Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: EcoFlow Smart Plug EU

Toimiva, mutta rajoittunut

EcoFlow’n rajoitteet muiden valmistajien laitteiden kanssa vähentävät käyttövaihtoehtoja.

Julkaistu 16.01.2024 - 12:30
EcoFlow Smart Plug EU
Jonas Ekelund

Ecoflow tunnetaan ehkä parhaiten akkulaitteistaan: retkiakuistaan sekä akkukäyttöisistä jääkaapeistaan, ilmastointikoneistaan ja robottiruohonleikkureistaan. Akkujen lisäksi Ecoflow’lla on aurinkopaneeleita, ja tässä kuvaan astuu älypistorasia: sen voi integroida osaksi energiantuotantoa laitteita ohjaamaan.

Rakenne ja laatu

Pistorasia eroaa massasta hopeanvärisellä pinnallaan. Väri ei varsinaisesti soinnu meikäläisten kotien seinäpistorasioihin. Tuntuma on vähän muovinen mutta kuitenkin laadukas, ja Ecoflow painottaa pistorasian olevan palonkestävä. Siinä on ylikuumenemis- ja ylikuormitussuoja, ja siistiä on se, että laitteelle saa itse kertoa, millä virtamäärällä sen pitäisi laueta. Pistorasia on suunniteltu osaksi energiantuotantojärjestelmää, joten ratkaisu tuntuu turvalliselta.

ecoflow smart plug safety
Kuva: Ecoflow

Käyttöönotto

Pistorasian yhdistäminen Ecoflow-sovellukseen sujui ongelmitta. Sen sijaan Googlen ja Applen sovelluksiin yhdistäminen oli hankalampaa, sillä sen pitäisi onnistua skannaamalla Matter-koodi pistorasian kyljestä. Se onnistui vain uudelleen asentamalla, jolloin laite lakkasi näkymästä Ecoflow’n sovelluksessa. Onko todella valittava jompi kumpi?

Mainos
ecoflow smart plug 2
Kuva: Ecoflow

Hallinta ja sovellus

Virran saa manuaalisesti päälle ja pois, ja lisäksi laitteelle voi luoda aikatauluja tai säätää ajastimen sammuttamaan laitteen tietyn ajan kuluttua. Sovelluksessa pistorasioita voi ryhmitellä ryhmiksi ja luoda automaatioita vaikkapa kellonaikojen, toisen Ecoflow’n tuotteen tilan tai ulkolämpötilan tai esimerkiksi myrskyn mukaan. Ominaisuuksia ei ole yhtä kattavasti kuin testivoittajalla, mutta edistyksellisempiä skenaarioita voi luoda Applenn tai Googlen sovelluksella. Mutta kuten sanottua, laite ei samanaikaisesti osaa olla yhteydessä sekä näihin isompiin ekosysteemeihin että omaan sovellukseensa.

ecoflow app scaled
Sovelluksesta voi tarkistaa sähkönkulutuksen. Kuvakaappaus

Kun ottaa huomioon, että pistorasian on tarkoitus olla yhteydessä aurinkopaneeleihin ja akkuihin, ei ole ihme, että siinä on energiamittari. Kulutusta voi seurata päivä-, viikko-, kuukausi- ja vuositasolla. Näppärä tapa pysyä kärryillä omasta sähkölaskustaan!

Yhteenveto: Ecoflow Smart Plug EU

EcoFlow’n älypistorasia on osa merkin energialaitteiden valikoimaa, joten se tuntuu luotettavalta, samoin kuin virrankulutusmittarin antamat arvot. Sovellus tarjoaa perustoiminnot, mutta edityksellisempiä skenaarioita varten laite on yhdistettävä Google/Apple Home -sovellukseen. Ongelma on, ettei laitetta saatu yhdistettyä samanaikaisesti vaikkapa Google Homeen ja Ecoflow’n omaan sovellukseen. Hintakin on kalliin puoleinen.

Karakter
EcoFlow Smart Plug EU
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Säädettävä ylikuormitussuoja. Yksityiskohtaista kulutuksen seurantaa. Luotettavan ja laadukkaan oloinen. Laitetta ei saatu yhdistettyä yleiseen älykotisovellukseen ja valmistajan omaan sovellukseen samanaikaisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertailussa kahviharrastajan myllyt

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Ääni & Kuva
Scroll to Top