Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Arlo Pro 5 2K

Laatukamera Arlo Pro 5 sietää sadettakin

Erinomainen videon kuvanlaatu, akunkesto ja säänkestävyys, mutta kamerasta koituu yllättäviä lisäkuluja.

Julkaistu 23.08.2023 - 11:15
Arlo Pro 5 2K
Jonas Ekelund

Arlon kamerasta huokuu aivan erilainen laatuvaikutelma kuin vertailun muista malleista. Se johtunee siitä, että Arlo on tarkoitettu ulkokäyttöön ja siinä on pitkä akunkesto. Hintakin on vastaavasti kalliimpi, mutta kannattaa huomata, että kamerat myydään kahden pakkauksissa. Takana on kierrekiinnike, johon voi ostaa sopivan kannakkeen sijaintipaikasta riippuen. Kamera onkin tarkoitettu kiinteästi asennettavaksi, joten se on aika kiikkerä, jos sen sijoittaa vaikkapa senkin päälle.

Maksut

Ilman maksullista tilausta saa vain ilmoitukset havaitusta liikkeistä ja mahdollisuuden katsoa live-kuvaa. Melko hyödytöntä siis, mutta Homekitiin yhdistettynä tilanne tietysti paranee. Homekitin käyttö tosin vaatii 150 euron (!) hintaisen kotiaseman ostamista.

Kotiasema luo kameroille oman verkon, joten monen kameran omistajalle se tarjoaa parempaa kantamaa ja suorituskykyä. Lisäksi asemaan voi tökätä USB-muistitikun, jolloin ei tarvitse maksaa kuukausihintaisesta tallennustilasta. Eli pidemmän päälle asema voi maksaa itsensä takaisin.

Mainos

 

Arlo Pro camera 1
Arlo Pro 5 on kestävä, spottivalolla ja sireenillä varustettu valvontakamera. Kuva: Arlo

Käyttöönotto

Jos kameraa käyttää sisätiloissa, on helpointa jättää se magneettiseen USB-A-latauskaapeliin kiinni. Johto tosin on vain metrin mittainen, mutta 2,4- ja 7,6-metrisiä, ulkokäyttöön sopivia latauskaapeleita voi ostaa erikseen. Arlon sovellus tekee käyttöönoton helpoksi – tarvitsee vain seurata ohjeita vaihe kerrallaan. Sen sijaan Homekitiin yhdistäminen oli työlästä, sillä ensin siihen piti liittää kotiasema, jonka asentaminen vaati vierailua tukisivustolla.

Käyttö

Sovelluksen kameranäkymästä voi laittaa mikrofonin ja kaiuttimen päälle, jolloin voi puhua kameran edessä olevalle. Jos kuvassa näkyy epäilyttäviä ihmisiä, voi kameran kohdevalon laittaa päälle saadakseen parempaa kuvaa. Tunkeilijat voi säikäyttää tiehensä kovaäänisellä sireenillä. Aika kivaa on, että kameranäkymään pääsee myös verkkoselaimesta, jolloin periaatteessa voisi aina pitää kuvavirtaa päällä yhdellä välilehdellä.

Kameroilla on kolme tilaa: poissa, kotona tai standby. Kullekin tilalle voi määrittää, mitä kameroiden kuuluu tehdä ääntä tai liikettä havaitessaan: tallentaa videota, lähettää ilmoitus tai soittaa sireeniä. Osan kuva-alasta voi rajata hälytyksien ulkopuolelle. Geofencing-toiminnolla tilat saa automaattisesti päälle ja pois, kun puhelin yhdistyy kotiverkkoon tai poistuu siitä.

Arlo app 1 scaled
Osan kuva-alasta voi rajata hälytysten ulkopuolelle. Kameran voi asettaa seuraamaan liikkuvaa kohdetta. Kuva: L&B

Videon kuvanlaatu

Kenno on selvästi parempi kuin testin halvimmissa kameroissa. Hämärässäkin värikuva säilyy pitkään sen jälkeen, kun muut ovat vaihtaneet mustavalkoiseen yökuvaukseen. Hyvässä valaistuksessa videon kuvanlaatu on parempi, yksityiskohtaisempi, terävämpi ja värintoistoltaan laadukkaampi. Etenkin, jos kamera on yhdistetty kotiasemaan ja voi käyttää 2K-suoratoistoa samassa langattomassa verkossa.

Yhteenveto: Arlo Pro 5

Arlon kamera on vertailun monipuolisin, sillä se toimii myös akulla ja ulkotiloissa. Videon kuvanlaatu on testin paras. Ikävä kyllä oikeasti toimivin kokonaisuus on myös kallis: joko pitää ostaa kotiasema, jotta voi käyttää Apple Homekitiä, tai sitten ostaa kuukausitilaus pilvipalveluun. Jos rahaa on, on Arlo Pro 5 ehdottomasti paras valinta.

 

Karakter
Arlo Pro 5 2K
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen videon kuvanlaatu, myös pimeässä. Erottaa kohteet hyvin. Kestää myös ulkokäyttöä. Pitkä akunkesto. Homekit-käyttö vaatii erillisen kotiaseman ostamista. Ei kasvojentunnistusta omillaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Ääni & Kuva
Scroll to Top