Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Eve Cam

Eve Cam on turhankin yksinkertainen

Helppokäyttöinen ja Homekit-yhteensopiva kamera on hinta-laatusuhteeltaan heikompi kuin kilpailijansa.

Julkaistu 23.08.2023 - 11:15
Eve Cam
Jonas Ekelund

Even sisäkamera on juuri niin yksinkertainen kuin miltä se näyttääkin. Pyöreä, jalustalla seisova kamera on helppo sijoittaa hyllylle tai kaapin päälle. Jalustan nihkeä pohja pitää kameran paikoillaan tasolla, mutta magneettinen jalusta pysyy toki millä tahansa metallisella pinnalla. Seinäkannake onkin metallia, joten kameraa voi pyöritellä siinä helposti haluamaansa asentoon.

Maksut

Even kamera toimii vain Homekit-järjestelmässä, joten tilattavia lisäpalveluita ei ole – Applen iCloud+ -tilausta lukuun ottamatta. Ilmaisversiolla voi vastaanottaa ilmoituksia ja katsoa live-videoita. Jos tilaa 50 GB:n paketin, tallentuvat videot pilveen. 200 GB:n tilaukseen voi liittää viisi kameraa ja 2 TB:n pakettiin rajattoman määrän. Ja tätä tallennustilaa voi käyttää kaikille Apple-laitteille.

Eve Cam Solution 1
Kameran magneettikiinnitys tekee asennuksesta helppoa. Kuva: Eve

Käyttöönotto

Käyttipä asennukseen sitten Even sovellusta tai Koti-sovellusta QR-koodin lukemiseen, lisätään kamera Homekitiin. Siinä kaikki, hommaan menee minuutti. Sitten kamera ilmestyy Koti-sovelluksen päänäkymään sekä Turvallisuus-välilehdelle. Kamera saa virtaa metrin mittaisen USB-A/micro-USB-laturin kautta, ja mukana tulee myös lajitelma erilaisia pistokkeita.

Mainos

Käyttö

Tarjolla on Eve-sovellus, jolla ei kameran kannalta tee juuri mitään. Se näyttää kylläkin kaikki kodin yhteensopivat älylaitteet yllättävän selkeällä ja informatiivisella tavalla. Kaikki hallinta tapahtuu kuitenkin Applen Koti-sovelluksella.

Applen sovelluksella voi asettaa puhelimen sijainnin ilmoittamaan kameralle, milloin on kotona ja menemään automaattisesti tallennnustilaan, kun poistuu kotoa. Homekit-hubin avulla se analysoi videota ja tunnistaa kasvot, ajoneuvot ja lemmikit. Sovelluksesta valitaan itse, mistä hälytyksestä haluaa videotallenteen ja mistä pelkän ilmoituksen. Osan kuva-alasta voi myös määrittää hiljaiseksi alueeksi, jolloin sillä alueella tapahtuvasta liikkeestä ei saa hälytystä.

Kameran takana on kaiutin ja mikrofoni. Niiden ansiosta voi sovelluksen kautta puhua kameran edessä olevalle. Äänenlaatu on keskinkertainen mutta toimiva.

Eve app 1 scaled
Eve Cam on tehty Homekitille, joten omaa sovellusta ei tarvitse juuri mihinkään. Kuva: L&B

Videoiden kuvanlaatu

Valaistusolosuhteiden ollessa hyvät on videokin ihan hyvää, mutta värit ovat haaleita, kuva välkkyy eikä ole järin terävä. Kuvasta saa selvää, mutta ei kannata odottaa esimerkiksi puhelimen videokuvan tasoa. Pimeässä kamera käyttää infrapunavaloa, jonka avulla näkee yllättävän hyvin, mutta kuva on todella kirkas ja kontrastia huonosti.

Yhteenveto: Eve Cam

Eve Cam on yksinkertainen ja suoraan asiaan menevä kamera ilman erikoisia kikkoja. Ellei mukaan lueta magneettikiinnitystä, joka tarjoaa erilaisia asennustapoja. Kamera toimii vain Homekitin kanssa, joten Androidin ja Google Homen käyttäjät voivat unohtaa sen. Kameran käyttö Applen Koti-sovelluksen kautta toimii hyvin, ja sovellus korvaa monin paikoin muiden kameroiden sisäänrakennetut älyominaisuudet. Videoiden kuvanlaatu on keskinkertaista. Vertailun muut kamerat tarjoavat samalla hinnalla paljon enemmän.

 

Karakter
Eve Cam
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Magneettikiinnitys. Yksinkertainen käyttöönotto ja käyttö. Toimii VAIN Homekitin kanssa. Keskinkertainen videolaatu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Jäljitä arvotavarasi helposti

Pim-pom! Onko ketään kotona?

Talvea on vielä jäljellä

Ääni & Kuva
Scroll to Top