varsin edullinen, mutta onnistuu silti yllättävän hyvin.

Julkaistu 15.12.2023 - 13:35
TCL P733W
Geir Gråbein Nordby

TCL osallistuu vertailuun erittäin halvalla soundbarilla, jonka hintaan kuuluu vieläpä subwoofer ja näytöllä varustettu kaukosäädin.

P733W on varustettu yhdellä HDMI ARC -liitännällä. Soundbar ei ikävä kyllä tue Dolby Atmos -ääntä lainkaan, vaan on tyydyttävä Dolby Audioon. Se ei siis vastaanota Dolby Digital -lähteestä 5.1-ääntä, vaan ainoastaan stereoraidan, jonka se sitten skaalaa virtuaaliseksi surroundiksi. Kaiutin kuitenkin tukee DTS Virtual:X -formaattia. Konfiguraatio on 3.1, eli siinä on erillinen keskikanava. Jo tämä tekee TCL:stä vahvemman Yamaha SR-B40A:han verrattuna.

TCL P733W Universal-Remote
Kuva: TCL

TCL P733W:n äänenlaatu

Länsirintamalta ei mitään uutta -sotaelokuva vaatii ruutia vaikuttaakseen. P733W on volyymiltään riittävän väkevä pieneen olohuoneeseen. Subwoofer tuntuu hieman irralliselta muusta äänikuvasta, mutta se tarjoaa kuitenkin viihdyttävää pauketta hittielokuviin.

Mainos

Lue myös: TCL TS8132 – Atmos-ääntä budjetilla

Puhe jää vähän ohueksi, minkä huomaa etenkin Netflixin Drive to Survive -sarjassa. Myöskään surround ei oikein vakuuta. Formulasarjan jylisevät moottorit ja asfalttiin palava kumi vaatisivat energisemmän subwooferin. Tässä basso jää vähän ujoksi. Vaikka dialogeista puuttuukin lämpöä ja vivahteita, toistuu puhe kuitenkin selkeästi.

TCL P733W lifestyle 3

Kuva: TCL

Musiikki

Jos haluaa striimata musiikkia TCL:n soundbariin, on käytettävä Bluetoothia – wifi-yhteyttä ei ole. TCL P733W:llä on vaikeuksia löytää rytmiä stereomusiikista. Sointi ei avaudu kunnolla, vaan äänikuva jää lättänäksi viivaksi, joka piirtyy korvien korkeutta alemmaksi. Tämä soundbar sopii vain televisiokäyttöön.

TCL P733W with sub 2
Kuva: TCL

Yhteenveto

TCL P733W on esimerkki siitä, että aina ei saa sitä, mistä on maksanut – joskus saa enemmänkin. TCL ei ole äänenlaadultaan kummoinen, mutta kuitenkin hintaansa nähden toimiva. Jos haluaa parantaa television ääntä pienellä budjetilla, on TCL oiva vaihtoehto.

 

Karakter
TCL P733W
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Halpa parannus tv:n ääneen, sopii pieniin huoneisiin. Subwoofer tuo kiva potkua ääneen. Kokonaispakettina todella edullinen. Puhe jää vähän ohueksi ja basso irralliseksi. Ei Dolby Atmos -tukea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Mikä äänikuva!

Ääni & Kuva
Scroll to Top