Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Aqara Smart Plug SP-EUC01

Yllättäviä lisäkuluja, muuten hyvä

Jos kotona on jo Aqaran tuotteita, on saman valmistajan pistorasia hyvä valinta – muutoin valinta voi tulla melko kalliiksi.

Julkaistu 16.01.2024 - 12:30
Aqara Smart Plug SP-EUC01
Jonas Ekelund

Aqaralla on monenmoista älykotituotetta: mittareita, verhomoottoreita, lednauhoja, kytkimiä, termostaatteja ja valvontakameroita…  Viimeisimpään kategoriaan liittyen, nimesimme Aqara Camera Hub G3:n hinta-laatusuhteeltaan parhaaksi Apple Homekit -yhteensopivien valvontakameroiden vertailussamme. Nyt vuorossa on älypistorasia, joka aiemmin testatun kameran tapaan on Matter-yhteensopiva.

aqara Multiple Safeguards
Muiden testaamiemme Aqara-tuotteiden tapaan Smart Plug SP-EUC01 tuntuu laadukkaalta. Kuva: Aqara

Rakenne ja laatu

Muiden testaamiemme Aqara-tuotteiden tapaan Smart Plug SP-EUC01 tuntuu laadukkaalta. Pistorasiassa on ylikuumenemis- ja ylikuormitussuoja, joka suojaa siihen liitettyjä laitteita ja koko kotia tulipalovaaralta. Pistorasia on melko iso, mikä kannattaa ottaa huomioon, kun miettii lähellä olevia kalusteita tai laitteita. Pyöreän muodon ansiosta se tosin toimii helpommin monipaikkaisessa jatkojohdossa.

Aqara Smart Plug EU 4
Kuva: Aqara

Käyttöönotto

Pistorasia otetaan käyttöön helposti skannaamalla siitä QR-koodi tai valitsemalla Aqara-sovelluksesta oikea laite ja seuraamalla ohjeita. Samoin toimitaan Apple Home -sovellusta käyttäessä: valitaan vain laitteen lisääminen ja osoitetaan kameraa oikeaan suuntaan. Aqaran pistorasia ei suoraan tue Matteria, vaan se toimii Zigbee-protokollalla ja on yhdistettävä Aqaran hubiin – ja siitä syntyy yllättävä lisäkulu, jos sellaista ei kotoa entuudestaan löydy.

Mainos

Lue myös: Aqara Camera Hub G3 – Söpö ja käytännöllinen

Ohjaus ja sovellus

Sovelluksesta voi tietysti kytkeä pistorasian manuaalisesti pois ja päälle, mutta myös ajastaa sen sammumaan tietyn ajan päästä. Automaatio on aika edistyksellinen, sillä ajastuksen lisäksi sen voi laittaa noudattamaan auringonnousua ja -laskua, liiketunnistinta tai asukkaiden liikkeitä eli kotoa poistumista tai kotiinpaluuta. Paljon asioita saa aikaan toki myös Google/Apple Home -sovellusta käyttäen tai puheohjauksella.

aqara app
Kuva: Aqara

Sovelluksessa on myös energiamittari, josta näkee, paljonko pistorasiaan kytketty laite tällä hetkellä kuluttaa tai tarkistaa kulutetut kilowattitunnit tiettynä päivänä, viikkona tai kuukautena. Tilastojakin sovelluksesta saa esiin.

Yhteenveto: Aqara Smart Plug SP-EUC01

Aqaran älypistorasia on laadukas ja helppo ottaa käyttöön, ja ajastukseen löytyy paljon vaihtoehtoja. Lisäksi virrankulutusmittari on arvokas lisä. Hintakin on kohtuullinen, paitsi jos vaadittava Aqaran hubi on ostettava erikseen – se triplaa hinnan. Jos keskusyksikön omistaa entuudestaan tai on suunnitellut sen hankkimista muutenkin, on Aqaran älypistorasia hyvä valinta.

Karakter
Aqara Smart Plug SP-EUC01
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Yksinkertainen asentaa. Monta ajastusvaihtoehtoa. Yksityiskohtaista tietoa virrankulutuksesta. Vaatii Aqara Hubin, mikä nostaa kokonaiskustannuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top