Arlon kamerasta huokuu aivan erilainen laatuvaikutelma kuin vertailun muista malleista. Se johtunee siitä, että Arlo on tarkoitettu ulkokäyttöön ja siinä on pitkä akunkesto. Hintakin on vastaavasti kalliimpi, mutta kannattaa huomata, että kamerat myydään kahden pakkauksissa. Takana on kierrekiinnike, johon voi ostaa sopivan kannakkeen sijaintipaikasta riippuen. Kamera onkin tarkoitettu kiinteästi asennettavaksi, joten se on aika kiikkerä, jos sen sijoittaa vaikkapa senkin päälle.
Maksut
Ilman maksullista tilausta saa vain ilmoitukset havaitusta liikkeistä ja mahdollisuuden katsoa live-kuvaa. Melko hyödytöntä siis, mutta Homekitiin yhdistettynä tilanne tietysti paranee. Homekitin käyttö tosin vaatii 150 euron (!) hintaisen kotiaseman ostamista.
Kotiasema luo kameroille oman verkon, joten monen kameran omistajalle se tarjoaa parempaa kantamaa ja suorituskykyä. Lisäksi asemaan voi tökätä USB-muistitikun, jolloin ei tarvitse maksaa kuukausihintaisesta tallennustilasta. Eli pidemmän päälle asema voi maksaa itsensä takaisin.
Käyttöönotto
Jos kameraa käyttää sisätiloissa, on helpointa jättää se magneettiseen USB-A-latauskaapeliin kiinni. Johto tosin on vain metrin mittainen, mutta 2,4- ja 7,6-metrisiä, ulkokäyttöön sopivia latauskaapeleita voi ostaa erikseen. Arlon sovellus tekee käyttöönoton helpoksi – tarvitsee vain seurata ohjeita vaihe kerrallaan. Sen sijaan Homekitiin yhdistäminen oli työlästä, sillä ensin siihen piti liittää kotiasema, jonka asentaminen vaati vierailua tukisivustolla.
Käyttö
Sovelluksen kameranäkymästä voi laittaa mikrofonin ja kaiuttimen päälle, jolloin voi puhua kameran edessä olevalle. Jos kuvassa näkyy epäilyttäviä ihmisiä, voi kameran kohdevalon laittaa päälle saadakseen parempaa kuvaa. Tunkeilijat voi säikäyttää tiehensä kovaäänisellä sireenillä. Aika kivaa on, että kameranäkymään pääsee myös verkkoselaimesta, jolloin periaatteessa voisi aina pitää kuvavirtaa päällä yhdellä välilehdellä.
Kameroilla on kolme tilaa: poissa, kotona tai standby. Kullekin tilalle voi määrittää, mitä kameroiden kuuluu tehdä ääntä tai liikettä havaitessaan: tallentaa videota, lähettää ilmoitus tai soittaa sireeniä. Osan kuva-alasta voi rajata hälytyksien ulkopuolelle. Geofencing-toiminnolla tilat saa automaattisesti päälle ja pois, kun puhelin yhdistyy kotiverkkoon tai poistuu siitä.
Videon kuvanlaatu
Kenno on selvästi parempi kuin testin halvimmissa kameroissa. Hämärässäkin värikuva säilyy pitkään sen jälkeen, kun muut ovat vaihtaneet mustavalkoiseen yökuvaukseen. Hyvässä valaistuksessa videon kuvanlaatu on parempi, yksityiskohtaisempi, terävämpi ja värintoistoltaan laadukkaampi. Etenkin, jos kamera on yhdistetty kotiasemaan ja voi käyttää 2K-suoratoistoa samassa langattomassa verkossa.
Yhteenveto: Arlo Pro 5
Arlon kamera on vertailun monipuolisin, sillä se toimii myös akulla ja ulkotiloissa. Videon kuvanlaatu on testin paras. Ikävä kyllä oikeasti toimivin kokonaisuus on myös kallis: joko pitää ostaa kotiasema, jotta voi käyttää Apple Homekitiä, tai sitten ostaa kuukausitilaus pilvipalveluun. Jos rahaa on, on Arlo Pro 5 ehdottomasti paras valinta.
Ääni & Kuva kiteyttää
Erinomainen videon kuvanlaatu, myös pimeässä. Erottaa kohteet hyvin. Kestää myös ulkokäyttöä. Pitkä akunkesto. Homekit-käyttö vaatii erillisen kotiaseman ostamista. Ei kasvojentunnistusta omillaan.
Hinta: 500 €
Faktat
- Kamera: 2K 24fps, 160°, 12x digitaalinen zoom, pimeäkuvaus väreissä
- Ääni: kahdensuuntainen, kaiuttimet ja mikrofoni
- Pelote: Kohdevalo 7 m, sireeni
- Langaton käyttö: Wi-Fi 2,4/5,0 GHz
- Sensorit: Liiketunnistin
- Tallennus: microSD-kortti, pilvi
- Virta: USB / akku (kestää 8 kk)
- Suojausluokitus: IP65
- Lisätilauksesta: Pilvitallennus. Ihmisten, eläinten ja ajoneuvojen tunnistus (5–18 €/kk)
- Yhteensopivuus: Alexa, Google, Apple (kotiaseman kanssa), Smartthings, IFTTT
- Verkkosivusto: arlo.com
Hei! Arlon kamerat jotka toimivat tavallisilla paristoilla malli 123 ovat luotettavimmat minulla meriolosuhteissa ja kovallakin pakkasella jo usean vuoden ajan. Minulla on myös uudet aurinkopaneleilla lataavat jotka eivät sovellu ulkokäyttöön talviolosuhteissa. Paristomallissa on myös parempi ja voimakkaampi signaali. Akkukameroissa on tärkeää ulkona että kamera saa aurinkoa akun lömmön lisäämiseksi ja ilman lämpötila ei saa laskea alle n. 10 plussaa. Jos nämä tekijät eivät toteudu yhäaikaa niin kamerat eivät jaksa toimia aurinkopaneleilla.Panelit ovat liian pienet ja heikot. Siis ongelmia tulee talvikautena.
Ja vielä muistakaa akkukameroissa yhdistää jatkuva virransyöttö niin jos tulee sähkökatkos akut kyllä riittävät mainiosti hoitamaan asiat.