Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Eve Energy Smart Plug

Aidosti osa älykotia

Eve tarjoaa uusimmat standardit ja kattavan sovelluksen.

Julkaistu 16.01.2024 - 12:30
Eve Energy Smart Plug
Jonas Ekelund

Even älykotituotteisiin kuuluu erilaisia valoja, sääasemia, rullaverhomoottoreita, ilmanlaatumittareita, termostaatteja, valvontakameroita sekä älypistorasioita. Eve on myös ottanut uuden Matter-standardin käyttöön ensimmäisten joukossa, ja merkin tulevaisuus näyttää melko varmalta, sillä sähköjätti ABB yllättäen osti Even.

Eve Energy tukee melkein kaikkea. Kuva: Eve Systems

Rakenne ja laatu

Pistorasia tuntuu laadukkaalta, ja siinä on ylikuormitussuoja. Kaiken varalta pistorasiassa on sulake, jos rele sattuisi hajoamaan. Even rasia on testin pienimpiä, joten se todennäköisesti mahtuu seinälle muiden pistokkeiden kanssa, mutta valitettavasti kahta älypistorasiaa ei kuitenkaan saa mahtumaan vierekkäin.

Eve energy closeup
Kuva: Eve Systems

Käyttöönotto

Eve tukee Matterin lisäksi myös Threadia ja vaatii siten Thread Border Routerin. Se ei ole niin kummaa kuin miltä se kuulostaa, sillä Apple TV, Homepod, Samsung Smartthings -hubi sekä jotkut Amazon Echo- ja uudemmat Google Nest- hubit toimivat tässä roolissa. Yhdistäminen tapahtuu simppelisti skannaamalla QR-koodi ja odottelemalla Even, Applen tai Googlen sovelluksen vahvistusta.

Mainos

Lue myös: Eve Cam – Turhankin yksinkertainen

Hallinta ja sovellus

Sovelluksesta voi sammuttaa ja sytyttää pistorasian sekä luoda aikatauluja myös auringonlaskun- ja nousun mukaan. Automaatioita voi myös ohjemoida itse, missä laite onkin hyvin joustava. Sovelluksella voi hallita useimpia älykotituotteita, ei siis vain Even omia. Niinpä pistorasian saa reagoimaan vaikkapa kosteuteen, lämpötilaan tai ilmanlaatuun ja laittamalla esimerkiksi tuulettimen päälle mittareiden arvojen mukaan. Tai pistorasia voi mennä päälle tai pois liiketunnistimen tai geofencingin mukaan, kun asukas tulee tai poistuu kotoa.

Eve systems app scaled
Sovelluksessa on melkein liikaakin informaatiota ja mahdollisuuksia. Kuvakaappaus

Sovellus on testin paras virrankulutuksen seurannan suhteen. Se näyttää kulutuksen tunnin, päivän, viikon tai kuukauden mukaan, ja kaikki tiedot saa ladattua Excel-taulukkona. Yleiskatsaus kertoo, paljonko tähän mennessä kulutettu energia on maksanut, ja myös arvioitu vuosikulutus näkyy sovelluksessa.

Yhteenveto: Eve Energy Smart Plug

Even älypistorasia tarjoaa paljon vaihtoehtoja älykotiin ja mahdollistaa kommunikaation myös muiden valmistajien tuotteiden kanssa. Eve on testin ainoa, joka tarjoaa täydellisen Matter- ja Thread-yhteensopivuuden. Näppärän kokoinen pistorasia on helppo asentaa, ja automatisointivaihtoehtoja on sovelluksessa runsaasti. Hinta on kalliin puoleinen, mutta tuote tuntuu sen arvoiselta.

Karakter
Eve Energy Smart Plug
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Melkein liikaa informaatiota ja vaihtoehtoja. Helppo asentaa. Esimerkillinen virrankulutuksenseuranta. Kallis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top