Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Bluesound Pulse Soundbar+, Pulse Sub+ ja 2 x Pulse Flex 2i

Hyvää ääntä rajoituksin

Bluesound tekee hyvänkuuloisia tuotteita, mutta Pulse Soundbar+ -mallista jää puuttumaan jotakin tärkeää.

Julkaistu 30.03.2023 - 14:00
Bluesound Pulse Soundbar+, Pulse Sub+ ja 2 x Pulse Flex 2i
Audun Hage

Olemme aina pitäneet Bluesoundista, jonka suoratoistolaitteet ovat luokkansa parhaimmistoa, samoin kuin BluOS-käyttöliittymä, joka tuo monin paikoin mieleen Sonoksen. Bluesoundin soundbar tukee jopa AirPlay 2:a ja Roonia.

Bluesound Pulse Soundbar+

Bluesound Pulse Soundbarin ensimmäinen versio nähtiin jo vuonna 2016, ja pidimme siitä oikein paljon. Sen jälkeen malli on saanut kaksi päivitystä ja on nykyään nimeltään Pulse Soundbar+. Kaiutin on saatavana mustana ja valkoisena.

Bluesound Pulse Flex 2i
Pulse Flex 2i -kaiutinparia voi käyttää takakaiuttimina Pulse Soundbar+:lle tai itsekseen tavallisina langattomina kaiuttimina. Kuva: Bluesound

Ei Atmos-yläkaiuttimia

Pulse Soundbar+ -kaiuttimessa ei ole erillisiä korkeuskaiuttimia Atmos-ääntä varten, vaan se luottaa ainoastaan DSP-äänenkäsittelyyn efektin luomisessa. Meillä on vastaavasta sekalaisia kokemuksia, mutta on jännittävä nähdä, miten Bluesound on siinä onnistunut. Mainittakoon vielä, että DTS-tukea ei ole.

Mainos

Pulse Soundbar+ on aika korkea eikä siksi sovi tasolle – se peittäisi television alareunan. Suosittelemmekin seinäkiinnitystä joko soundbarille ja televisiolle tai edes televisiolle, jolloin sen saa kaiutinta ylemmäs. Onneksi pakkauksessa tulee mukana seinäkiinnike.

Bluesound Pulse Soundbar Plus Sub lifestyle 7
Kuva: Bluesound

 

Pulse Sub ja Pulse Flex 2i

Jos haluaa laajentaa Pulse Soundbar+:aa langattomalla subwooferilla ja takakaiuttimilla – ja samalla tuplata kokonaisuuden hinnan – se onnistuu kyllä.

Pulse Sub on kompakti subwoofer 8-tuumaisella bassoelementillä. Sen voi asettaa pystyyn tai vaakaan, joten sen saa työnnettyä vaikkapa (korkeajalkaisen) sohvan alle. Pulse Flex 2i on langaton kaiutinpari, joka toimii yksinään tai takakaiuttimina Pulse Soundbar+:lle.

Bluesound Pulse Sub plus horisontal- scaled
Kompakti Bluesound Pulse Sub mahtuu sohvan tai sängyn alle. Kuva: Bluesound

Käyttöönotto

Soundbar itsessään on helppo ottaa käyttöön sovelluksesta. Muut kaiuttimet on yhdistettävä yksitellen ja reititettävä kotiverkkoon. Prosessi vei jonkin verran aikaa, varsinkin, kun tarvittiin useita yrityksiä yhteyden saamiseksi.

Kun kaiuttimet on saatu ryhmitettyä, valitaan sovelluksesta etäisyys niiden ja kuuntelupaikan välille. Tätä ei voi hienosäätää enää jälkikäteen rikkomatta ryhmitystä ja tekemättä yhdistämistä uudelleen. Hankalaa.

