Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Wiz Smart Plug

Hyvä ja simppeli

Sovelluksessa voisi olla enemmänkin toimintoja, mutta pistorasia toimii kuitenkin erinomaisesti.

Julkaistu 16.01.2024 - 12:30
Wiz Smart Plug
Jonas Ekelund

Wiz on Philips Huen tapaan osa Signify-konsernia, ja merkkien valikoima on hyvin samankaltainen älyvaloineen, kameroineen ja liiketunnistimineen. Erona on, että Hue käyttää Zigbeetä ja vaatii hubin, kun taas Wiz toimii wifillä. Kummallakin brändillä on älypistorasioita, mutta vain Wiziltä löytyy Matter-yhteensopiva.

Lue myös: Wiz Ground Spot – Luovalle ja leikkisälle

Rakenne ja laatu

Pistorasia on kulmikas, joten se ei välttämättä mahdu samaan seinäpistorasiaan muiden pistokkeiden kanssa. Monipaikkaiseen jatkojohtoon niitä ei välttämättä mahdu kovin montaa. Rakenne on odotetusti laadukas, mutta ihmettelen, ettei turvallisuudesta, kuten ylikuormitussuojasta, ole mitään mainintaa.

Mainos
WiZ Smart plug box
Kuva: WiZ

Käyttöönotto

Wizin omaa sovellusta käyttäen asennus sujuu joko skannaamalla Bluetooth-lisävaruste tai manuaalisesti selkeän vaihe vaiheelta -opastuksen avittamana. QR-koodia ei ole, mikä tekee Matteriin yhdistämisestä hieman erilaista. Pistorasian QR-koodin tai yhdistämiskoodin voi helposti etsiä Wiz-sovelluksesta, mikä toimii kyllä, mutta on tosiaan poikkeuksellista.

wiz smart plug wall
Kuva: WiZ

Hallinta ja sovellus

Sovellus on tehty etenkin valaistusta silmällä pitäen, mutta toimii hyvin, kunhan jättää huomioimatta epäoleellisuudet. Pistorasioita voi sammutella ja sytytellä paitsi yksittäin, myös huoneittain tai ryhmittäin. Ajastus onnistuu, mutta vain kellonaikojen mukaan. Edistyksellisemmät ajastukset pitää tehdä älykotialustalla, mutta kaikeksi onneksi Wiz tukee oikeastaan kaikkia mahdollisia.

wiz app scaled
Wizin sovellus on yhteensopiva monen älykotialustan kanssa. Kuva: LB Ääni & Kuva

Energiamittari löytyy, ja siitä voi tarkistaa huoneen tai yksittäisen laitteen sähkönkulutuksen tunneittain, päivittäin tai viikoittain. Outoa kylläkin, kuukausikulutusta sovellus ei kerro, vaikka se sattuu nimenomaan olemaan ajanjakso, jota sähkölaskutkin noudattavat…

Yhteenveto: Wiz Smart Plug

Wiz on suuren valmistajan luotettava brändi, joten merkin tuotteiden voi odottaa toimivan myös tulevaisuudessa. Pistorasia on vähän hankalan muotoinen, joten sijoittelussa saa olla tarkkana. Tuotteen käyttöönotto sujuu ongelmitta ja laite toimi moitteetta koko testijakson ajan. Energian mittaus ja automaatiot voisivat olla monipuolisempiakin, mutta Wiz tuntuu silti hintansa arvoiselta vaihtoehdolta.

Karakter
Wiz Smart Plug
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Toimii luotettavasti. Epätavallinen mutta yksinkertainen käyttöönotto. Yhteensopiva monen ekosysteemin kanssa. Kulmikas muotoilu vie tilaa. Vähän vaihtoehtoja automatisointiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Jäljitä arvotavarasi helposti

Pim-pom! Onko ketään kotona?

Talvea on vielä jäljellä

Ääni & Kuva
Scroll to Top