Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Meross Smart Wifi Plug MSS315

Kaksi yhden hinnalla

Yksinkertainen pistorasia tarjoaa perustoiminnot edullisesti.

Julkaistu 16.01.2024 - 12:30
Meross Smart Wifi Plug MSS315
Jonas Ekelund

Meross ei meillä Pohjoismaissa juuri kaupoissa näy, vaan merkki on tuttu ennemminkin kansainvälisten verkkokauppojen puolelta. Tuotevalikoima on melko kattava: älyvaloja, mittareita, kytkimiä, termostaatteja, autotallin oven avaajia, kaihdinmoottoreita, palohälyttimiä ja älypistorasioita. Niitä löytyy niin sisälle kuin ulos, ja wifi-malleja on eri standardeille omansa. Nyt testaamme Merossin uutta Matter-yhteensopivaa pistorasiaa.

Rakenne ja laatu

Pistorasia on melko pieni, joten se ei peitä vieressä olevaa seinäpistorasiaa. Ei silti ole sanottua, että kaksi pistorasiaa mahtuisi vierekkäin. Pakkauksessa nimittäin tulee kaksi kappaletta, joten hinta per pistorasia on varsin oivallinen. Pistorasiat tuntuvat kestäviltä, mutta mainintaa ylikuormitussuojasta tai muista turvaominaisuuksista ei ole, vaikka sellaisia ehkä kalliimpia laitteita kytkiessä varmaan kaipaisikin.

meross
Kuva: Meross

Käyttöönotto

Sovelluksesta voi joko etsiä Bluetooth-laitteita yhdistämistilassa tai valita laitteen manuaalisesti ja noudattaa käyttöönotto-opastusta vaihe vaiheelta. Tuotteesta skannataan QR-koodi, mikä toimi hyvin. Toisin kuin joillakin kilpailijoilla, laitteen sai lisättyä Apple Home -sovellukseen Meross-sovelluksesta poistumatta. Testijakson aikana pistorasioiden tai sovelluksen toiminnassa ei ollut kertaakaan mitään häikkää.

Mainos
meross lifestyle
Kuva: Meross

Hallinta ja sovellus

Pistorasian saa päälle ja pois sovelluksen lisäksi myös Apple Watchista – jos siis omistaa iPhonen. Automaatiovaihtoehdot ovat hyvin niukat: ajastus onnistuu joko asettamalla ajan, jonka kuluttua jotakin tapahtuu, tai ajastamalla kellonaikojen mukaan. Sama onnistuu Googlen tai Applen älykotisovelluksella.

Meross app
Sovelluksesta näkee muun muassa virrankulutuksen. Kuvakaappaus

 

Tuotteessa on energiamittari, joka kertoo kulutuksen päivän, viikon, kuukauden tai vuoden mukaan. Raakadatan voi myös pyytää sähköpostiin. Arvion sähkölaskustakin voi saada, mutta silloin kannattaa syöttää oma sähkön hintansa itse sen sijaan, että sovellus arvioisi sen itse. Vähän hankalaa.

Yhteenveto: Meross Smart Wifi Plug MSS315

Jos haluaa vain simppelin pistorasian, jonka voi ajastaa sammuttamaan tai sytyttämään laitteen, ei Meross ole pöllömpi vaihtoehto. Puheohjauskin onnistuu, tai käskytys Apple Watchin kautta. Sen monimutkaisempiin toimintoihin vaaditaan Apple Homea. Pistorasia kertoo myös siihen liitetyn laitteen energiankulutuksen. Hinta on mukavasti halvempi kuin ensisilmäyksellä luulisi, sillä pistorasia myydään kahden kappaleen pakkauksessa.

Karakter
Meross Smart Wifi Plug MSS315
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Sietää kovempaakin kuormitusta. Kappalehinnaltaan edullinen, sillä myydään kahden pakkauksessa. Ohjaus onnistuu Apple Watchilla. Ei tarjoa juuri muita toimintoja kuin ajastuksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Jäljitä arvotavarasi helposti

Pim-pom! Onko ketään kotona?

Talvea on vielä jäljellä

Ääni & Kuva
Scroll to Top