Kun otimme järjestelmän ensi kertaa käyttöön, olivat takakaiuttimet epäsynkassa muiden kanssa. Ääni tuli takaa ennen kuin edestä, eikä ongelman ratkaisuun ollut muuta keinoa kuin purkaa ryhmitys ja aloittaa alusta. Järjestelmä saisi toimia vakaammin.

bluesound pulse soundbar plus BLACK
Kuva: Bluesound

Äänenlaatu

Onneksi Tidalista soitettu musiikki kuulostaa oikein hyvältä soundbarin ja subwooferin kautta. Vaikka kyseessä ei ole luokkansa suurin kaiutin, toistuu jokainen soitin luonnollisen matalalta ja erottelevasti kuin aidolla hifikaiuttimella ikään.

Myös elokuville hieno ääni tekee hyvää. Puhe on selkeää ja puhdasta ilman minkäänlaista terävyyttä. Ääni on vahvaa ja päättäväistä, ja kompakti subwoofer huolehtii enemmästä kuin koon puolesta uskoisi. Ei se samaan paineeseen ja hyökkäävyyteen yllä kuin JBL Bar 1300 ja Sony SA-SW5, kun Länsirintamalta ei mitään uutta -elokuvassa räjähtelee, ja myös Netflixin F1: Drive to Surviven formula-autot kuulostivat uskottavimmalta edellä mainituilla kuin Bluesoundilla. Subwoofer tuo kuitenkin yleisellä tasolla luonnetta ääneen ja kuulostaa paljon paremmalta kuin LG S95QR:n mukana tuleva subwoofer.

Rajallisesti Dolby Atmosta

Takakaiuttimet tekevät työnsä, mutta voisivat olla matalilla taajuuksilla hallitumpiakin. Kun elokuvassa seistään keskellä metsää eksyneenä, on takaa tuleva lehtipuiden kahina vähän turhan ohutta. Ja koska Dolby Atmos -korkeuskanavia ei ole soundbarissa eikä takakaiuttimissa, ei ympärillemme muodostu samanlaista äänikuplaa kuin muilla testin kokonaisuuksilla.

Elokuvien ja surround-musiikin kanssa äänikuva jää siten hieman kapeammaksi kuin haluaisimme. Nykyään kun soundbarit pystyvät luomaan aina vain laajempia äänimaisemia, tuntuu Bluesound jääneen vähän jälkeen.

Bluesound Pulse Soundbar Plus white lifestyle- scaled
Kuva: Bluesound

Yhteenveto: Bluesound Pulse Soundbar+

Bluesound Pulse Soundbar+ on hyvä soundbar, jonka äänentoisto on luonnollista sekä elokuvien että musiikin kohdalla. Yhdessä langattoman Pulse Sub+:n kanssa myös bassotaajuuksista huolehditaan hyvin, vaikkakaan paine ei yllä luokkansa parhaiden tasolle.

Pulse Flex 2i -takakaiuttimet tuovat äänen myös taakse, jolloin kaikki kuulostaa paremmalta. Mutta ilman erillisiä korkeuskanavia eivät Dolby Atmos -sisällöt toistu niin tilallisina kuin voisivat, DSP-käsittelystä huolimatta. Meistä tämä ei riitä enää vuonna 2023. Lisäksi järjestelmässä on epävakautta, kun kaiuttimet yhdistää kotiteatterijärjestelmäksi. Huonekorjauskin olisi ollut kiva.

Kaiken kaikkiaan kokonaisuus tuntuu hieman vanhentuneelta.

Karakter
Bluesound Pulse Soundbar+, Pulse Sub+ ja 2 x Pulse Flex 2i
High End

Ääni & Kuva kiteyttää

Luonnollinen ja hyvä ääni. Puhe erottuu erinomaisesti ja basso sävykkäästi. Subwooferista puuttuu painetta ja takakaiuttimet on vaikea synkata muiden kanssa. Ilman korkeuskauittimia jää Dolby Atmos -kokemus rajalliseksi. Ei huonekorjausta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Mikä äänikuva!

Ääni & Kuva
Scroll to Top