Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Hama Smart WLAN Socket

Ohjelmoitava mutta epäluotettava

Ominaisuuksia piisaa, mutta niistä ei ole iloa, jos yhteys pätkii.

Julkaistu 16.01.2024 - 12:30
Hama Smart WLAN Socket
Jonas Ekelund

Hama ei ole kovin merkittävä brändi Pohjoismaiden kodinelektroniikkamarkkinoilla, mutta Saksassa se on melko yleinen. Haman älykotituotevalikoimaan kuuluu valoja, turvatuotteita, valvontakameroita ja termostaatteja – sekä pistorasioita. Pistorasioita löytyy pihalle, monipaikkaisina ja nyt myös Matter-yhteensopivina yksittäisversioina.

Rakenne ja laatu

Haman älypistorasia näyttää hyvin tehdyltä hinnastaan huolimatta. Vaikea kuvitella Haman oikoneen missään, vaan tuote on todennäköisesti tehty kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Tosin papereissa ei kerrota mitään ylikuormitussuojasta, joka olisi oleellinen suuritehoisten laitteiden kanssa.

hama smart wlan socket w phone web
Kuva: Hama

Käyttöönotto

Sovelluksesta voi valita Bluetooth-laitteen etsimisen, QR-koodin skannaamisen tai tuotteen valitsemisen listalta ja käyttöönotto-opastuksen noudattamisen. Asennus ei sujunut ihan kivuttomasti, vaan vaati pari yritystä ja resetointikertaa. Hamalla oli samaa ongelmaa kuin EcoFlow’lla, eli Apple Home -sovellus kaatui, kun laitteen oli asentanut Haman sovelluksella.

Mainos

Hallinta ja sovellus

Automatisaatioiden teko ei suju yhtä intuitiivisesti kuin joillain kilpailijoilla, mutta vaihtoehdot ovat kuitenkin melko kattavat. Skenaarioita voi luoda esimerkiksi olosuhteiden muutoksen mukaan (lämpötila, kosteus, säätyyppi, auringonlasku/nousu, tuulen nopeus) tai ajastamalla. Plussaa Apple Watch -yhteensopivuudesta, sillä älykellolla on helppo ohjailla pistorasioita ilman tarvetta kaivaa edes puhelinta esille. Pistorasiassa ei kuitenkaan ole kulutusmittaria, joten virrankulutusta ei pysty seuraamaan.

Yhteenveto: Hama Smart WLAN Socket

Erittäin halvan hinnan perusteella odotuksemme Haman suhteen eivät olleet korkealla. Eikä siinä energiamittaria olekaan. Sovellus yllätti kuitenkin muuten monipuolisuudellaan, joiden ansiosta Haman pistorasia ansaitsisi parhaan hinta-laatusuhteen tittelin. Valitettavasti hankala käyttöönotto ja laitteen tippuminen välillä offline-tilaan ilman mitään syytä tuovat kuitenkin sen verran miinusta, ettei titteliä heru.

Karakter
Hama Smart WLAN Socket
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Sietää suuritehoisia laitteita. Käyttö onnistuu Apple Watchilla. Halpa. Ei kulutuksenseurantaa. Yhteys katkeilee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Jäljitä arvotavarasi helposti

Pim-pom! Onko ketään kotona?

Talvea on vielä jäljellä

Ääni & Kuva
Scroll to Top