Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sony HT-A7000, SR-SA5 ja SW-SA5

Huippuluokan surroundia

Sonyn pakettiratkaisu on loistava niin elokuville kuin musiikin kuunteluun.

Julkaistu 30.03.2023 - 14:00
Sony HT-A7000, SR-SA5 ja SW-SA5
Audun Hage

Sonyn soundbar kuuluu testin suurimpiin: peräti 130 cm leveä huippumalli HT-A7000 on suunniteltu toimimaan isompien televisioiden kanssa niin visuaalisesti kuin soinnillisestikin. Kokonaisuuteen kuuluvat myös Sonyn suurin subwoofer-malli SA-SW5 ja suurimmat surroundkaiuttimet SA-RS5. Nyt kuullaan, mihin järkäleistä on!

SARS5 7 3000x2001 scaled 1
Kuva: Sony

Sony HT-A7000

Omillaan HT-A700 on 7.1.2-kaiutinjärjestelmä, mutta subwooferin ja korkeuskanavilla varustettujen takakaiuttimien kanssa konfiguraatio kasvaa 7.1.4.ään.

Sonyn kaiuttimet ovat saatavana vain mustana ja sopinevat parhaiten erilliseen tv-huoneeseen. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Sonos on saatavana mustan lisäksi valkoisena, mikä mahdollistaa huomaamattoman sujahtamisen myös olohuoneen sisustukseen.

Mainos

Sonyn kokonaisuus sopiikin paremmin suorituskykyä kuin designia arvostavalle. Ulkonäkö on kuitenkin hillitty ja yhdistelee metalliverkkoa ja mustaa kaiutinkangasta. Vain kiiltävä pinta tuo hohtoa kokonaisuuteen.

SA SW5 2 scaled 1
Kuva: Sony

Käyttöönotto

Sonyn paketti on melko helppo ottaa käyttöön, mutta vaatii jonkin verran näpertelyä valikoissa ennen kuin saa kaikki kaiuttimet keskustelemaan keskenään. Soundbar on varustettu erillisellä valikolla, jonka saa näkyviin televisioon HDMI:n kautta. Käyttöönotto tapahtuu sen kautta, samoin huonekorjaus, joka tekee 3D-kartan huoneesta ja säätää eri kanavien taajuusvasteen ja viiveen sen mukaisesti. Uudempien Sonyn televisioiden omistajat voivat käyttää Center Sync -toimintoa, joka yhdistää tv:n oman äänen soundbariin.

Liitäntävaihtoehdot ovat hyvät, ja soundbarin kahden lisä-HDMI:n ansiosta siihen voi liittää eri videolähteitä (vaikkapa PlayStationin ja Apple TV:n) ja lähettää videosignaalit ruudulle. Mukana tulee kaukosäädin, mutta soundbaria voi ohjata myös television kaukosäätimellä (HDMI CEC:n kautta). Ihmettelemme vain sitä, että television volyymia pitää nostaa aika lailla saadakseen odotetun äänenvoimakkuuden.

Sony HT A7000 OSD scaled 1
Sony on tehnyt HT-A7000:lle fiksun valikon, joka näkyy television ruudulla. Kuva: Audun Hage

Äänenlaatu

Ääniasetukset tehtyämme laitoimme F1-dokumenttisarja Drive to Surviven viidennen kauden käyntiin. Netflix-sarjassa on hyvin tuotettu mutta vaativa Atmos-ääniraita.

Sonyn vahva, selkeä ja keskelle ankkuroitu puheentoisto tekee heti vaikutuksen. Mercedes-pomo Toto Wolffin tunnistettava itävaltalaisaksentti erottuu läsnä olevana ja painokkaana. Sonyn soundbar tarjoaa myös vaikuttavan leveän äänimaiseman. Länsirintamalta ei mitään uutta -elokuvan ääniefektit tulevat selkeästi vasemmalta, oikealta ja keskeltä. Hieno panoraamaus on kanavaerottelun ansiosta saumaton pari 75-tuumaisen television kuvalle.

Miksauksen muut äänet levittäytyvät laajalle, ja kanavien välillä tapahtuva liike tuntuu realistiselta. Pään yltä viuhahtava luoti tuntuu aidolta! SA-RS5-takakaiuttimet laajentavat surroundia ja korkeusefektejä takaa. Ne täydentävät soundbaria sujuvasti ja auttavat sulkemaan äänikuplan takanamme.

SA-SW5-subwoofer on kunnon bassotykki, joka tarjoilee tiukkaa, puhdasta, vivahteikasta ja kovaa syväbassoa, ei vain epämääräistä bassojylinää. Se selvästi vahvistaa elokuvaelämystä.

Etu- ja takakaiuttimien saumaton yhteistyö tulee esiin etenkin 3D-musiikin kohdalla.

2L:n Tuvayhun-albumi täyttää huoneen lämpimällä, täyteläisellä ja vivahteikkaalla laululla, ja pystymme helposti sijoittamaan soittimet äänimaisemaan. Kirkkourut kaivautuvat tyhjyyteen ja saavat testihuoneen seinät tärisemään!

Yhteenveto: Sony HT-A7000

Sonyn kaiutinjärjestelmä on markkinoiden kalleimpia, mutta myös kaikin tavoin huippulaadukas. Soundbaria täydentävät subwoofer ja surroundkaiuttimet muodostavat kokonaisuuden, joka toistaa elokuvien ääntä ja musiikkia paremmin kuin useimmat.

Huom! Jos tämän setin hinta hirvittää, kannattaa tutustua HT-A5000-malliin. Etenkin pienempään huoneeseen ja pienemmän television kaveriksi se on edullinen ja hyvä vaihtoehto, mutta suosittelemme silti isompaa subwooferia ja takakaiuttimia parhaan äänen saamiseksi!

Karakter
Sony HT-A7000, SR-SA5 ja SW-SA5
High End

Ääni & Kuva kiteyttää

Sony tarjoaa isoa ja ilmavaa ääntä ja erottuvaa puhetta. Kaiuttimet soittavat kovaa ja puhtaasti, ja basso on dynamiikoiltaan mehukas. Kallis. Leveä soundbar vaatii tilaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Ääni & Kuva
Scroll to Top