Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Netatmo Indoor Camera

Netatmo Smart Indoor Camera on todella fiksu

Jos haluaa vain kameran, joka huolehtii itse itsestään ja kertoo tarvittavat tiedot, on Netatmo oiva valinta.

Julkaistu 23.08.2023 - 11:15
Netatmo Indoor Camera
Jonas Ekelund

Netatmon älykäs sisäkamera on ehkäpä testin parhaimman näköinen yksilö pyöreine linjnoineen ja anonisoidusta alumiinista valmistettuine koteloineen. Kiinnikepaikkaa ei ole, joten kamera laitetaan tasolle tai hyllylle. Kolmannen osapuolen seinäkiinnikkeitä näyttää tosin olevan tarjolla verkkokaupoissa. Muotoilun huonona puolena on sen kiikkeryys: jos jokin koskettaa virtajohtoa, kamera helposti kääntyy tai jopa kaatuu.

Maksut

Kyseessä on aidosti tilausmaksuton kamera, sillä Netatmo ei edes myy mitään lisäpalveluita. Alkuperäinen ajatus on, että videot tallennetaan SD-kortille tai Dropboxiin, mikä toimii Android-käyttäjillä loistavasti. Yleisön pyynnöstä pakettiin on kuitenkin lisätty myös Apple Homekit -tuki, joten valinnanvaraa piisaa. Kaikki äly, kuten erittäin luotettava ja nopea kasvojentunnistus, on sisäänrakennettu, joten mitään dataa ei lähetetä ulospäin, jos ei halua.

Netatmo Indoor Camera closeup 1
Kameraan voi liittää magneettisensorit ja laajentaa sen hälytysjärjestelmäksi. Kuva: Netatmo

 

Mainos

Käyttöönotto

Jos haluaa käyttää Netatmo-sovellusta, joka meistä on parempi kuin Koti-sovellus, käännetään kamera vain ylösalaisin, niin se aloittaa käyttöönoton. Sovellus löytää laitteen helposti. Jos mieluummin käyttää Applen Koti-sovellusta, skannataan kamerasta QR-koodi. Virtaa laite saa micro-USB:n kautta, mikä tuntuu vanhanaikaiselta, ja lisäksi johto on kovin lyhyt. Onneksi pidempiä voi ostaa edullisesti itsekin.

Käyttö

Netatmon hälyttimiä ja palovaroittimia hallinnoiva Security-sovellus näyttää kamerasta vain live-kuvaa ja tiedon siitä, mitä ihmisiä, liikkeitä tai tuntemattomia henkilöitä se on havainnut. Tallennetut videot on katsottava eri paikasta.

Geofencingin avulla kamera tietää, milloin on kotona, jolloin laitteen voi asettaa reagoimaan eri tavoilla tapahtumiin riippuen siitä, onko paikalla vai ei. Kamera voi esimerkiksi lähettää pelkän ilmoituksen kotiintulijoista, mutta tallentaa videota, kun se havaitsee tuntemattomia henkilöitä ja olla kokonaan reagoimatta lemmikkeihin. Sisäänrakennetun älyn ansiosta Netatmo tuntui lähettävän vähemmän tarpeettomia ilmoituksia kuin vertailun muut kamerat.

Netatmon kamerassa osaa kuva-alasta ei voi rajata pois, eikä siihen voi luoda automaatioita. Niitä voi kuitenkin tehdä Applen Koti-sovelluksella.

 

Netatmo app 1 scaled
Sovelluksen kasvojentunnistus toimii erinomaisesti, mutta joitakin toimintoja jäin kaipaamaan. Kuva: L&B

Videoiden kuvanlaatu

Kameran heikkous on sen kenno, joka tuottaa keskinkertaista videota. Hyvään kuvaan vaaditaan paljon valoa, tai muutoin lopputuloksena on paljon kohinaa sisältävä video, jonka yksityiskohdista ei saa selvää. Yökuvauksella IP-valo valaisee hyvin, mutta silloin yksityiskohdat jäävät epäselviksi. Kasvojentunnistus tosin toimii moitteettomasti pimeässäkin, joten jos itselle riittää tieto siitä, keitä kameran edessä on käynyt, on videoiden laatu toissijaista.

Yhteenveto: Netatmo Indoor Camera

Netatmo on varmaankin testin älykkäin, turvallisin ja käytössä edullisin valvontakamera. Jos haluaa saada ilmoituksia siitä, kun perheenjäsenet tulevat kotiin ja videota vain muukalaisista, on tämä oikea valinta. Miinusta videoiden kuvanlaadusta, erikoistoimenpiteitä vaativasta kiinnityksestä ja siitä, että kyseessä on vertailun ainoa kamera ilman kaiutinta.

 

Karakter
Netatmo Indoor Camera
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Ei tilausmaksuja. Sisäänrakennettu kasvojentunnistus. Turhat hälytykset harvinaisia. Voidaan kytkeä langalliseen verkkoon. Keskinkertainen videoiden kuvanlaatu. Ei kahdensuuntaista ääntä. Kiinnitysvaihtoehdot ovat vähissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertailussa kahviharrastajan myllyt

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Ääni & Kuva
Scroll to Top